A párom gyerekei csak a pénztárcát látják az apjukban. Hogyan lehetne ezen változtatni?
A párom hosszú évek és nagy veszekedések után a saját kárán végre belátta, hogy nekem van igazam és ezt elszúrta, most viszont nem tudja, hogy hogyan változtathatna. A lányai 12 és 14 évesek. A szemükben eddig is én voltam a gonosz mostoha, aki egy csomó mindenre nemet mondott, hozzászoktam már a szerephez, de most már az apjuk akar változtatni és azt mondja nem akar megint engem rossznak.
Most egy darabig egy csokit sem fognak kapni, az biztos, mert nagyon túlzásba estek, igaz ez apjuk hibája is, mert nem nézte, hogy mennyit költ. Attól félek így meg azzal fogják büntetni az apjukat, hogy nem akarnak hozzá jönni láthatásra. Nem tudom mi lenne a jó módszer.
"Férfiként gyakran megkérdem, de sosem kapok rá normális választ: MINEK kezdetek "használt" pasival? SOK független férfi meg egyedül van. :("
Mert nem annyi a kitétel, hogy független legyen.
#19 azért tisztázzuk: "használt" pasi miért rosszabb, mint a "nem használt"? Aki X évig nem kelt el, annak is ugyanúgy oka van, és aki külön vált, annak is általában nem csak önnön hibájából jutott oda a kapcsolata. Minden egyedülálló beletartozik a fenti két csoport egyikébe, miért kell ítélkezni a másik felett? Mellesleg a kérdező- ha elolvastad a kommenteket-, írta, hogy az exével jött össze újra, akivel közös gyerekük is van.
Kérdező: szerintem meg lehet beszélni a gyerekekkel, hogy lenullázták apát, ezért nem tud nekik egy ideig pénzt adni. Ha szeretik az apjukat, akkor nem ezen fog múlni, hogy látogatják-e. A későbbiekben pedig szabnék (kiszámolnék) egy fix, reális havi keretösszeget, amennyit kaphatnak költőpénzt, és ezt mondjuk 2 vagy 1 heti elosztásban küldeném, hogy megtanulják beosztani ők is.
23. A te stilusoddal továbbra is csak buta nőket fogsz vonzani sajna, így aztán eljön az a 40-50-60 és te is kiszáradsz sajna, mi kiszáradt nők meg majd vígan unokázunk akkor már!
Kérdező, jól teszed, ha határozott vagy az ügyben, mert persze nem neked kell más gyerekét nevelni, de ők is az életed része a párod által, jogod van beleszólni az anyagiakba. Valahol biztos elrontódott a dolog, lehet egy kicsit a párod hibája, lehet egy kicsit a gyerekeké meg az anyjuk is befolyásolja őket gondolom, elvált szülők gyerekének lenni kissé traumatizált dolog. De amit leírtál, az elég súlyos. Határozottan kell meghúzni a határokat, ugyanakkor azt mondom, az apjuknak mindenképp le kellene ülni velük beszélgetni erről, többször is, az édesanyát is megkérdezni ezekről, mivel ezekért a gyerekekért szinte mind a hárman felelősek vagytok, a közös gyerekért meg ti ketten, hogy neki is jó példát mutassatok.
Kedves kérdező!
Melegen ajánlom elolvasásra ezt a kérdést, és a nagyrészt női válaszokat.
Hányós vödröt készíts be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!