Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Befestettem a hajamat, mert...

Befestettem a hajamat, mert őszült, de idegesít, hogy a szüleim mit mondanak, velem van a gond ilyenkor?

Figyelt kérdés

25 éves koromban, elég nagy mértékű stresszt éltem meg, külföldön éltem, egyedül, kb azzal párhuzamosan elkezdett őszülni a hajam

Hazamentem, kb mindenki elkezdte mondani, hogy "miért ilyen meg olyan a hajam" ez még több stresszt okozott, úgy éreztem, nem fogadnak el

És ez ördögi kört teremtett

Elkezdtem járni mindenféle természetgyógyászhoz, kozmetikushoz ( a bőröm is ramaty volt ), mindenféle egészségkúrákat csináltam stb.. tényleg brutál egészséges életmódot élek

De az őszülés nem múlt

Most 30 éves koromra, már mondtam, hogy elegem van, úgyhogy elmentem egy fodrászhoz aki befestette nekem, kb havonta egyszer tervezem megcsinálni

De most fogok találkozni a szüleimmel és már előttem, van hogy "hűűű ha ,na mivan, miért festetted be hajad" meg ezek az érdeklődő, de semmit mondó kérdések

2023. okt. 25. 17:28
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
8%
Ja az más, a festett férfihaj feltűnő, természetellenes, akinek nem tetszik, az érted haragszik, mert te nézel ki vele szánalmasan. Ettől függetlenül te úgy csinálod, ahogy akarod, csak ebben az esetben a kritikusaidnak lesz igaza. Férfiként tényleg fogadd el magad, az ősz férfi sármos.
2023. okt. 25. 20:17
 12/42 A kérdező kommentje:

hennával csináltam, szerintem nem látszik

30 évesen nem menő ez akárki mondhat bármit.. majd ha ölembe ugrálnak a nők mert ősz hajam van, akkor elhiszem, de szerintem egyszerűbb befestenem, azt dolgoznom magamon ahogyan tudok

2023. okt. 25. 20:36
 13/42 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem simán az öledbe ugranak. Előbb, mint hennával.
2023. okt. 25. 20:51
 14/42 A kérdező kommentje:

de ha ez így van akkor miért van bennem ez az érzés olyan erősen mégis?

Hogy ez egy kicsit elfogadhatatlan?

2023. okt. 25. 21:01
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
Mert nincs önbizalmad. De arról nem a hajszíned tehet, hanem a szüleid. A hajszíned csak a szegény áldozat, pont az talált meg. Ha az nem lenne, akkor találnál magadnak mást.
2023. okt. 25. 21:08
 16/42 A kérdező kommentje:

van más is, az is elfogadhatatlan sztem

A szüleimet nem tudom kicserélni, csak egész életemben pszichológushoz járni, hátha valamikor felfogja az agyam, hogy nem kell a gyerekkoromat komolyan venni

De hogy ez mikor fog bekövetkezni az jó kérdés

2023. okt. 25. 22:53
 17/42 anonim ***** válasza:
Jó lenne, ha annál rugalmasabb lennél, változásra hajlamosabb, mint hogy egész életedben járj. Kicserélni nem tudod a szüleidet, de elkerülni igen.
2023. okt. 25. 23:11
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked festve tetszik a hajad akkor hordd úgy! 30+ éves vagy és gyerekesen viselkedsz (Jaj anyuci mit fog szólni!). Szerintem ez a szánalmas nem a hennázás.

Mi van ha lenyírod a hajad majdnem kopaszra. Akkor is aggódsz hogy a család mit szólsz?

2023. okt. 26. 03:17
 19/42 A kérdező kommentje:

Most tök mind1 hogy szánalmas vagy nem, és tudom, hogy nem normális 30 évesen, egyébként 1 hónapja lettem 30 .. de ez van, én így gondolom most

Már lenyírtam majdnem kopaszra, de az nem ugyanaz, a hajfestéssel(még ha henna is) az a gond, hogy a családból szerintem egy ítélkező mentalitást vált ki, hogy "miért nem fogadod el magad férfiként úgy ahogy vagy" stb.., ami kb eléggé egy sarokba szorítottság érzését okozza, mivel akkor most ők tőlük sem kapok elfogadást, meg a haverjaimtól sem, akkor marad az egyedüllét, és kezdhetem elölről a kapcsolatépítést, ami elég szar

Közbe meg amikor hazajöttem külföldről minden régebbi haverom kérdezgette, hogy "mi van a hajammal"

Az jobban traumatizált konkrétan, mint, hogy beőszülök, sőt amíg nem kérdezgették addig nem is érdekelt, csak utána kezdett el zavarni

2023. okt. 26. 08:02
 20/42 anonim ***** válasza:
94%
Öbizalom-hiányod van, menj pszichológushoz. Ennyi. Ne fogd rá a hajadra.
2023. okt. 26. 08:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!