Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom gyerekei csak a...

A párom gyerekei csak a pénztárcát látják az apjukban. Hogyan lehetne ezen változtatni?

Figyelt kérdés

A párom hosszú évek és nagy veszekedések után a saját kárán végre belátta, hogy nekem van igazam és ezt elszúrta, most viszont nem tudja, hogy hogyan változtathatna. A lányai 12 és 14 évesek. A szemükben eddig is én voltam a gonosz mostoha, aki egy csomó mindenre nemet mondott, hozzászoktam már a szerephez, de most már az apjuk akar változtatni és azt mondja nem akar megint engem rossznak.

Most egy darabig egy csokit sem fognak kapni, az biztos, mert nagyon túlzásba estek, igaz ez apjuk hibája is, mert nem nézte, hogy mennyit költ. Attól félek így meg azzal fogják büntetni az apjukat, hogy nem akarnak hozzá jönni láthatásra. Nem tudom mi lenne a jó módszer.

2023. szept. 21. 15:38
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
77%
Arról a részről lemaradtam, hogy ez miért a te dolgod.
2023. szept. 21. 15:42
 2/52 anonim ***** válasza:
28%
Ezen már nem lehet változtatni.
2023. szept. 21. 15:43
 3/52 anonim ***** válasza:
82%
A párod a gyerekek apja. Ha úgy látja jónak (pl. a lelkiismerete nyugtatására), hogy az összes pénzét rájuk szórja el, lelke rajta! Amíg nem te tartod el, míg ő a gyerekekre költekezik, addig ugyan mi közöd van hozzá? Ha rendesen nevelni akarná őket, nevelné, az is az ő dolga. Ha kényeztetni akarja őket, az is az övé. Ő csinálta őket, ő a felelős értük, és ha tőle ennyi telik nevelés címszó alatt, hogy először elhalmozza őket , majd a barátnő hatására bevágja a satuféket, akkor ennyi, majd viseli ennek is a következményeit! A gyerek nem hülye, és nem is egy elemes valami, amit kedve szerint formálgathat, amikor éppen olyanja van.Ha ennek hatására büntetik az apjukat, csak olyan módon reagálnak, amilyen módon az apuka szívatta az érzelmi világukat. A gyerektől racionális reakció a "gyerekes hiszti", ellenben a párod elvileg gondolkodzó felnőtt ember, akinek tisztában kell(ett volna) lennie az ok-okozati összefüggésekkel.
2023. szept. 21. 15:50
 4/52 anonim ***** válasza:
89%
Az miért nem opció, hogy mondjuk apuka beszélgessen a gyerekeivel? 12-14 az nem olyan kicsi már, hogy fingja se legyen a pénzről. Miért kell rögtön átesni a ló másik oldalára és a totális elkényeztetésből váltani a teljes megvonásra? Nem csoda, hogy utálnak, ha ilyen szélsőséges vagy.
2023. szept. 21. 15:58
 5/52 anonim ***** válasza:
89%
Csaladterápia. Nyilván trauma volt a válás is a gyerekeknek.
2023. szept. 21. 16:21
 6/52 A kérdező kommentje:

Ha a beszélgetés használna akkor nem itt tartanánk. A teljes megvonás azért van, mert a nyár elején átváltottunk teljesen külön kasszára és az apjuk most egy forintot nem tud nekik adni. Elegem lett a rengeteg hülye költekezésből, meg abból, hogy mindig nekem kellett nemet mondani. Durván 5 hónap alatt a gyerekei elköltötték a teljes félretett pénzét, a fizuját sőt a bankártya hitelkeretét is kimerítették. Most, mikor a számláit szerette volna befizetni, kiderült, hogy nincs fedezet a számláján. Tegnap fizuelőleget kért, hogy egyáltalán bérletet tudjon venni magának a bejáráshoz. Úgy látom ez volt a tökéletes pofon, hogy észhez térjen.

Régebben házasok voltunk, most csak élettársak. Nekünk is vannak közös gyerekeink, együtt is élünk ezért úgy érzem nekem is van egy "kis" beleszólasom abba, hogy mire mennyit költ, főleg ha ész nélkül teszi. A következő hónapban kifizeti a gyerektartásokat, meg nekem a közös költségek rá eső részét és talán marad annyija, hogy a mostani és akövetkező havi számláit kifizesse. Én egy fillért sem vagyok hajlandó ezek után a gyerekeinek adni.

Szerintem még nem menthetetlen a dolog, de az biztos, hogy kemény időszak jön mindenkinek.

2023. szept. 21. 16:23
 7/52 anonim ***** válasza:
85%
Persze, hogy nem használ a beszélgetés, hiszen nem tudjátok hogyan kell. Ezért van a szakember.
2023. szept. 21. 16:27
 8/52 anonim ***** válasza:
12%

Semmi közöd nincs hozzá!

Én is sokáig csak a pénzt láttam a szüleimben. Tuod miért? Mert egy fckn GYEREK voltam!

Ne próbáld már nevelni másnak a gyerekét!

2023. szept. 21. 16:30
 9/52 anonim ***** válasza:
69%

Hát sajnos igazuk van a hozzászólóknak! A gyerek nem hülye, olyanná válik, amilyennek nevelték! Valószínűleg eddig is csak a pénztárcát kapták az apjukból, ő meg ezzel kompenzálta a szeretet a törődés hiányát. Hozzászoktak. Ezt a károssá vált kapcsolódást nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni csak úgy, de el lehet kezdeni javítani rajta szép fokozatosan. Hogy mivel?

Szeretettel...

Törődéssel...

Minőségi együtt töltött idővel...

Tisztázó beszélgetésekkel...

Ja, és ez a párod dolga, nem a tiéd. De segíthetsz neki.

(Még egy csokit sem? Te jó ég!!! Demóna!!!)

2023. szept. 21. 16:31
 10/52 anonim ***** válasza:
31%

Tudtad, hogy ez is a csomag része...

Nagyon nem tudom a gyerekeket hibáztatni, ott kezdődik, hogy szerintem mindenki megérdemelné, hogy a vér szerinti szüleivel nőjjön fel legalább többnyire boldogságban. A többit meg már leírták, valószínű, hogy a párod tanította meg nekik, hogy ez a fő szeretetnyelv.

2023. szept. 21. 16:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!