Mi van a mai szüleink generációjaval? Miért ilyen maguknak valóak, önzőek?
Nagyon is osztom ezt a véleményt.Felhozhatnám példának az én,és a párom szüleit.
Az ő szülei 60-61 körüliek.Mióta élnek spórolnak,a nem sok fizetésük kb. 80%át mindig elrakták legalább 20-25 éven át. Mostanra összegyűlt annyi pénz hogy az egyik fiúknak segítsenek megvenni egy lakást, a másiknak (a páromnak) pedig konpletten felújítsák a megboldogult nagyi házát szigeteléstől tetőig.
Erre az én szüleim itt vannak 40 évesen,kettejüknek kb. 600000 ft a fizetésük,de hónap végén màr sír a szájuk hogy nem maradt pénzük,nincs semmilyen tartalékuk,nem is akarnak spórolni...
Szerintem ez hülyeség. Minden generációban vannak olyan emberek, amit leírtál.
Lehet, hogy neked rossz a kapcsolatod a szüleiddel, nem éppen ideális a családod, de attól még nem mindenkinek.
Inkább pont az jellemző, hogy a szülők, nagyszülők mindent megtesznek a gyerekekért, unokákért. És nem magukat helyezik előtérbe.
Úgy imádom az ilyen csőből általánosító embereket. Konkrétan MINDEGYIK generációról tudnék egy ilyen rövidke általánosító negatív véleményt írni.
Idősek: hagytak egy kommunista diktatúrát a nyakukon és mi maradt utánuk ránk? Államadósság, az, semmi más. Most meg már fene tudja hányadszor lehet választást nyerni azzal, hogy megetetik velük a hülyeséget. A most fiatalok életét teszik tönkre a nyugdíjért.
40-50 évesek: Környezetet tönkretevő, mindent az államtól váró félnótások gyülekezete. Pazarolják az elektromosságot, az olajat, környezettudatosság nulla, egy hulladékbolygót hagynak hátra az utódaiknak. Mást sem akarnak már az élettől, csak a nyugdíjig hátralevő 10-15 évüket kibírni feketézéssel meg adócsalással. Önképzésre és fejlődésre képtelen csődtömegek, akik azt várják, hogy ha 30 éve lehetett kapni gyári söprögető állást 8 általánossal, akkor most is legyen ilyen.
20-30 évesek: Beképzelt, ál-értelmiségi, közönyös, mindig könnyebb utat választó anyaszomorítók.
Fiatalok: okostelefon nyomkodó kis mitugrászok.
Na, még bővítsem? Hülyét játszani bárki tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!