Szerintetek mennyi az ideális gyerek tartás?
Anyukával nem lehet semmiben sem megegyezni. 6 éves kisfiúról van szó. Amikor 250 ezret kerestem 40 ezer mindig ment gyerektarsaba, ez mellett mindenhónapban kapott ruhát, élményt, vagy bármit a gyermek. Most viszont jobb fizetésem van és anyuka nem elégedett most sem. 900 ezer Ft és 1 millió között keresek egy hónapba. A gyerektartast megemeltem 100 ezer Ft ra de neki ez sem elég
Pár hét múlva a bíróságon fogom kérni hogy állapítsanak meg egy összeget és azt kapja anyuka. Tényleg úgy van hogy a fizetésem 25%-30%-át köteles vagyok neki fizetni? Nem úgy szokott ez menni hogy kiszámolják mennyi kell egy hónapra egy gyerekre és azt megfelezik? Itt nem a pénzről van szó, nem érdekel viszont anyuka túl megy minden határon! Mindig mindig többet akar, de a fiammal nem tudok sosem beszélni most messzebb dolgozom tőle, és csak akkor hívhatom ha anyuka és a párja olyan hangulatban van.
Sosem értettem ezt a spúrkodást, a gyerekedről van szó.
Amúgy én a fizetés harmadát tartom ideálisnak; egyharmada a tied, egyharmada közös, egyharmada a gyerek(ek)é.
Ezzel csak az a baj, hogy a gyereknek változóak a szükségletei. Foglalkozások, különórák, az én nagyfiam pl. most kapott 2 pár cipőt, az egyik ki sem bírta a szeptembert- pedig nem vmi kínai volt... egyszerűen éli a futóbicót. Tavaly ilyen gond nem volt, szóval ahogy változik a gyermek, változnak az igényei is. Tánc, sport, fejlesztés- mind fizetősek már oviban is. Pláne ha TSMT, lovasterápia és társai is szóba jönnek- esetleg pszichológus mert az apja elhagyta -máris 100 ezres nagyságrend havonta csak ezek.
Forduljatok bírósághoz, de nem hiszem hogy az anyuka lenne túl pénzéhes. Piszok sokba kerül az élet mindenkinek, de még ha a gyermeket szeretnéd változatosan, táplálóan etetni stb még durvábbak a mindennapok. És ezt CSAK az tudhatja, aki életvitelszerűen él a gyerekkel. Szerintem természetes hogy a legjobbat szeretné nyújtani a kicsinek, amire lehetősége van. Így is sérült a kicsi ha már ti külön vagytok, ráadásul eddig meg sem feszültél hogy láthasd. Próbáld esetleg magadhoz venni ha sokallod és akkor még babysitterre is költhetsz hogy megkereshesd az 1 millkád.
Mondják itt hogy úgyse költ 300 ezret havonta a gyerekre. Nos, miért ne? Simán megvan az általam korábban felsoroltakból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!