Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom gyerekei csak a...

A párom gyerekei csak a pénztárcát látják az apjukban. Hogyan lehetne ezen változtatni?

Figyelt kérdés

A párom hosszú évek és nagy veszekedések után a saját kárán végre belátta, hogy nekem van igazam és ezt elszúrta, most viszont nem tudja, hogy hogyan változtathatna. A lányai 12 és 14 évesek. A szemükben eddig is én voltam a gonosz mostoha, aki egy csomó mindenre nemet mondott, hozzászoktam már a szerephez, de most már az apjuk akar változtatni és azt mondja nem akar megint engem rossznak.

Most egy darabig egy csokit sem fognak kapni, az biztos, mert nagyon túlzásba estek, igaz ez apjuk hibája is, mert nem nézte, hogy mennyit költ. Attól félek így meg azzal fogják büntetni az apjukat, hogy nem akarnak hozzá jönni láthatásra. Nem tudom mi lenne a jó módszer.

2023. szept. 21. 15:38
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
95%

“ Most egy darabig egy csokit sem fognak kapni, az biztos, mert nagyon túlzásba estek, igaz ez apjuk hibája is, mert nem nézte, hogy mennyit költ.”

Teljes mértékben az apjuk hibája, hiszen felnőtt ember, aki felelős a pénzügyeiért. Óriási gondok vannak az apával, ha hitelre vásárol kacatokat a gyerekeknek, ezt kellene először rendbe tenni. Az teljesen abszurd, hogy emiatt a gyerekek akkor most egy csokit sem kaphatnak.

Azzal egyetértek, hogy meg kell mondani a gyerekeknek, hogy “ennyi fér bele”, és nem szabad engedni a hisztinek. Egyébként léteznek ingyenes és olcsó programok is, szóval bőven van lehetőség, csak gondolom, apuka ehhez is lusta volt, egyszerűbb beizzitani a hitelkeretet.

2023. szept. 22. 12:05
 42/52 anonim ***** válasza:
88%

Tudom, le leszek pontozva, de valószínű azért nemcsak a gyerekek hibája, hogy apuka összvissz ATM-nek van nézve... ha egy elég jó, tartalmas kapcsolata lett volna a gyerekekkel, akkor ebből nem lenne akkora gond, hogy pár hónapig nincs ajcsika meg habzsidőzsi, és megértik már, mert nem 6évesek, hogy "most apának nincs pénze". Vagy az anyjuk nagyon az apjuk ellen nevelte őket, vagy, ami lássuk be, a gyakoribb, apukának is tök jó volt az, hogy ő a "fun dad", aki heti max 1x ránézek a kölkökre, akkor megy a habzsidőzsi, de az már túl sok befektetett energia, hogy MINŐSÉGI időt töltsenek együtt, érezzék a nem anyagi szeretetet a gyerekek, megismerjék az apjukat és az apjuk is őket.

Ezt már csak úgy lehet megoldani, ha tényleg higgadtan és részletesen leülnek megbeszélni, jobb, ha úgy IS, ha csak a kölkök vannak ott és úgy IS, ha az anyjuk is. És ha úgy látszik, hogy a kapcsolat érzelmi magja tényleg zéró, akkor közös terápia. Nem pedig az, hogy a gyerekek zsarolnak, apu meg elvárja azt, hogy puncsoljanak neki meg vidáman eljárjon a láthatásra a 14 éves gyerek is, aki dönthet úgy már, hogy nem akar jönni, csak mert a kölke és mert hát "de hát szeretem, ez elég indok kell, legyen, a gyerekemnek". Itt már szakember kell valószínűleg.

2023. szept. 22. 15:25
 43/52 anonim ***** válasza:
26%
Naggyabol elolvastam a valaszokat.Ott kezdenem hogy mi koze van egy felesegnek egy ferj kasszajahoz hogy mire kolt. Talan annyi hogy hazasok.A kassza kozos es van egy kozos gyerek amiert az apanak ugyan annyi felelosege van mint az elozo hazassagabol szuletett ket gyerekehez.TALAN NEM A FELESEGTOL VAN ELVARVA AZ SEM HOGY A SAJAT EREJET PENZET APUKA KET ELKENYESZTETETT GYEREKENEK ADJA.Hamar SEMMIHEZ SEMMI KOZE.Meg az iratlan torveny a masodik felesegnek a ferj penzebol semmi nem adhato meg egy szelet kenyer sem mert minden az elso hazasaggbol szuletett gyerekeke.De ugye hazvezetono es penzkereso lehet.Most hogy csak elettarsak valoban semmi koze hozza mire kolt. De ugye a gyerektartas jar itt is a gyerek utan.Meg akkor is ha a ket gyereknek kevesebb jut a milliokbol.Szep dolog hogy vedjuk a gyerekeket de talan ezek mar nem is annyira gyerekek.Meg van a magukhoz valo rafinalt eszuk.
2023. szept. 22. 15:50
 44/52 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező nem baj ha utàlnak. A te pénzedet ne dorbézoljàk ell.Az apa meg csináljon azok után hogy neked kifizeti a gyerektartást amít akar.De te semmível anyagilag sem őt sem a gyerekeit ne támogasd.
2023. szept. 22. 16:22
 45/52 anonim ***** válasza:
92%
Ha már van közös gyermeketek,egy háztartásban éltek,igen is van közöd ahhoz,hogy mennyit és hova költ.
2023. szept. 22. 22:23
 46/52 anonim ***** válasza:
27%

"Naggyabol elolvastam a valaszokat.Ott kezdenem hogy mi koze van egy felesegnek egy ferj kasszajahoz hogy mire kolt. "

Ha tovább olvastál volna (#6), akkor tudnád, hogy apukának alig van pénze, és gyakorlatilag a kérdező pénzelte a pasi gyerekeit, mivel közös kasszán voltaj, most, hogy átmentek a nyáron külön kasszára, egy csokit se tudna az apa venni. Ennyi. Ez elég nyomós indok, nem?

2023. szept. 22. 22:31
 47/52 anonim ***** válasza:
80%

45-ös vagyok.

Olvastam egy pár választ,gondolom ők mind tűrnék azt hogy a párjuk képes az utolsó ft-ig költeni (talán) felesleges dolgokra.Nem kell egyből a kérdezőt támadni,lehet hogy pont azért kér tanácsot mert attól tart,hogy a saját (közös) gyerekeikre nem jut majd. Őt is meg kell érteni.

Pl nálunk is a párom jobban szeret költekezni,én vagyok az aki megállj-t parancsol. Lehetne ez fordítva is,teljesen mindegy,az egyik fèlnek ilyen téren erélyesebbnek kellene lennie,ahhoz hogy meg tudjanak élni.

A válaszolók felét nem is értem egyébként,mindenki külön kasszán van a férjével/feleségèvel? Ugyanmár🤣.

2023. szept. 22. 22:32
 48/52 anonim ***** válasza:
16%
Nálunk úgy ismertem meg a férjemet hogy le volt százalékolva.Felnött a gyereke egy pénzorientalt exe van.Ami azt jelenti hogy egész életében kiforgatta amikor felnőtt lett a gyerek rajta keresztül szerette volna ezt érvényesíteni.Én a páromat úgy forgattam ell hogy anyagilag nem sokat tud beleadni a közös kasszába.Mindent ami az őve volt maradt átirva a gyerekének.Gyakorlatilag egy száll gatyába jött ell velem.Aztán jött a hideg zuhany úgy gondolták ami Kiss pénzt kap apanàsként egy az egyben a gyereké.Nos nekem még azért is fizetnem kell hogy míg dolgozom apró dolgokat mecsinál a lakàsban.Gyakorlatilag ha vele akarok élni nekem egyedül kell gondoskodom magunkról.Tudom most nagyon sok ex azt mondja ez így helyes.Kérdem én csak erre kell egy nő ha elválunk.Nincs semmi közünk a férjünk pénzéhez de ahoz igen hogy a mi pénzünk erőnk árán van pénzelve egy gyerek.A hejzet hasonló mint a kérdezőjé csak durvább mert egy élet erős ember várja ell hogy eltartsàk.
2023. szept. 23. 06:55
 49/52 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem már meg is oldottad elég jól a külön kasszával. A többi apuka dolga. Neki kell tálalni a dolgokat, hogy lányok, rátok költöttem az összes pénzemet, ennyi volt, elfogyott.
2023. szept. 23. 09:12
 50/52 anonim ***** válasza:
85%

Ha a férj kasszájához semmi köze a feleségnek.

A férjnek mennyi köze van a neje kasszájához?

Főként mennyi közük van a feleség kasszájàhoz a férj gyerekeinek?

2023. szept. 23. 09:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!