Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyi az ideális...

Szerintetek mennyi az ideális gyerek tartás?

Figyelt kérdés

Anyukával nem lehet semmiben sem megegyezni. 6 éves kisfiúról van szó. Amikor 250 ezret kerestem 40 ezer mindig ment gyerektarsaba, ez mellett mindenhónapban kapott ruhát, élményt, vagy bármit a gyermek. Most viszont jobb fizetésem van és anyuka nem elégedett most sem. 900 ezer Ft és 1 millió között keresek egy hónapba. A gyerektartast megemeltem 100 ezer Ft ra de neki ez sem elég

Pár hét múlva a bíróságon fogom kérni hogy állapítsanak meg egy összeget és azt kapja anyuka. Tényleg úgy van hogy a fizetésem 25%-30%-át köteles vagyok neki fizetni? Nem úgy szokott ez menni hogy kiszámolják mennyi kell egy hónapra egy gyerekre és azt megfelezik? Itt nem a pénzről van szó, nem érdekel viszont anyuka túl megy minden határon! Mindig mindig többet akar, de a fiammal nem tudok sosem beszélni most messzebb dolgozom tőle, és csak akkor hívhatom ha anyuka és a párja olyan hangulatban van.

2023. szept. 27. 21:58
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
84%
60as, oké, de akkor a gyerektartáshoz se számolják hozzá a lakhatási költségeket, ugye? Hiszen azt gyerek nélkül is fizetni kell.
2023. szept. 29. 16:47
 62/70 anonim ***** válasza:
22%
#61: a kérdezőnek a gyereke lakhatási költségéhez is hozzá kell járulnia. Az exe életszínvonala meg nem tartozik rá. Az ex új férje sem.
2023. szept. 29. 16:51
 63/70 anonim ***** válasza:
75%
Azért az itt kommentáló hárpiáknak rendesen sajnálom az exét. Amúgy kedves kérdező, inkább csak hozzád szólok, mert az itteni elvált hiénákkal úgyse lehet szót érteni, szerintük az ex életük végéig a rabszolgájuk és levegőt venni sincs önállóan joguk, mivel szültek neki egy gyereket. Ne hallgass senkire, keress egy jó ügyvédet, amiket itt összehordanak az egy marhaság. A bíróság általában egy minimális összeget szokott megállapítani, szerintem ez a mai infláció és átlagfizetések viszonyában kb 60-70 ezer Ft, szóval ha te önként azt mondod adsz 100at szó nélkül el fogják fogadni.
2023. szept. 29. 16:57
 64/70 anonim ***** válasza:
81%

62es miért? ha nem lenne gyereke, a nő a híd alatt lakna? vagy nem fűtene, nem mosna?

Ha a kérdező körülményei nem tartoznak ide, akkor a nőcikéé se számítson.

2023. szept. 29. 17:20
 65/70 anonim ***** válasza:
25%
Azert 64-es mert a gyerek plusz költség. Nagyobb lakás kell mintha egyedül élne, többet kell mosni, főzni stb. Nem olyan bonyolult.
2023. szept. 29. 17:47
 66/70 anonim ***** válasza:
72%

65ös, peersze, ha van egy 5 éves gyerek minimum 3szor annyit kell főzni:-) Meg 5 szobás lakás kell kettőjüknek.

Lehet nekem van ufó gyerekem, de a rezsin/étkezésen körülbelül 10 éves koráig meg se éreztem hogy ő is ott van.

2023. szept. 29. 17:49
 67/70 anonim ***** válasza:
58%
66os nagyon bátor vagy, hogy itt le mersz ilyet írni :) Mindjárt jönnek a véranyuk, akik előadják, hogy nekik igen is milyen sokba kerül a gyerek, plusz azért is illik tiszteletpénzt kapniuk, mert ők nevelik a gyereket
2023. szept. 29. 19:54
 68/70 anonim ***** válasza:
25%
67: meg azert is mert elvaltak. Jar a serelemdij.
2023. szept. 29. 20:45
 69/70 anonim ***** válasza:
59%

1. Gyujts a szamlakat h miket vettel a gyereknek pluszban, plusz az utalasi bizonylatokat

2. 100e gyt nagyon sok. Siman eleg 60e is

3. Menj birosagra mert a lathatas/kapcsolattartas akadalyozza az ex

4. Veranyuknak uzenem h a 12 eves gyerekem havi koltsege atlagban 50-55e. Szoval a 100e boven eleg plane ha apu pluszban annyitwg rakolt.

5. A birosag figyelembe veszi h hiaba dolgozik kint az adott munkakor itthoni atlagat fogja figyelembe venni a gyt megallapitasanal.

Ja valszeg anyuci eladja a gyereknek kuldott ruhat es fillekert vesz kik vagy pepcoban ...

2023. szept. 29. 22:43
 70/70 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mik ezek a 100-200 ezres gyerektartási "igények" Vegyünk egy példát, adsz 50.000 forintot, + családi pótlék 12.000 forint, ez már 62.000 forint. Ha anyuka dolgozik, +10.000 családi adókedvezmény. Most tartunk 72.000 forintnál. (Valamennyit anyukának is illik beadni) így legyen mondjuk csak 40.000 forint, adjon kevesebbet mint az apuka. Most tartunk 112.000 forintnál. Kaját kap ovodában vagy iskolában, szerintem ez a 110-120. ezer forint elég az alapszükségleteire, és ha anyuka jó fej és belerak annyit mint apuka, van még további +20.000 forint... Anyuka szükségleteire, lakhatására, megélhetésére nem kell utalni, csak a gyerek szükségleteire. Ez 100-120 ezer forint körüli összegnél szerintem meg kell, hogy legyen.

Egyébként hol tart az ügy?

2024. jan. 24. 11:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!