Milyen a kapcsolata a gyerekével annak a szülőnek, akinek nincs érettségije?
A szülő nem szégyelli és a gyerek az anyját/apját, amiért nincs érettségije?
Én szégyellem, hogy elcsesztem azokat az éveket, nem hiszem, hogy így utólag képes lennék rá, hogy leérettségizzek és félek, hogy ha lesz gyermekem, ő is szégyellni fogja és rossz szemmel nézi majd, hogy az anyja egy buta senki.)
Ha van egyáltalán olyan rajtam kívül, akinek nincs érettségije, de szülő, leírná, hogy milyen gondot okozott ez kettejük között?
Előre is köszönöm szépen.
Én azt látom, hogy azért egy tanultabb ember pl. jobban tud a gyerekének segíteni a tanulásban, jobban tudja ösztönözni, a látásmód, a megküzdési stratégiák teljesen eltérőek.
Az anyámtól hiába kértem bármikor segítséget a tanulásban, az volt a válasza, hogy "jajkisjányom én ezt nem tudom".
Én tudok segíteni az elitgimis gyerekeimnek is.
Teljesen más minőség iskolázott szülőkkel felnőni, mint egy tanulatlannal.
Természetesen itt minden 8 osztályos akadémiai képességekkel bír, de én a környezetemben, családban látom a különbséget.
Egyébként tanulmányok kimutatták, a gyerek tanulmányi kimenetele erősen korrelál az anya végzettségével.
Na, de ezt hagyjuk is...
Szalagmunkára fel, proletárok!
Anyukám 8 általánost végzett, apám szakmunkás, nekem két diplomám van, 2 idegen nyelven beszélek. Soha, egyetlen egyszer sem szégyelltem őket emiatt. Sőt! Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy felépítettek egy házat, kitaníttatták a gyerekeiket.
Egyébként neked sincs veszve semmi: estin simán leteszed az érettségit, ha akarod. Heti 3 nap, délután 2-től van tanítás. Munka mellett is simán megvan, csak akarat kell hozzá.
"Az anyámtól hiába kértem bármikor segítséget a tanulásban, az volt a válasza, hogy "jajkisjányom én ezt nem tudom".
Én tudok segíteni az elitgimis gyerekeimnek is."
"Egyébként tanulmányok kimutatták, a gyerek tanulmányi kimenetele erősen korrelál az anya végzettségével."
24.
Gratulálunk az egész gyk közösség nevében!
Felfedeztél egy ellentmondást!
8 ált. isk. megvan? :D
22 válaszolo ekkora marhaságot is rég hallottam ,3 okos intelligens gyerekem van egyik gyerek 3 nyelven beszél másik 2 nyelven,a 3 most tanulja 4. Nyelvet.
Nekem nincs éretségim
Az en anyamnak se volt erettsegije. Konyhalanykent kezdett egy neves etterembe ahol felkaroltak , kitanitottak. Evek alatt eljutott oda, hogy tobb johirnevu etteremben is volt séf.
En buszke voltam ra , erettsegi nelkul is. 😃
Apam diplomas alkesz. 15 eve nem beszelunk. 😃
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!