A párom gyerekei csak a pénztárcát látják az apjukban.
Hogyan lehetne ezen változtatni?
Figyelt kérdés
A párom hosszú évek és nagy veszekedések után a saját kárán végre belátta, hogy nekem van igazam és ezt elszúrta, most viszont nem tudja, hogy hogyan változtathatna. A lányai 12 és 14 évesek. A szemükben eddig is én voltam a gonosz mostoha, aki egy csomó mindenre nemet mondott, hozzászoktam már a szerephez, de most már az apjuk akar változtatni és azt mondja nem akar megint engem rossznak.
Most egy darabig egy csokit sem fognak kapni, az biztos, mert nagyon túlzásba estek, igaz ez apjuk hibája is, mert nem nézte, hogy mennyit költ. Attól félek így meg azzal fogják büntetni az apjukat, hogy nem akarnak hozzá jönni láthatásra. Nem tudom mi lenne a jó módszer.
"...valószínű, hogy a párod tanította meg nekik, hogy ez a fő szeretetnyelv"
Apuka simán csak kompenzálni akart, de túlzásba vitte. Ha a gyerekei csak a penzt látják benne, akkor innentől nulla pénzzel nulla lesz velük a kapcsolat
2023. szept. 21. 16:57
13/52 anonim válasza:
Oké, mondjuk, hogy nincs köze hozzá a kérdezőnek. De a saját pénzéből egy fillért sem kell, hogy adjon a kölykökre (igen, egy csokira valót sem.)
2023. szept. 21. 16:57
14/52 anonim válasza:
Mi az hogy a 12-14 eves gyerek hozzafer a szulo kartyajahoz, meg beosztja a penzt... ezt kell letiltani, nem mindent, az csak olaj a tuzre
2023. szept. 21. 18:09
15/52 anonim válasza:
Mese.
2023. szept. 21. 18:29
16/52 A kérdező kommentje:
Azt, hogy egy csokit sem, azt az apjuk mondta. Én a külön kassza óta nem veszek nekik semmit. Az apjuk tegnap számolta össze kb 2 millió folyt el 5 hónap alatt. Igen, tisztában vagyok vele, hogy ez elsődlegesen az apjuk hibája, ő nem nézte mire mennyit költöttek, nem nézte az egyenlegét, simán küldte nekik a vásárláshoz a kódot stb, de pont ezért nem az én kötelességem megoldani a problémát. Most legalább megtanulja ő is, hogy nem viccből vezetem, hogy mire mennyit költök és nem viccből tervezem meg a havi kiadasokat sem.
2023. szept. 21. 19:05
17/52 anonim válasza:
2 milla 5 hónap alatt két kamaszlány vásárolgatásaira? Te jó ég, mit vettek ezek a lányok? Nagyon durva.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: csak az idő tud majd változtatni ezen, egyelőre a lányok le lesznek sokkolva, hogy nincs további vásárolgatás, emiatt az apjuk mellett téged és mindenki mást is hibáztatni fognak.
2023. szept. 21. 19:14
18/52 anonim válasza:
És ennek a pasinak meg te is szültel plusz gyerekeket???
2023. szept. 21. 19:14
19/52 anonim válasza:
Férfiként gyakran megkérdem, de sosem kapok rá normális választ: MINEK kezdetek "használt" pasival? SOK független férfi meg egyedül van. :(
2023. szept. 21. 19:19
20/52 anonim válasza:
Nem lesz könnyű változtatni azoknak, akiket csecsemő koruk óta arra szocializálnak, hogy nekik minden jár automatikusan. Szóval valamenmnyire a gyereket is meglehet érteni, aki ebbe nőt bele, és nem ismer mást. Ezt "pofon" nélkül, trauma nélkül nem lehet megoldani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!