Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyi az ideális...

Szerintetek mennyi az ideális gyerek tartás?

Figyelt kérdés

Anyukával nem lehet semmiben sem megegyezni. 6 éves kisfiúról van szó. Amikor 250 ezret kerestem 40 ezer mindig ment gyerektarsaba, ez mellett mindenhónapban kapott ruhát, élményt, vagy bármit a gyermek. Most viszont jobb fizetésem van és anyuka nem elégedett most sem. 900 ezer Ft és 1 millió között keresek egy hónapba. A gyerektartast megemeltem 100 ezer Ft ra de neki ez sem elég

Pár hét múlva a bíróságon fogom kérni hogy állapítsanak meg egy összeget és azt kapja anyuka. Tényleg úgy van hogy a fizetésem 25%-30%-át köteles vagyok neki fizetni? Nem úgy szokott ez menni hogy kiszámolják mennyi kell egy hónapra egy gyerekre és azt megfelezik? Itt nem a pénzről van szó, nem érdekel viszont anyuka túl megy minden határon! Mindig mindig többet akar, de a fiammal nem tudok sosem beszélni most messzebb dolgozom tőle, és csak akkor hívhatom ha anyuka és a párja olyan hangulatban van.

2023. szept. 27. 21:58
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
77%
Hát én 100ezernél többet akkor se adnék a kérdező helyében, ha 5milliót keresnék havonta, inkább nyitnék a gyereknek egy betéti számlát és majd ha felnőtt lesz megkapja. Gondolkodjunk már logikusan, ha az anya is tesz hozzá nehogymár 150ezer Ft ne lenne elég egy gyerekre minden hónapban. Abból még vígan félre is tud tenni, sok felnőttnek nem jut ennyi miután kifizette a számlákat
2023. szept. 28. 14:21
 32/70 anonim ***** válasza:
70%
A vérmamik véleménye nem számít. Szerintem meg, amit az ember keres, arra kell költenie részben, amire akarja. Magára is, nem csak a gyerekre!
2023. szept. 28. 14:41
 33/70 anonim ***** válasza:
72%
Azért normál esetben aki keres mondjuk 1milliót az nem a havi megélhetésére költi, hanem befektet, stb. Miért is kellene abból 400ezret küldözgetnie egy 5-10 éves gyereknek? Szerintetek aki ennyit keres az ennyit rákölt a gyerekre minden hónapban? Ne vicceljünk már
2023. szept. 28. 15:06
 34/70 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem nem küld annyit, ugyanezt mondom. Nem a gyerekre költi csak. Sőt, nem is kell a gyerekre költeni, még a végén nem a gyerek kapja, hanem a vérmami magára költi.
2023. szept. 28. 15:18
 35/70 anonim ***** válasza:
73%

26os, van a gyereknek anyja is. De igazad van fizessen csak apuka a gyerekre minimum havi 500 ezret hogy fussa anyuci műkörmére is.

Gázak vagytok, hogy a saját lakhatásotokat is a gyerek apjával akarjátok megoldatni. De szerencsére nem mindenki ilyen pénzéhes.

29es, és apuka tehet róla hogy nincs normális végzettséged, amivel normális színvonalat tudnál biztosítani a gyereknek? Persze úgy hogy apuka fizeti a költségek felét.

2023. szept. 28. 15:43
 36/70 anonim ***** válasza:
0%
A műkörömre a 100ból is futja :D
2023. szept. 28. 15:50
 37/70 anonim ***** válasza:
14%
35.Nem mondta senki,hogy 500-at adjon,vagy többet.Azt mondta,hogy a 100 kevés.Másnak is az,csak van aki nem teheti meg,hogy többet adjon/kérjen,mert a másik sem keres jól,így nincs miből.Egy közel milliós fizetést a minimálbérhez nem szabadna hasonlítani, életszínvonal szintén se.Azt se mondta senki,hogy az én,vagy bárki lakhatását kell megoldania.Nem kell.A gyereknek viszont a lehető legjobbat kell adnia.Mi ketten döntöttünk úgy,hogy gyereket vállalunk, ekkor azt is eldöntöttük,hogy együtt fogjuk biztosítani a tőlünk telhető legjobbat.Ebbe beletartozik az is,hogy ha az exe nem keresi halálra magát(akkor eddig se kereste) akkor ha van rá módja, akkor nem hagyja nyomorogni,mert logikus,hogy akkor a gyereke is nyomorog.Félreértés ne essék,nem luxusról beszélek,hanem arról,hogy mekkora keresetnél nehogy már azt kezdje el firtatni valaki,hogy van-e szükség új cipőre.Itt meg gyakorlatilag ez van.A.mai árakat tekintve 200-250ezer simán elmegy egy gyerekre.Lehet kevesebbet is költeni nyilván,leírtam,hogy minek az árán.(Nincs külön óra,sport,szemüveg, fogszabályzó,új cipő,márkás nadrág, minőségi étel)Aztán lehet a tükörbe mosolyogni,miközben kávézóban reggelizek,a gyerek meg a Tesco párizsit eszi.Az én végzettségem amúgy jóval magasabb,mint pl a férjemé,sokkal többet,és jobban tanultam mindig mint ő.Nem mintha ide tartozna.Namost az,hogy nőként nem lettem szakmunkás,az ezek szerint lenézendő,nem normális végzettség.De akár mondhatnám is,hogy én estem ki évekre a munkából a gyerek"miatt"ameddig ő vígan lépkedett előre,tehát igazából akár tehetne is róla,hogy nincs más végzettségem,de nincs ilyen vita.Tudok a gyereknek enni adni egyedül is,de nyilván nem olyan színvonalon,mint ahogy ezt ketten tesszük.Ha elválnánk,akkor sem szeretné egyikünk sem,hogy a gyerek érezze kárát,mert őt mindketten szeretjük.Nem laknánk ekkora házba,lehet,hogy autónk sem lenne, akkor se,ha az apjának lenne 2,de nem mondaná soha azt az apja,hogy ne itt van 100,azt örülj neki,mert más ennyit sem kap.Más kérdés,hogy én bármikor szívesen el is számolnék ft-ra ha kérné,de sosem kérné.Nem arról beszélünk továbbra sem,hogy a kérdezőnek saját magára alig maradna így,vagy hogy irreális összeget kér az anya.Amúgy mellékesen jegyzem meg,hogy egy szó nem esett az ő keresetéről,és simán lehet,hogy ő sem keres rosszul,és ugyanennyit hozzátesz.Erről,meg sokmindneről nagy a csend.
2023. szept. 28. 16:06
 38/70 anonim ***** válasza:
0%
Ja,és ti költitek a sztorit.100-at ad most apu,ami afizu 10%-a,anyu kérne 200-at ami a 20,%.Ez nem elrugaszkodott kérés.Itt meg már költotek a sztorit,hogy küldjön 500-at,meg minek 400 egy gyerekre,meg műköröm meg miegymás.At anyuka meg lehet 3 műszakozil egy gyárban,mert ha eddig apu is keveset keresett, akkor gondolom nem palotába hagyta ott őket.A 100-ból nyugodjeg,hogy a gyereknek a rendes kaja se jön ki.Alaphangon egy menza 20,és jól tudjuk,hogy amellé mi kell még Egy sima tömeggyártott Deichmannos cipő 15-20,amit a 6 éves gyerek fél év alatt kinő,ha nem megy addig tönkre.Ruha,gyógyszer, utazás,szóba se jött még akkor.Nem tudom hol éltek,ha luxus ez nektek.De mondom,nekem ott bukik meg a dolog,hogy a gyerekre sajnálja valaki.Ezer módja van annak,hogy biztos legyen abban,hogy oda lesz költve,akár az is az egyik,hogy ő maga veszi meg a dolgokat,csak ahoz meg itthon kéne lenni,itt meg mindjárt nem keresne olyan jól ugye?Ja,hát igen.Ezt pl meg se lehet fizetni,hogy mennyivel több szabadideje van pl, illetve hogy nem forog kockán az állasa valakinek a gyereke miatt,mert az bizony beteg lesz időnként.De az,hogy nem akarok többet adni az megy.Hát...menjetek bíróságra,kérjetek váltott felügyeleltet,azt meglátod Akkor egy ft-ot nem kell adnod,látod is a gyereket.De az többe kerül ám,meg sokkal több szabadidődbe.
2023. szept. 28. 16:14
 39/70 anonim ***** válasza:
29%
Nem kell 200 ezret adnia az apjának, csak mert megteheti! Nem kell ennyit költeni egy gyerekre. Nyissanak neki számlát, amihez apukának van csak hozzáférése, azt csá.
2023. szept. 28. 17:41
 40/70 anonim ***** válasza:
68%
Azért itt gyakorin vannak rendesen ellentmondások :D Múltkor még itt mindenki azért kampányolt, hogy nem kell egy gyerekhez többszázezres fizetés, mert kb 80ezret költ max egy gyerekre mindenki különórákkal mindennel együtt. Most meg már 200ezer egy gyerek havi kiadása. Akkor kérdem én, akinek 3 gyereke van az ugye akkor költ 600ezret a gyerekekre minden hónapban? Mert akkor úgy illik ám. Amúgy ez ilyen tipik gondolkodás erre felé, ha be kell vállalni a gyerekeket, akkor 50ezer is elég egy gyerekre havonta, de ha már apukának kell gyerektartást fizetnie akkor 300 se elég... Azért a bíróságon se hülyék ülnek ám
2023. szept. 28. 19:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!