Lehet kapcsolat a hosszú élet és a szülőkkel együtt élés között, ugyanis Európában a spanyolok és az olaszok élnek a legtovább és hogy pont ők élnek több generációban a szüleikkel?
Egyrészt nem igaz, hogy ők élnek a legtovább, több ország is megelőzi őket:
Másrészt rengeteg teljesen más berendezkedésű országban is minimális az eltérés az ottani átlagéletkorokhoz képest. Szóval semmilyen szignifikánst hatás nincs ami mindenkinél hosszabb életet biztosítana pont az említett két országban.
Szerintem nincs. Amúgy nem a mediterrán országokban a leghosszabb a várható élettartam Európában. Az étrend már jobban hat az élettartamra. Aki az éghajlatot írta, nos, az most már kezd elviselhetetlen lenni, nemcsak Dél-Európában, hanem nálunk is. Sokan kapnak biztos hőgutát.
A hosszú élettartam amiatt is lehetséges, mert a mediterrán országokban több a vékonyabb, hízásra nem vagy kevésbé hajlamos típus. Közép-Európában több a hízékony alkatú ember. Délen sok a gracil-mediterrán típus, ők kevésbé híznak el. Emiatt kisebb a BMI idősebb korban, kevesebb a cukorbeteg és a szív-érrendszeri beteg. Inkább az utóbbi lehet a fő ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!