Befestettem a hajamat, mert őszült, de idegesít, hogy a szüleim mit mondanak, velem van a gond ilyenkor?
25 éves koromban, elég nagy mértékű stresszt éltem meg, külföldön éltem, egyedül, kb azzal párhuzamosan elkezdett őszülni a hajam
Hazamentem, kb mindenki elkezdte mondani, hogy "miért ilyen meg olyan a hajam" ez még több stresszt okozott, úgy éreztem, nem fogadnak el
És ez ördögi kört teremtett
Elkezdtem járni mindenféle természetgyógyászhoz, kozmetikushoz ( a bőröm is ramaty volt ), mindenféle egészségkúrákat csináltam stb.. tényleg brutál egészséges életmódot élek
De az őszülés nem múlt
Most 30 éves koromra, már mondtam, hogy elegem van, úgyhogy elmentem egy fodrászhoz aki befestette nekem, kb havonta egyszer tervezem megcsinálni
De most fogok találkozni a szüleimmel és már előttem, van hogy "hűűű ha ,na mivan, miért festetted be hajad" meg ezek az érdeklődő, de semmit mondó kérdések
"Apám néha idegbeteg"
"Szeretőek" "Határokat kellett szegnem"
Szerintem gondold ezt újra, mert elég katyvasz van a fejedben.
"És kit érdekel ha nem tetszik?
Nem csoda, hogy őszülsz, ebben a beteges megfelelési kényszerben!"
Gyerekkoromban sokszor ok nélkül beszólogattak, mindig megtalálták bennem az apró hibákat.. ez mentális problémákhoz vezetett amik elmúlnak van, ogy évekig, és akkor jól érzem magam és a testi tünetek is elmúlnak
Majd jön valami trigger és újra ezt érzem, nem tudom mit tudok csinálni, már annyi mindennel próbálkoztam
Amikor megélsz egy időszakot amikor mindenkit elvestesz magad körül, és ott vagy 30 évesen, hogy az elmúlt 5 évben nem volt senki barátod, akkor elkezdesz kételkedni erősen magadban, hogy mit csinálj, mit csinálsz rosszul
Lehet, hogy semmit, csak mindenkinek ott van a védőháló, meg a család, meg minden más és a sokadik prioritásként senki nem kíváncsi rád
Egy jó pszichológusra lenne szükséged, mert már szó szerint belebetegszel a szüleid mentalitásába. Addig is próbáld lelkileg függetleníteni magad tőlük, ne törődj vele, mit mondanak. Valóban a megfelelelési kényszer lehet a problémád, ez leküzdhető.
Barátkozz emberekkel, elmagányosodni nem jó és barátokkal könnyebb elviselni az ilyen szülőket is.
A barátságoknál nincs olyan, hogy foglalt valaki, mert nem kizárólagos típusú kapcsolat. Érdemes több régi ismerőst, barátot is megkeresni, mert lehet, hogy némelyikükkel elmélyíthető a kapcsolat. Járj kulturális programokra, sportolni, stb., mindenhol lehet ismerkedni. Ne görcsösen, mert azzal elriasztasz másokat, de idővel megint lesznek barátaid.
Ha a párkapcsolataid is rövidek és nem sikerül tartós barátságokat kiépítened, szintén érdemes pszichológussal konzultálni.
Az a a baj, hogy este néha ülök magamban, és végiggondolom, hogy azta rohatt, nincs egy ember akinek írhatnék , egyetlen egy az egész világon akit érdekelnék
Ez eléggé elszomorít, de nagyjából nem tudok mit csinálni csak tovább menni
Már nem vagyok görcsös, csak kiábrándult eléggé, enyhe apátia ennyi év magányosság után
Járok sportolni de még semmi eddig, az a gond, hogy edzés után szintén érzem ezt a magány érzést, mármint nem az az enyhe magány hanem az a nagyon hangos, amikor már a tested kiabál, hogy csinálj ellene valamit de nem tudok jobbat mint amit eleve csinálok
Mást meg ugye nem érdekli, nem az ő problémája, hanem az enyém
már 4 pszichológusnál voltam, mindegyiknél 4-5 külön órát
Persze nem adom fel, de mondom eddig még semmi nem történt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!