Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak szerintem igazságtalan,...

Csak szerintem igazságtalan, amit anyám tett?

Figyelt kérdés
Meghalt nagybátyám, aki a nagymamámat gondozta. Anyám elhozta a mamát a lakásból és beadta egy idősek otthonába. Így mamám lakása el lett adva és abból a másik nagybátyám + anyám kapta meg a pénzt. Én akkor otthon éltem, de volt stabil munkám így már gondolkodtam, hogy elköltözök otthonról. Sajnos olyan durva albérlet árak vannak, hogy egyedül nem láttam értelmét elköltözni és úgy voltam vele, ha szobát bérlek valahol, azzal se vagyok beljebb, hiszen akkor is együtt élek valakivel és így is, csak így anyámnak adok a rezsibe, wc papírt ilyesmit veszek, illetve magamra főzök mosok takarítok ugyanúgy. Na már most ő megörökölte ezt a pénzt és kitalálta, hogy eladja a lakást és egy nagyobbat vesz ezzel a pénzzel, hogy “nekem legyen hova haza menni”. Mondom oké, de nem fogok örökké vele élni, jobban örültem volna, ha esetleg segít mondjuk, hogy egy hitelt fel tudjak venni. Viszont rábeszélt, hogy vegyek egy új ágyat a szobámba, mert az milyen jó lesz nekem. Utána lett egy párkapcsolatom nem sokkal később, akivel összeköltöztünk. Alig tettem ki a lábam a lakásból anyám már beköltözött az én szobámba és egy szoba most ott áll full üresen. A szobámban kb átrendezett mindent, eladta a szekrényemet és kiszórta egy zsákba a még ott hagyott ruháimat, pedig akkor még csak kb 2 hónapja laktam együtt a párommal és mondtam neki, hogy csak apránként szeretném elvinni a cuccaimat. Félévvel később most már arról beszél, hogy ő vesz magának egy kertesházat, engem meg baszogatott a párommal, hogy mikor lesz már neki unokája? És akkor elmagyaráztam neki, hogy hova a francba szüljem meg? A párom egy szobás garzonjába? Ez azóta csípi a szememet. Csak én érzem úgy, hogy ez egy undorító kibaszás velem szemben? Sokszor elgondolkodok, hogy vajon túl reagálom a dolgokat?
2023. szept. 13. 16:08
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Mi a tipikus mai hozzáállás? Szerinted melyik gyerek akar megszületni?

Hol mondtam, hogy vegyen nekem házat? Ott írtam, hogy az önerőbe a hitelhez esetleg, jól jött volna a segítség.

Öregasszony igen. Mert mi lenne hamvas tinédzser? Ebben nincsen semmi. Azt hogy a nagyanyám hogyan viselkedett mindenkivel inkább hagyjuk… nem véletlenül halt bele szerencsétlen nagybátyám.

Az idősek otthonában a bent lévők közül a többire rá se néz senki. Az ideírt válaszokból már értem miért…

2023. szept. 13. 21:00
 32/46 anonim ***** válasza:
37%

"Honnan lenne félretéve pár millióm mikor írtam, hogy adtam a rezsibe, a kaját mindent magamnak vettem a saját fizumból?"

"Utána lett egy párkapcsolatom nem sokkal később, akivel összeköltöztünk."

Magyarul anyád nyakán élősködtél, majd hirtelen az alig megismert pasashoz költöztél.

Szép kis karrier...amíg rá nem jön a pasas, hogy csak a "megélhetési barátnője" vagy.

2023. szept. 13. 21:01
 33/46 A kérdező kommentje:
Igen, biztosan odaköltöztem , egyik napról a másikra egy pasihoz akit alig ismerek😂😂😂😂 hát ez kész…. Nagyon jókat vidulok. “Megélhetési barátnő” 😂😂 Te nem lehet, hogy ismerlek én téged? Látom 2 év alatt se sikerült feldolgozni, hogy nem kellettél. A nárcisztikus személyiségzavar nem gyógyítható, sajnálom.
2023. szept. 13. 21:11
 34/46 anonim ***** válasza:
26%

20!

Te biztosan nem vagy orvos!

Kérdező!

Neked adok igazat. Anyád élvezi a drága ágyad, az öregasszony pénzét.

Van egy jóhírem. Hamar el fog kopni az örökölt pénz, mert anyád szeret nagy lábon élni. Egyedül fog maradni, és akkor cseszheti az egészet. Neked még akkor is ott lesz a párod. Sok sikert és boldogságot kívánok!

UI. Ne foglalkozz a többséggel. Itt mindenki okos, diplomás, szerény, önzetlen stb. Ha meg pénz "állna a házhoz" mind tartaná a markát. Állszent gyökerek. Kinek nem inge, ne vegye magára.

Üdv!

2023. szept. 13. 21:27
 35/46 anonim ***** válasza:
37%

6-os, van kötelező szülőtartás, szóval törvényileg kötelezhetnek arra, hogy anyagilag eltartsuk a szülőket. Anyám 1 éves koromban lelépett, de papíron nem mondott le rólam, és így is, hogy 34 éve semmit nem tudok róla, jogosan követelhetné az eltartását...

Kérdező, én biztosan gondolnék a gyerekemre is, ha örökölnék, nem tudom ez sokaknak miért is kérdés egyáltalán, biztosan nincs még gyerekük.

A fiam 2 éves, de már gyűjtök neki lakásra.

2023. szept. 13. 21:30
 36/46 anonim ***** válasza:
74%

Szulotartas

Max akkor ha megerdemli es a eltartonak nem anyagi teher amugy 20e itelnek meg kb.

Nem 100-200e

Ha elhagyott kiskorodban az maris kizaro zenyezo h ezzel elhessen

2023. szept. 13. 21:48
 37/46 Darius- ***** válasza:
33%

Meg fogsz lepődni, mert szerintem is igazságtalan volt.

Unokát nem követelhet, a ruhákat jól tette, hogy kidobta, mert nem ott éltél már, foglalta a helyet, mivel megüresedett tervezett oda csinálni valamit. Ez nincs leírva , de mindig így van, senki sem hagyna üresen egy szobát, ha megvan, ha lusta is bevinne oda cuccokat vagy szemetet.

Amúgy mi az, hogy egyszobás ház van ? Én kezdetben amikor az apám házába költöztem, mert ő nem él már, akkor is egy szoba várt rám. Aztán fokozatosan alakítottam, amennyire anyagilag és időben sikerült. Mit csinál a férjed ilyenkor, álljon neki és kezdjen el építeni, ne mosogasson vagy főzzön ahogy itt képzelik el az álomgyárosok.

2023. szept. 14. 00:35
 38/46 anonim ***** válasza:
38%

Darius!

Te biztosan erre a storyra akartál válaszolni? 🤣🤣🤣

2023. szept. 14. 00:39
 39/46 anonim ***** válasza:
93%
Szörnyű hogy mennyire nem vagytok képesek szöveget értelmezni.
2023. szept. 14. 00:50
 40/46 Darius- ***** válasza:
20%
38-Igen, erre. Babát vagy legót ne adjak ?
2023. szept. 14. 01:08
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!