Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyi az ideális...

Szerintetek mennyi az ideális gyerek tartás?

Figyelt kérdés

Anyukával nem lehet semmiben sem megegyezni. 6 éves kisfiúról van szó. Amikor 250 ezret kerestem 40 ezer mindig ment gyerektarsaba, ez mellett mindenhónapban kapott ruhát, élményt, vagy bármit a gyermek. Most viszont jobb fizetésem van és anyuka nem elégedett most sem. 900 ezer Ft és 1 millió között keresek egy hónapba. A gyerektartast megemeltem 100 ezer Ft ra de neki ez sem elég

Pár hét múlva a bíróságon fogom kérni hogy állapítsanak meg egy összeget és azt kapja anyuka. Tényleg úgy van hogy a fizetésem 25%-30%-át köteles vagyok neki fizetni? Nem úgy szokott ez menni hogy kiszámolják mennyi kell egy hónapra egy gyerekre és azt megfelezik? Itt nem a pénzről van szó, nem érdekel viszont anyuka túl megy minden határon! Mindig mindig többet akar, de a fiammal nem tudok sosem beszélni most messzebb dolgozom tőle, és csak akkor hívhatom ha anyuka és a párja olyan hangulatban van.

2023. szept. 27. 21:58
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
14%
Igen,ha nem lenne ráhagyva a gyerek, akkor mehetne ő is külföldre.Pont ezt mondom én is.Az új élettársnak mi köze az előző házasságból született gyerekhez?Neki nem kötelessége egy ft-ot se rászánni,az édesapjával szemben.Na szerintem még ez az undorító,hogy ja,neked van más, akkor tartsátok el ti.Nem.Anyának,meg apának kell nevelni azt a gyereket,az új kapcsolat,az pont elég,ha szereti azt a gyereket,ezzel bőven teljesíti a kötelességét.Úgyhogy de,anya egyedül neveli tovább,mert ha az új párja nem hozza,vagy viszi suliba,orvoshoz, akkor nem viszi és kész.Neki nem kötelező értve?Nem is kap semmilyen kedvezményt a gyerekre,se pótszabit,se tp-re nem mehet vele,de adókedvezmény,csp is csak anyának,vagy apának jár,kivéve,ha apa lemond róla,és az új pár örökbefogadja.Hidd el nem annyira király apuka a kérdező.Az meg,hogy mi elől menekül?Tökmindegy,hogy az exxel milyen a kapcsolata,a gyerekéről kutya kötelessége gondoskodni.Lehet ezt mondom úgy is,ha nem hiszi el,hogy hova van költve a pénz,hogy kér számlákat,vagy eleve ő veszi meg a szükséges dolgokat,de továbbmegyek,ha valaki annyira akarja, akkor váltott felügyeletben is lehet a gyerekről gondoskodni, akkor mindkét félnek pont annyi lehetősége van külföldezni,jól keresni,ugyanannyi a szabadidő,és egy ft-ot se kell a másiknak adni.Ja,hogy akkor nincs külföldi munka?Hát ez van.És nem kell megmagyarázni hogy nem is éri meg kint lenni,mert akkor nemenne kint.100%,hogy nem kopik fel az álla a lakhatás,meg az élelem kifizetése után se,főleg,ha fizetik a szállást,meg a rezsit neki.Sok helyen úgy van.Az a nő meg,aki gyereket szült neki,az nem ingyenélő.Főleg,hogy sz@rt se tudsz róla,de eldöntötted,hogy nem is dolgozik,sose dolgozott,keveset keres ,stb Semmit nem tudsz róla.Amúgy,ha eddig is eltartottak azt a gyereket, akkor valószínűleg dolgozik,és fog is,mert ha meg is kapja a 200-at,amit nem nagyon akaródzik kifizetni,és úgyis addig járja majd a kérdező a köröket,hogy nem kelljen, akkor se élnek meg 2-en annyiból.Szóval ne már,hogy valaki itt villog,hogy 1 misit keres,de őt sajnáljuk,mert a volt párja a kisiskolás gyerekének jobb körülményeket szeretne,ezért százalékosan megfelelő összeget kér.Nem a fizetése felét akarja.A 20%-át.Ez teljesen reális.Akkor is,ha együtt lennének ennyit rászánna a gyerekre.Már aki szereti a gyerekét ugye.De lehet amúgy megtakarítást is fizetni a gyereknek gyerektartás címén,sőt ingatlannal,vagy más vagyonnal is meg lehet váltani azt,akár előre.
2023. szept. 29. 09:58
 52/70 anonim ***** válasza:
80%
51es igen, de akkor tovább megyek, ahogy az anyuka megteheti, hogy szívózik a kapcsolattartással, az apa is akár megteheti, hogy elhúz külföldre aztán utalja a megállapított 40 ezer Ftot. Akkor mit tud tenni a kedves Anyuka? Most azt hogy mi etikus meg mi nem, azt hagyjuk is, a törvény nem az etikusságon alapul. Amúgy meg 6 éves gyerek mellett már vígan el tud menni anyuka is dolgozni, annyira nem kell sajnálni
2023. szept. 29. 10:17
 53/70 anonim ***** válasza:
21%
52,de honnan veszed,hogy anyuka nem dolgozik?Ki írt ilyet?Amúgy meg apuka pont ezt teszi,hogy elhúzott külföldre,és annyit ad,amennyit ő gondol.Anyuka azt tudja tenni egyébként,hogy bead a bírósagra kérelmet,hogy emeljenek az összegen,mert az infláció miatt jelentősen megnőttek az anyagi terhek.A bíróság megvizsgálja az esetet,meg az apa fizetését,mert a külföldi fizetés is fizetés,és ez alapján emelni fog valamennyit.Lehet,hogy nem 200-ra,de egész biztosan nem 40-et állapít meg,ha az apa nem éhezik.Ha meg trükközni fog apa a bejelentéssel,maszekkal, akkor meg lehet rá vagyonosodási vizsgálatot kérni.Majd akkor fog csak igazán szívni Munkatársam volt férje ezt játszotta,10 évig sikerült neki,addig nem volt bejelentve sehova,és nem tudták nyakon csípni se.Majd vett egy autót,meg házat,és nem tudott vele elszámolni,hiszen jövedelme nem volt,és nem is ajándékba kapta.Állambácsi meg a gyerekre íratta a házat a gyt fejében.Ennyi.De mondom,ott kezdődik nekem a döbbenet,hogy valaki a saját gyerekét szívatja.Nem kell szeretni a volt feleséget,lehet akár utálni is,de ha én megtehetem,hogy a gyerek olyan cipőben járjon amit ő szeretné(akkor is,ha csak azért szeretné mert most az a menő) akkor miért nem veszem meg neki?Miért egyén vajas kenyeret,ha az avokádókrémet szereti,és meg is tudom venni?Más kérdés mikor nem tehetem meg.De mikor én jól keresek,jól élek,a gyerekemnek meg hó végére lehet hogy a gyógyszert gondot okoz kiváltani, akkor azért nekem lelkifurim lenne rendesen.Legegyszerűbb amúgy,amit nem tudom hányadszor írok le,hogy számlát kell kérni,hogy hova lesz a pénz,vagy simán csak el kell menni megvenni a gyereknek ami kell,azt akár hazaküldeni,ha már személyesen nem megyek.Az mindegy most,hogy nem akarok,vagy nem tudok.Csak nekem itt az a megdz,hogy nem olyan elrugaszkodott összegről beszélünk azért.200e Ft sajnos semmi ma.Főleg,ha az ember 1 millió körül keres.Ha itt a minimálbérből kérne egy 100-ast,vagy ebből a felét,az sok.De ez egyáltalán nem az.Az meg,hogy itt már mindenki tudja,hogy az anya nem dolgozik,még soha nem is dolgozott,az külön érdekes,tekintve,hogy a gyerek eddig is el volt tartva,addig is ameddig a lófütyi 40-et kapta rá.Szerintetek akkor nem dolgozik?Most az nehogy baj legyen már,hogy ha teheti, akkor minőségibb életet biztosít a gyereknek.Írtam már pár példát,de akkor írok még.Ameddig 40-et kapott,addig lehet,hogy nem tudott sportolni a gyerek,ami nélkül lehet élni,de ha van lehetőség rá, akkor miért ne lehetne.Vahy nem tudtak elmenni strandra,fagyizni,cukrázdázni.Nem a világ vége,fel lehet nélkülük nőni,de nem is luxus kategória,hogy azt mondjuk rá,hogy a pénzéhes lotyó magát tarthatja el.Ne vicceljünk már.Meg...másik kérdéseknél érdekes módon olyan összegeket számoltok egy gyerekre,szajkózzátok,hogy kell neki fejlesztés ,meg gyógyszer,meg miegymás,itt meg mindenki el tudja tartani 40000-ből is,mert ha attól többet kér, akkor már magára költi,meg eltartatja magát az anya.Érdekes ez na.
2023. szept. 29. 10:49
 54/70 anonim ***** válasza:
73%
Én pl személyesen ismerek sajnos olyat a rokonságban, akinek az exe küldi a gyerektartást (nem is keveset), külön küldött pénzt a gyerek beiskolázasra, majd a nő az anyjától kért pénzt, mert semmit nem vett iskolakezdésre a gyereknek, mert az új pasija kocsijára elment minden. Lehet, hogy a kérdező jobban ismeri az exét mint mi, vannak sajnos olyan nők akik elverik a pénzt a gyereknek meg egy éve nem vettek új cipőt se. Én biztos nem küldenék neki ennyit.
2023. szept. 29. 11:30
 55/70 anonim ***** válasza:
12%
54 a saját ismerősöd gondját,ne vetítsd rá erre az esetre Itt nem volt szó arról,hogy a nő ne dolgozna.Új pasi kocsijáról se volt szó.Sőt,igazából az nem is releváns ebben a helyzetben,hogy van egyáltalán új pasi.A kérdezőnek is lehet új nő.Ettől még a gyereket ketten vállalták,így ketten kell eltartani.Mindenkinek a tőle telhető legjobbat kellene adnia. Az anya természetben tesz meg sokkal többet,az apa meg anyagilag tudná többet hozzátenni,csak nem akar.Itt ez a helyzet. De még mindig a megoldás a számlával való elszámolás,vagy a természetben való atadás.Értsd:megveszi a szemüveget,a cipőt,stb.
2023. szept. 29. 11:56
 56/70 anonim ***** válasza:
24%
55ös pontosan ezt írtam én is. Nem a gyerek ellen beszélek, de előbb csinálnám azt, hogy minimális összeget adok, ami meg kell azt megveszem, ha meg olyan sokat keresek nyitok neki egy betéti számlát amire gyűjtöm a pénzt. Én is csak azt írtam, hogy a nőnek tuti nem adnék még 100at se minden hónapban, mert ha csak az alap kiadásokat vesszük annyit tuti nem költ a gyerekre
2023. szept. 29. 12:26
 57/70 A kérdező kommentje:

Na egy kicsit tegyük tisztában q dolgokat! Tegyük fék jó hónapom volt heti 6x 9-10oraban álltam a rostlapnal guriztem mint egy bolond. Megkapom az 1 milliót. Ebből nekem fizetni kell a lakásom ami Ft ra átszámolva 220ezer Ft de ez hidegen erre jön meg kb 50 ezer Ft wifivel együtt. Heti bevásárlás legalább 50ezer szintén pedig csak alap dolgok szerepelnek benne.. akkor 50x4 az 200 ezer Ft. Néha kevesebb mert a boltba sincs időm járni. Eddig 470ezer Ft. Már a fele el is ment. Aztán jön a gyerektartas ami 100 ezer Ft. Jön a bevásárlás a gyermekemnek ami havonta 40-150 ezer Ft között mozog, mindig küldök haza neki új márkás ruhákat!!! Ez legyen csak 670 ezer ossz.

Marad nekem 330ezer ftom. És hihetetlen de én is lakásra gyűjtenek. Van egy gyerkemekem szeretem imadom! És később azt akarom hogy hozzám kerüljön ugyan olyan jó körülmények közé!! Soha sem tartottam igényt a családi adó kedvezményre, vagy bármi más ilyen re nem is értek hozzá,mondtam mindent használjon ki amit lehet. Én is szeretnék kesobb családot alapítani. Az exem azóta szült meg egy gyereket. Szóval ne mondja nekem senki ha én küldök 100ftot+ havi szinten ruhát, cipőt, vagy amire szüksége lehet, anyuka tesz hozzá 100 ezer Ft ot plusz mostoha apuka is ott van, és imádja a gyermekem akkor ne lenne elég az én 100 ezrem és mi egymás. Több pénzt nem küldök neki mert sose mondja el mit vett belőle de facebookon már pózol az új pillajaval körmevel meg gucci polojaval!! Én meg át gondolom hogy vehetek e egy energia italt hogy kicsit felebredjek vagy bármi más. Szóval lehet itt ítélkezni de ez csak 1 kis darab belőle.. sokkal durvább dolgokat csinált az exem..

És ne aggódjatok ha 60 ezer Ft ot ítél meg a bíróság a gyerekem már elég nagy, vagy neki adom a fennmarqdt összeget vagy nyitok egy számlát és arra gyűjtöm neki. Köszönöm mindenkinek

2023. szept. 29. 13:36
 58/70 anonim ***** válasza:
100%
Ha elmondod a bíróságon hogy még ezen felül mennyi mindent vásárolsz a gyereknek, esetleg még igazolni is tudod, biztos, hogy nem fognak 100ezernél többet ítélni, főleg ha te megmondod hogy ennyit szeretnél fizetni, mert átlagban kb fele ennyit fizetnek. Az exed meg pofánröhögik a 200ezres követelőzésével. Az ismerősöm 7 éve 30 ezret vállalt, a nő 50et akart követelni, arra a bíróság is azt mondta neki, hogy az nagyon sok és felvilágosították, hogy neki is bele kell szállnia a gyerek kiadásaiba.
2023. szept. 29. 13:43
 59/70 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, nálunk nem elváltaknál sem úgy működik, hogy a létező összes pénzünket a gyerekre költjük. Így is többet adsz az indokoltnál, ne hagyd magad hülyére venni. Azért mentél ki, hogy haladj.
2023. szept. 29. 15:22
 60/70 anonim ***** válasza:
11%
Oké,de ezek szerint neked is elmegy egymagadra 290 kajára,és megkérdőjelezed,hogy az ex mire költené a plusz pénzt.Ha küldesz cuccokat haza, akkor egyébként teljesen rendben van a 100 is,csak erről eddig nem esett szó.Mondjuk,az,hogy az új férj ott van,az nem jelent semmit,mert neki nincs kötelezettsége a te gyerekeddel szemben,úgyhogy őt hagyd ebből ki.Meg az is biztos,hogy a volt asszony guccija nem a te pénzedből van.Ahoz kevés.Illetve hagy ne sajnáljuk már egyikőtöket se,hogy a lakhatásért,rezsiért fizetni kell.Azt kell az exednek is.Úgyhogy ezt hiába számolod le a fizudból.
2023. szept. 29. 15:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!