Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ahol későn születtek gyerekek,...

Ahol későn születtek gyerekek, hogy alakult a szülőkkel a kapcsolat? Megvolt a kötődés, nem volt gond azzal, hogy nagyon más generációról van már szó?

Figyelt kérdés
Gyereket szeretnénk, viszont a férjem már nem fiatal (47 lesz).

2022. dec. 1. 15:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
95%

Ez föleg nem az életkortól, hanem az adott embertöl függ, rengeteg 30+-os valaki már ösöreg, és sok 50 körüli meg igencsak fiatalos gondolkodásmódban.

Szóval te ismered, milyena férjed, mennyire maradi vagy fejlödöképes.

2022. dec. 1. 16:50
 2/20 anonim ***** válasza:
38%

32 volt anyám, 36 volt apám, amikor születtem. Már ez is borzasztó volt, főleg amikor tini lettem, mert nagyon nagy generációs szakadék volt közöttünk.

Fél évszázad meg még több.

2022. dec. 1. 16:58
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
Persze hogy megvolt.
2022. dec. 1. 17:15
 4/20 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk nem volt semmi gond, sokkal rugalmasabbak voltak a szülök, mint a másik gyerekeknél, akiknek "jó" korosztályú szüleik voltak, csak totál begyepesedettek.
2022. dec. 1. 17:30
 5/20 anonim ***** válasza:
95%
Ez igen egyénfüggő. Nekem a nagynéném már 60 felett van, de fiatalasoabb gondolkodású mint sok 35-40 éves.
2022. dec. 1. 17:32
 6/20 anonim ***** válasza:
92%
Anyu 37, apu 40 volt, mikor születtem. Nálunk is nagy volt a generációs szakadék, különösen kamasz- és fiatal felnőtt koromban. Jártam egy sráccal, annak 45 volt az anyja, 35 az apja, mikor született, szinte idegenek voltak egymásnak. Ismerek egy házaspárt, mindkettő 35 volt, mikor a gyerek született. A lány már felnőtt, gyereke is van, legjobb barátnője az anyja, sülve-főve együtt vannak. Az apjával is kicsit haveri a viszonya. Az én családomban például anyai nagymamám volt a legmodernebb gondolkodású.
2022. dec. 1. 17:42
 7/20 anonim ***** válasza:
92%

Megvolt, bár a szüleim 35 és 40 évesek voltak, szóval azért fiatalabbak, de én összességében azért mégis azt szűrtem le, hogy 35 felett már nem akarok majd gyereket vállalni.

Persze, egyénfüggő. De akkor is.

2022. dec. 1. 18:05
 8/20 anonim ***** válasza:
87%
Attól hogy idősebb ugyanugy apja lesz a gyereknek, nem kortól függ.
2022. dec. 1. 18:49
 9/20 anonim ***** válasza:
25%

Huh...nem semmi

Nekem ilyen korba mar elkepzelhetetlen 😶

Várni se birtam volna vele eddig,fiatal koromtól az anyasagról almodoztam

Végül 23 evesen lettem kismama,párom akkor 22 eves volt

És igen mindetten dolgoztunk,en apolonokent

Sajat lakasunk is lett (ebbe azert a szulok is segitettek hogy a lakas hitel nelkul legyen megvéve)

2022. dec. 1. 18:56
 10/20 anonim válasza:
92%

Anyukám 43 -apukám 54 éves volt amikor én születtem. Most vagyok 39 éves. Anyukám 82 éves,apukám 12 éves koromban meghalt 66 évesen.

Mivel már elég "nagygyerek" voltam ezért és ebből kifolyólag azóta a napjaimat úgy éltem és élem ,hogy mikor jön a telefon ,hogy Anyukám is elment.Mivel 82 éves ez már várható...😔Apukámmal a kapcsolatom fantasztikus volt,törödő és gondoskodó volt velem.Anyukámmal az évek során ,lehet a 43 év korkülönbség miatt, eltávolodtunk egymástól,(450 kmre is lakom )bár soha nem is volt igazán az a nagykönyvben megírt anya-lánya kapcsolatunk,mint például a nővéremmel aki 9 évvel idősebb nálam. Főleg apukám halála után.

Mondanám ,hogy igen, nagy a generációs különbség,mert az is.DE 32 évesen született az első kisfiam,és 15 hete a második kisfiam.

Mi - én most értünk meg erre,bár a picit előbbre teverztük.DE azokat a hibákat amiket az én Anyukám velem szemben elkövetett én igyekszem nem elkövetni.

Kicsit hosszúra sikeredett,de az elején írtam egy nagyon erős ellenérvet,és végén a csodát!

Beszéljétek át,és döntsétek a szívetek szerint ,persze ésszel 😊

2022. dec. 1. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!