Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyi az ideális...

Szerintetek mennyi az ideális gyerek tartás?

Figyelt kérdés

Anyukával nem lehet semmiben sem megegyezni. 6 éves kisfiúról van szó. Amikor 250 ezret kerestem 40 ezer mindig ment gyerektarsaba, ez mellett mindenhónapban kapott ruhát, élményt, vagy bármit a gyermek. Most viszont jobb fizetésem van és anyuka nem elégedett most sem. 900 ezer Ft és 1 millió között keresek egy hónapba. A gyerektartast megemeltem 100 ezer Ft ra de neki ez sem elég

Pár hét múlva a bíróságon fogom kérni hogy állapítsanak meg egy összeget és azt kapja anyuka. Tényleg úgy van hogy a fizetésem 25%-30%-át köteles vagyok neki fizetni? Nem úgy szokott ez menni hogy kiszámolják mennyi kell egy hónapra egy gyerekre és azt megfelezik? Itt nem a pénzről van szó, nem érdekel viszont anyuka túl megy minden határon! Mindig mindig többet akar, de a fiammal nem tudok sosem beszélni most messzebb dolgozom tőle, és csak akkor hívhatom ha anyuka és a párja olyan hangulatban van.

2023. szept. 27. 21:58
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
19%
Nekem megdöbbentő,hogy a saját gyerekére sajnálja valaki a pénzt.Ha ilyen jól keresel, akkor simán adhatnál a gyereknek többet,mondjuk legalább 200körül.Ugyanis,ha vele élnél, akkor biztosan elköltenél rá ennyit,és ez sajna a mai világban nem is sok.Az,hogy mennyi a minimum amiből el lehet tartani,az nem egyezik azzal,hogy mennyit lehet rákölteni egy gyerekre,és nagyon el se kell szállni.Megint más kérdés,hogy anyuka mennyit tesz hozzá,mert mikor közösen gyereket vállaltatok nem gondolhatta,hogy nem együtt neveltek majd.Nálunk is 4x annyit keres a férjem mint én, gyakorlatilag nem tudnék ilyen szinten élni egyedül sem,nemmég gyerekkel ahogy most élünk, ettől még nem fogunk panel a költözni,hogy a felét tudjam állni a lakhatásnak.Most hogy csak egy példát írjak neked,hogy miért nem sok 200 egy gyerekre,ha az apa gond nélkül ki tudná fizetni,pl egy profi kézilabda cipő 50000 Ft.Oké,minden hónapban nem kell,de kell más.Kinövi,elhordja a ruháit,szeretne divatos játékot,menne osztálykirándulásra,stb.Gondolom attól,hogy az anyját nem szereted,őt még igen,így neki nem akarsz rosszat,és ha megteheted akkor igenis segíts neki jobb színvonalon élni.Ez nem az exedről,hanem a saját gyerekedről szól.Ha Milla körül keresel, akkor adj csak neki 200000körül.Marad neked 600000,ami így is bőven 2 átlagos magyar fizetés,és neked még csak nem is kell vele betegállományba lenned,vagy naponta ellátnod.
2023. szept. 28. 10:01
 22/70 anonim ***** válasza:
68%

Tavasszal mentek külön nővéremék. Bíróság nélkül megállapodtak 60 ezerben. Most kezdte a kisfiú az iskolát. Baromi kevés az összeg, ennél jóval többe van a gyermek. Csak az ebéd a suliban 20 ezer, 2 pár cipőt rúgott szét szeptemberben, osztálypénz, sport, új bicikligumi a kiránduláshoz stb.

Ő a tipikus "pénzéhes egyedülálló nő" skatulya miatt nem kér több segítséget a volt párjától. 4 órás munkát tud csak vállalni, hogy tudja hozni-vinni a kicsit, nyilván nem is keres túl jól. Péntek suli után és szombaton egész nap van az apjánál a kisfiú. Illetve kb minden nap telefonon beszélnek.

Szerintem menjetek bíróságra, az a legtisztább. És próbálj több időt tölteni a fiaddal- ez ugyanis mindig rajtad múlik.

2023. szept. 28. 10:03
 23/70 anonim ***** válasza:
64%
21: egyetértek veled. Aki életvitelszerűen él a gyermekkel, az tudja csak hogy milyen sok pénz kell.
2023. szept. 28. 10:04
 24/70 anonim ***** válasza:
11%
Még mielőtt belém köttök,tudok számolni,csak azt írta a kérdező hogy nem fix a fizu,hanem Milla körül keres.Ebből kiindulva,ha egyik hónapban csak 800 van neki, abból is 600 marad,ha elküldi a gyereknek a 200-at.De lehet amúgy úgy is,hogy küldesz 100-at az alap dolgokra,minden mást állsz te,pl szemüveg,sportcucc,fogszabalyzó,stb,de garantáltan rosszabbul jársz úgy.
2023. szept. 28. 10:06
 25/70 anonim ***** válasza:
87%
Ezt is írta a kérdező: "Mindig mindig többet akar, de a fiammal nem tudok sosem beszélni most messzebb dolgozom tőle, és csak akkor hívhatom ha anyuka és a párja olyan hangulatban van."
2023. szept. 28. 10:10
 26/70 anonim ***** válasza:
15%
25 ki tudja?Lehet hogy apuka úgy viselkedik,hogy szeretnék hallani mit mond a gyereknek.A mellékelt ábra mutatja,hogy bár jól keres,a gyerekre sajnálja a pénzt.Ha valaki keres 1 milliót,de 200-at sajnál adni a gyereke mindennapjaira, akkor mit várunk?Gondolom jár boltba az illető.Ha kiszámolja,hogy minőségi húsból,gyümölcsből,zöldségből ő mennyit fogyaszt el,az mennyibe kerül, akkor könnyen rajöhet,hogy a 100,az éppen csak erre elég egy gyereknél,ezen kívül kell öltöztetni,sportoltatni,egyéb dolgokat(szemüveg, fogszabályzó,sport felszerelés, külön óra,stb,)fedezni,és akkor semmi luxusról nem beszéltünk,pedig van igénye ekkora gyereknek játékra,stb is.Nyilván sokmindent nélkül meg lehet lenni,nem muszáj magánna vinni fogorvoshoz,vagy bármilyen orvoshoz,csak nem biztos,hogy egy ilyen várhat mondjuk fél évet egy gyereknél,mire sztk alapon sorra kerül,meg az se biztos,hogy sajnos normális ellátást kap.Ezek mind egy gyerekkel járnak,és lehet nélkülük is létezni,csak ha valahol egy szülő 3-4 keresetnyi fizetést kap egyedül, akkor talán elvárható,hogy a gyerek ne mindenből a legolcsóbbal érje be,hiszen a jól kereső szülő is akarta őt.Így is könnyebbség,hogy az illetőnek nem mindennapi program a gyerek.Olyan nagyon meg nem akarja a kapcsolatot tartani,mert ha akarná, akkor lehetne.Ne mondjátok hogy nem,mert ilyen nincs.Akkor nem az lenne a kérdés,hogy mennyit fizessen,hanem az,hogy hova forduljon,hogy többet láthassa.Meg...ha ilyen jól keres, akkor telik ügyvédre is,szóval el lehetne ezt intézni.Kérdező, szerintem kérjen az anyuka számlát a gyerek költségeiről,azzal tudja bizonyítani,hogy mire költött.Meg fogsz lepődni.
2023. szept. 28. 10:54
 27/70 anonim ***** válasza:
79%
Persze, fizessen 2-300ezret aztán még a nőt is tartsa el nem? Én a bíróság helyében azt is megnézném ilyenkor a nő mennyit keres, ugyanis én pl ismerek olyat, ahol a nő is nagyon jól keres, amíg közösen nevelték a gyereket sítáborba jártak, különórákra, stb, ott teljesen normális, hogy az apa most is nem kevéssel beleszáll a gyerek kiadásaiba, ahogy az anya is. Viszont a másik véglet, sajnos ilyenről is tudok, nem is egyről, ahol a nő sose dolgozott és nem azért mert a gyerek mellett nem tudott volna, amíg együtt voltak is csak élősködött, nyilván így nem is éltek olyan színvonalon, válás után a gyereket 100%ban az anyja tartja el, ő meg elbulizza a gyerektartást, mert azt hiszi az arra van. Na az ilyennek kb 10 Ftot se adnék
2023. szept. 28. 10:55
 28/70 anonim ***** válasza:
91%
26-os, fogalmam nincs miről beszélsz, de kitalálsz olyanokat, ami nincs.
2023. szept. 28. 11:00
 29/70 anonim ***** válasza:
20%
Nem taláok ki semmit.Nem tudjuk a körülményeket Az anyának van új párja,nem gondolom,hogy magát akarná eltartatni,az amúgy se menne 200-ból sem.Az apa viszont nem töri magát túlságosan a kapcsolattartásért,abba belenyugszik, viszont pénzt véletlenül sem akar többet k7ldeni.Ha együtt nevelnék a gyereket, akkor is kellene ennyit adnia,ha ő keres jobban.Nem releváns,hogy az anya mennyit keres.Én ha megszakad ők se lesz annyi a keresetet,mint a férjemé,pedig én is teljes állasban dolgozom.Mint írtam,ettől nem fogunk olyan körülmények között élni aminek a felét tudom fizetni,mert közösen akartunk gyereket,és akkor is tudtuk,hogy ő jobban keres,mikor vállaltuk a gyereket.Akkor is tudta,hogy ő összegileg többel száll bele majd ezekbe a költségekbe,mert egyszerűen neki több van.Persze lehet úgy is gondolkodni,hogy egy szobában is felnő a gyerek,meg jó a párizsi is,csak gáz olyankor,mikor én meg megtehetem,hogy étterembe egyek.Vagy gáz azt mondani,hogy nem kapod meg a jobb cipőt,pedig nekem telik felesleges cuccokra is.A gyerek nem tehet róla,hogy létezik.Egyszerűen számlát kell kérni a kiadásairól,és kiderül mire van költve a pénz.Ha nem a gyerekre, akkor jogos a felháborodás, akkor viszont vagy meg kell neki venni a dolgokat,és odaadni,vagy magához kell venni, akkor anyuka majd utal.Ja,hogy akkor nem is keresne ennyit,mert nem tudná ott és annyit dolgozni?Ja,anyuka is kötve van ám.Nemár,hogy 1 millából sok 200 gyerektartásra.Ez a fizetése 20 %-a a saját bevallása alapján.Ha banknak tartozna,kérdés nélkül 33%-ot lekapnának belöle,itt meg a saját gyerekéről beszélünk,akit elvileg szeret.És itt se volt szó se arról,hogy az anya nem dolgozik,még sose dolgozott Van másik párja is,ha akarná, akkor azzal tartatná el magát nem?Ne röhögtessetek már,hogy 200-ból akarna munka nélkül gyerekkel megélni Akkor kérné mondjuk a fizu felét,vagy valami.Na az már irreális elvárás.
2023. szept. 28. 11:24
 30/70 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy meg,ha a 250-ből ment a 40,az százalékilag pont annyi,mint a millából a 200.Gondolom életminőség éli valtozás van nálad is,amit a gyerekedtől nem kellene sajnálni.Értsd,a 250-ből vajas kenyérre futotta,amin kiválóan el lehet éldegélni,de ha most lehet croissant is reggelizni, akkor miért ne lehetne ennyivel is jobb a saját gyerekednek?Nem,az anyuka ezzel nem tarthatja el magát.200 saját magára is kevés lenne,így nem gondolom,hogy magára kérné a plusz pénzt,csak mondjuk észre vette,hogy az elmúlt 2-3 évben minden költség a duplája lett minimum.Értsd rezsi,élelmiszer,ruházat,gyógyszer.Ehez mérten akkor is emelkedett volna az összeg amit adnod kellene,ha csak minimálisan emelkedett volna a fizetésed,de neked a 4x-ese lett.
2023. szept. 28. 14:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!