Miért kérik ki maguknak az emberek, amikor valaki véleményt formál a tettükről?
A sógornőmnek volt egy abortusza, valamelyik nap szóba hozta. Azért vetette el, mert neki épp nem volt aktuális a gyerek, inkább még "élni" szeretett volna.
Kacarászott rajta, és látta, hogy nem nevetek. Megkérdezte, hogy miért nézek így rá? Én pedig egyszerűen elmondtam a véleményem, hogy szerintem kényelmi okokból elvenni egy magzat életét erkölcstelen dolog. Na ettől teljesen felháborodott.
Nem kell velem egyetértenie, nem kell elfogadnia, de nekem sem kell jóképet vágnom egy magzat halálához, akit azért téptek darabokra, mert a felelőtlen anyjának inkább utazni volt kedve, úgy vélem.
Szóval a kérdésem az, hogy miért nem lehet az embernek akár ledegradáló véleménye? Nem mondtam volna semmit, ha nem kérdez rá egyébként.
Megszoktam már, hogy a hozzászólásaimat törlik.
Tudod, kérdező, kefélni azt mindenki tud orrba-szájba, gondolkodni, meg felelősséget vállalni már kevésbé. Aztán, ha erre felhívják a figyelmüket, hogy nem okés, akkor vérig van sértve a kis egójuk.
Most a sogornodtol fuggetlenul...
Te nem velemenyt formalsz, hanem itelkezel. Ez eg es fold.Te lattal mar olyan csaladot, ahol nem kivant gyermek szuletett? Mert en igen. Nagyon szomoru tud az lenni, ha az anyaban vegul a "nagy anyai erzesek" nem elednek fel.
Amugy nehezen tudom elhinni, hogy vki nevet az abortuszan +egy olyan embernek mondja el aki melyen eliteli.
Borzasztó vagy! Elítélni valakit egy múltbeli tett miatt. Véleményt lehet formálni, de ítélkezni nem kellene, nem a te tiszted ez. Oké, csúnya dolog hogy büszke az abortuszra, de én nem tudom megérteni, hogy miért lenne jobb egy gyreknek olyan helyre születni, ahol nem akarták és csak azért szülték meg hogy legyen. Az a gyereknek kínzás. Akkor már inkább meg se szülessen szegény. Azt pedig senki sem várhatja el, hogy egy nő a saját tesét vigye keresztül egy olyan dolgon amit nem akar. Félreértés ne essék, én se abortusz párti vagyok, nagyon szomorú dolog hogy ilyenre kell vetemedni néhány nőnek, de az ő teste, és annak a gyereknek is jobb így.
Remélem hogy veled szemben is ilyen ítélkezőek lesznek majd valami miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!