Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez? Tényleg velem...

Normális ez? Tényleg velem van a gond?

Figyelt kérdés

Míg suliba jártunk minden nyári szünetbe kiskoromtol ki volt adva mit kell megcsinalni aznap (pl takarítás stb) középiskolába hétköznaponként én rendeztem a mosogató gépet, hétvégén mostam, általába a felmosas is az enyém volt. Mellete pedig tanultam, amikor tudtam, de általában akkor is megkaptam hogy mert csak egy kifogás hogy ne kelljen semmit se csinálni. Nap mint nap elmondtak, hogy barátnőm mennyi mindent megcsinál amit én nem, ő nem tanult szinte soha (a vizsgai sem sikerültek). Tavaly végeztem, lassan egy éve dolgozom, mellete tanulok hétköznap ugyan úgy én rendezem a mosogató gépet hétvégén mosok, takarítok ha arról van szó egyszerűbb kajákat megcsinalok ebédre. Minden alkalommal megkapom, hogy én nem csinálok semmit és az nem kifogás hogy dolgozok. Pár napja nem volt időm reggel elrendezni a mosogatógepet (egy órával előbb el kell itthonrol indulnom, hogy tesomat le tudjam rakni a sulinal időbe) este haza értem neki álltam tanulni édesanyám haza ért és neki állt velem uvoltozni hogy megint nem csináltam semmit, köszönés minden nélkül, majd közölte hogy akkor mostantól a fizetésem egy részét utaljam át nekik mindíg, mert én őket nem fogom kihasznalni többet. Ott hagytam és azóta tényleg nem csinálok semmit, már megkaptam azt is hogy bennem nincs semmi együttérzés, szeretet csak kihasznalok mindenkit. Eddig minden páromat elmartak mellőlem (nem engedték hogy talalkozzam velük, megfenyegettek őket, még a szuleikre is rá írták hogy ne engedjenek minket találkozni)

Már konkrétan semmibe veszem saját magam, és le nézem magamat, hogy semmire nem vagyok képes annyit hajtogattak hogy mások mennyivel jobbak nálam.

Normális ez így? Tényleg bennem van a hiba?

2022. szept. 24. 13:35
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
21%
Kik ezek?
2022. szept. 24. 13:44
 2/22 anonim ***** válasza:
96%
Nincs egy barátod/barátnőd, akivel össze tudnál költözni? Jó volna ezt a csapatot magad mögött hagyni.
2022. szept. 24. 13:47
 3/22 anonim ***** válasza:
95%
Dehogy normális. Ne hagyd, hogy lerombolják az önbizalmadat. Függetlenedni kell tőlük minél hamarabb.
2022. szept. 24. 13:47
 4/22 anonim ***** válasza:
96%
Kezdd el sorolni, hogy mi mindent csináltál meg. Plusz még te viszed a tesód? Az nem a te dolgod, felelősséged lenne. Ők használnak ki téged.
2022. szept. 24. 13:51
 5/22 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem mielőbb költözz el onnan. Ha van fizud akkor megteheted. Egyébként mi az amit megkellene csinálnod? Ahogy olvasom kiveszed a részed a házimunka egy részéből. De ha dolgozik az ember akkor nincs mindig mindenre ideje. Ha tanulsz mellette akkor miért nem lehet megérteni?

Ülj le anyuddal beszélni, és kérdezd meg mi az amit nem csinálsz? Mikor csináld ha nem vagy otthon ? Ha ennyire rossz veled akkor elköltözöl és senkinek sem lesz olyan érzése hogy kihasználod a másikat.

2022. szept. 24. 13:53
 6/22 anonim ***** válasza:
22%
Viszont fizetni szokás, ha már elkezdett valaki dolgozni. Csak a szerencsés, gazdagabb családokban nem kell hazaadni semmit. Gondold át, melyikkel jársz jobban anyagilag, ha albérletbe mész vagy ha otthon maradsz. Albérletben is kéne takarítanod, miegymás. Még lehet, hogy több időded, pénzedet vinné el, ha elköltöznél.
2022. szept. 24. 13:53
 7/22 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos te is egy narcisztikus pszichopata nő gyereke vagy. A saját érdekedben mielőbb menekülj.
2022. szept. 24. 13:58
 8/22 A kérdező kommentje:

#2 sajnos nincs, mióta a jelenlegi párjával van barátnőm, ha én nem keresem akkor ő sem engem, így az elmúlt időszakban nem is nagyon beszéltünk már.

#4 igen én viszem, de ha azt mondom hogy nem viszem el akkor én vagyok a szar mert ennyire nem vagyok képes.

#5 ő nem az a típus aki végig hallgat, elmondja amit gondol közli hogy te csak fogd be a szád és neki van igaza és kész. Ha más mondja neki akkor végig hallgatja úgy tesz mint aki elgondolkozik rajt aztán közbe cseszik rá. Elkoltozni nem tudok, legutoljára mikor mondtam, hogy elkoltozom akkor a jövő hónaptól elmondott minden hülyének mert hogy nincs annyi eszem hogy minden pénzem rá megy és hogy addig tudok spórolni míg itthon lakom és tanulás +munka mellet már nem férne bele egy egész háztartás (jövő tavasszal végzek, ha jól megy minden) így addig nem nagyon tudok :/

2022. szept. 24. 14:10
 9/22 anonim ***** válasza:
94%
Akkor bírd ki addig, ez már nem sok idő. Utána lépj le.
2022. szept. 24. 14:19
 10/22 anonim ***** válasza:
87%
Ha eddig bírtad akkor ezt már csak ki fogod valahogy.
2022. szept. 24. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!