Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak szerintem igazságtalan,...

Csak szerintem igazságtalan, amit anyám tett?

Figyelt kérdés
Meghalt nagybátyám, aki a nagymamámat gondozta. Anyám elhozta a mamát a lakásból és beadta egy idősek otthonába. Így mamám lakása el lett adva és abból a másik nagybátyám + anyám kapta meg a pénzt. Én akkor otthon éltem, de volt stabil munkám így már gondolkodtam, hogy elköltözök otthonról. Sajnos olyan durva albérlet árak vannak, hogy egyedül nem láttam értelmét elköltözni és úgy voltam vele, ha szobát bérlek valahol, azzal se vagyok beljebb, hiszen akkor is együtt élek valakivel és így is, csak így anyámnak adok a rezsibe, wc papírt ilyesmit veszek, illetve magamra főzök mosok takarítok ugyanúgy. Na már most ő megörökölte ezt a pénzt és kitalálta, hogy eladja a lakást és egy nagyobbat vesz ezzel a pénzzel, hogy “nekem legyen hova haza menni”. Mondom oké, de nem fogok örökké vele élni, jobban örültem volna, ha esetleg segít mondjuk, hogy egy hitelt fel tudjak venni. Viszont rábeszélt, hogy vegyek egy új ágyat a szobámba, mert az milyen jó lesz nekem. Utána lett egy párkapcsolatom nem sokkal később, akivel összeköltöztünk. Alig tettem ki a lábam a lakásból anyám már beköltözött az én szobámba és egy szoba most ott áll full üresen. A szobámban kb átrendezett mindent, eladta a szekrényemet és kiszórta egy zsákba a még ott hagyott ruháimat, pedig akkor még csak kb 2 hónapja laktam együtt a párommal és mondtam neki, hogy csak apránként szeretném elvinni a cuccaimat. Félévvel később most már arról beszél, hogy ő vesz magának egy kertesházat, engem meg baszogatott a párommal, hogy mikor lesz már neki unokája? És akkor elmagyaráztam neki, hogy hova a francba szüljem meg? A párom egy szobás garzonjába? Ez azóta csípi a szememet. Csak én érzem úgy, hogy ez egy undorító kibaszás velem szemben? Sokszor elgondolkodok, hogy vajon túl reagálom a dolgokat?
2023. szept. 13. 16:08
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
88%

Az tényleg elég g_ci dolog, hogy kidobálta a ruháidat. De hogy nem adta neked az ő örökségét, azt igazából nem róhatod fel neki. Tudom, hogy jó lett volna, ha nem nulláról kell indulnod az életben, de ha anyád is többre vágyik még, nem temeti még magát, arra minden joga megvan. A lakását is úgy rendezi át ahogy akarja és abban a szobában lakik amelyikben akar. Igen, jó dolog, ha az ember még akár 30 vagy 40 évesen is hazamehet és úgy találja a gyerekszobáját ahogy hagyta, de ez egy kicsi lakásban nem igazán opció.

Örülj, hogy a párodnak van lakása, nem kell albira költeni és gyűjtögessetek szépen ketten egy nagyobbra.

2023. szept. 13. 16:23
 2/46 anonim ***** válasza:
32%
Mondjuk, azért valamennyit adhatna az örökségéből, mivel tudja, hogy nem dúskálsz te sem a pénzben...
2023. szept. 13. 16:28
 3/46 anonim ***** válasza:
76%

Majd ha anyád beleszól, hogy a te laksodban melyik szobában mit csinálsz, akkor te is megteheted.

A cuccok kifogása viszont nagyon nem szép dolog volt

4/46 anonim ***** válasza:
89%
Egyedül a ruhákat kidobni volt hiba, a többi nem. Az ő öröksége volt, nem a tied.
 5/46 anonim ***** válasza:
35%
2023. szept. 13. 16:33
 6/46 anonim ***** válasza:
59%
Én amúgy megertem a felháborodást, főleg ha még van képe utána az unokával csesztetni. Egyébként persze, nem kötelessége adni egy forintot sem az örökségből, de aztán ne csodálkozzon, ha öreg korában senki nem segít rajta pelenkát cserélni vagy anyagilag. Mert a lányának meg nem lesz kötelessége ranyitni az ajtot.
2023. szept. 13. 16:33
 7/46 anonim ***** válasza:
55%

Érdekesek ezek a hozzászólások...

Anyukádnak már van biztos enzisztenciája, neked még nincs semmi, hiszen a lakásotok is a párodé.

Egy normális anyuka ilyenkor azt mondja, hogy "Nesze kislányom! Adok X forintot, hogy el tudd kezdeni építeni az életedet!"

Nyilván, nem azt mondom, hogy adja oda az öröksége felét, de azért adhatna bizonyos összeget!

Annak idején, mikor a szüleim házasodtak, a szüleik építtetették fel a házukat!

Sőt! Mikor a nagymamám volt fiatal, bizony az egész rokonság ment neki segíteni építeni a házát!

Nyilván, ma már ez nehezen kivitelezhető ilyen nehéz gazdasági helyzetben...

Azt akarom ezzel mondani, hogy egy szülő, akinek már van saját ingatlana, segítsen már a gyereke jövőjében, ne palotába akarjon költözni...

2023. szept. 13. 16:37
 8/46 anonim ***** válasza:
57%

Nincs igazad. Itt az egyetlen gáz, a ruháid kidobása volt, de hogy mit csinál a saját ingatlanjában, és a saját pénzével, neked semmi közöd. Gondolom ő se szól bele mit hova raksz a párod lakásában.

Otthon laktál gondolom van félretéve legalább pár milliód.

2023. szept. 13. 16:57
 9/46 anonim ***** válasza:
35%

A kérdezö az örökség-témától eltekintve ezt a kérdést meg sokszor kiírta - anyuka vetetett új ágyat, aztán kidobta, meg a kérdezö ruháit, egyebeit is - csak ez már több éve megy, szóval nem egészen aktuális téma.

Emellett feltehetöen annak is oka van, hogy nem akar a kérdezönek (vagy inkább a problémás párjának) adni pénzt a sajátjából és nem véletlen, hogy azt ajánlja fel, hogy szükség esetén visszamehet hozzá.

2023. szept. 13. 17:04
 10/46 A kérdező kommentje:
Utolsó életemben először írtam ki a kérdést, ti mit szívtok úgy komolyan?
2023. szept. 13. 17:09
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!