Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért kérik ki maguknak az...

Miért kérik ki maguknak az emberek, amikor valaki véleményt formál a tettükről?

Figyelt kérdés

A sógornőmnek volt egy abortusza, valamelyik nap szóba hozta. Azért vetette el, mert neki épp nem volt aktuális a gyerek, inkább még "élni" szeretett volna.

Kacarászott rajta, és látta, hogy nem nevetek. Megkérdezte, hogy miért nézek így rá? Én pedig egyszerűen elmondtam a véleményem, hogy szerintem kényelmi okokból elvenni egy magzat életét erkölcstelen dolog. Na ettől teljesen felháborodott.

Nem kell velem egyetértenie, nem kell elfogadnia, de nekem sem kell jóképet vágnom egy magzat halálához, akit azért téptek darabokra, mert a felelőtlen anyjának inkább utazni volt kedve, úgy vélem.

Szóval a kérdésem az, hogy miért nem lehet az embernek akár ledegradáló véleménye? Nem mondtam volna semmit, ha nem kérdez rá egyébként.

2014. nov. 19. 17:26
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
42%
Nagyon egyszerű: azért háborodott fel, mert tükröt tartottál elé. Az emberek nem szeretik hallani, hogy valaki negatívat gondol róluk.
2014. nov. 19. 17:29
 2/27 Deákné Vászna ***** válasza:
48%
Véleményed lehet természetesen, de nem várhatod el, hogy arra más is kíváncsi legyen. A stílusodat inkább nem elemzem.............
2014. nov. 19. 17:33
 3/27 A kérdező kommentje:
Nem kell elemezned a stílusom, higgadtan elmondtam neki két mondatban, ennyi. Nyilván azt várta, hogy vele vihorásszak, de nem volt hozzá gyomrom.
2014. nov. 19. 17:34
 4/27 A kérdező kommentje:

OFF: megnéztem a képeket. Már egy hét hetes magzat is emberként néz ki, nem sejtcsomó, ahogy sokan szeretik emlegetni....

ON

2014. nov. 19. 17:39
 5/27 Deákné Vászna ***** válasza:
61%
Akkor kérdező te sem szereted, ha véleményt formálnak rólad. Látod ennyi kell, hogy bele ess a saját csapdádba.
2014. nov. 19. 17:40
 6/27 anonim ***** válasza:
74%
Ha már ő kérdezte meg, hogy mi a bajod, szerintem jogod volt elmondani. Én is így tettem volna, hasonló stílusban.
2014. nov. 19. 17:41
 7/27 anonim ***** válasza:
65%
Kerdezo nem kotekedesbol de hogy jon ez a kenyelmi ok az abortuszhoz? Nem volt soha abortuszom de nem ertem miert nem fogjak fel az emberek hogy nem kenyelmi okbol mennek abortuszra hanem azert mert nem akarnak gyereket.
2014. nov. 19. 17:43
 8/27 A kérdező kommentje:
Hatos, engem egyáltalán nem zavar, ha valaki vélemény formál rólam vagy a tettemről.
2014. nov. 19. 17:46
 9/27 A kérdező kommentje:
8, az abortusz megítélésében nagyon nem mindegy, hogy miért történik. Ha a magzat súlyosan beteg, vagy az anya életét veszélyezteti, az egyáltalán nem ugyanaz, mintha azért kell meghalnia, mert az anyja felelőtlen, éretlen gondolkodású, vagy mert neki épp nem kényelmes egy gyerek. Bár ez a topic nem az abortuszról szól, hanem arról, hogy sokan nem tűrik el, hogy valaki negatív véleménnyel legyen a tettükről.
2014. nov. 19. 17:48
 10/27 Deákné Vászna ***** válasza:
51%
Akkor miért pontozod le azokat, akik nem értenek egyet veled. Persze tudom. Nem te vagy az.-)
2014. nov. 19. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!