Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elkéne fogadnom ezt a helyzete...

Elkéne fogadnom ezt a helyzetet a lányommal? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

20 évesen lányom terhes lett de egyetemből 2 év neki volt még neki.

Nem akart együttmaradni a gyerek apjával. (nem akartuk hogy megtartsa, de nem lehet erre erőlteteni persze...). Terhesen is végig járta így azt az évet, majd 1 év itthon a gyerekkel, végül a maradék 1 évet befejezte. Egy régebbi kapcsolatával közben ismét összejött amíg pici volt a gyerek, diploma utána hozzá költözött a gyerekkel. Azóta van egy munkahelye, dolgozik 1 éve, és a pasival most gyereket szeretnének.

Ki vagyok bukva kicsit ezen, mert még mindig fiatal, 24 évesen most két gyereket akar. Nekem nincs közöm hozzá? Azt mondja, hogy nincs, nemén tartom el, és igaz is. Viszont, hogy ennyire csak a gyerekei érdeklik meg a családalapítás csak szerintem gáz?

2023. szept. 11. 08:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
64%

Érdekes, mennyire mások az emberek. Az én rokonságom tapsolva ünnepelt volna, ha ilyen fiatalon szültem volna és ők csomagoltak volna be, hogy beköltöztessenek a pasihoz.

Én részben veled értek egyet, amíg nincs viszonylag stabil alapja hozzá, addig ne vállaljon második gyereket. De beleszólni nem tudsz, ez az ő döntése. A te döntésed az lesz, hogy vész esetén befogadod-e az unokákkal együtt.

2023. szept. 11. 08:24
 12/82 anonim ***** válasza:
64%
Persze, most lehet mondani, hogy a kérdezőnek nincs köze hozzá, de ne már, a csaj 23-24 évesen már a második apától akat gyereket vállalni úgy, hogy nyilván semmije nincs, ergo ha valami történik, a kérdezőnek kell befogadnia és pénzelnie gyerekestül. Azért na.
2023. szept. 11. 08:24
 13/82 anonim ***** válasza:
68%

"ha valami történik, a kérdezőnek kell befogadnia és pénzelnie gyerekestül"

NEM, NEM KELL befogadnia meg pénzelnie!

2023. szept. 11. 08:26
 14/82 anonim ***** válasza:
73%

#12: és akkor mi van?

Anyuka ellenőrizze az óvszert minden együttlét után, nehogy a lánya a nyakára hozzon még egy unokát? Mégis hogyan képeled el, hogy egy felnőtt ember felelősséget tanuljon?

2023. szept. 11. 08:28
 15/82 anonim ***** válasza:
82%

Így degradálunk le szépen másokat. Amit megoldott, az egyetem mellett a babázást, ami valljuk be , elég kemény, na azt szinte senki nem veszi figyelembe, hogy megoldotta felnőtt módra. A nagy részetek, kedves válaszolók, olyan dolgokat fantáziál előre, ami nincs is. Abszolút nem bíztok senkiben.

Majd megoldja azt is, ha mégis arra kerülne a sor. A valósággal kellene foglalkozni, nem az előrevetített vészmadár fantáziával.

2023. szept. 11. 08:45
 16/82 anonim ***** válasza:
65%

A gyereked helyesen mondja: semmi közöd hozzá, ha nem te tartod el.

Mellesleg a lányod helyében én ki is zárnálak az életemből, ha ilyen dolgokba bele akarnál pofázni.

2023. szept. 11. 08:46
 17/82 anonim ***** válasza:
77%
És mi a baj azzal, hogy 24 évesen két gyerek? Teljesen normális. Legalább nem lesz idős, mire felnőnek a gyerekek. Ráadásul, ahogy írod, gyerek mellett is folytatta a tanulást, dolgozik, nem rekedt meg az élete.
2023. szept. 11. 08:59
 18/82 anonim ***** válasza:
80%

A lanyod kisgyerek mellett lediplomazott, ami szép teljesítmény.

Azt megértem, hogy nem repesel az örömtől, hogy 25-26 alatt két apától két gyerek lesz, de nem tudsz mit tenni. Fogadd el.

2023. szept. 11. 09:00
 19/82 anonim ***** válasza:
60%
A lányod naiv , valószínűleg a barátja is befolyással bír rá.Anyaként írom,aggodalmad nem alaptalan. Már van egy gyermeke,nem egy újabb baba lenne a fontos ,hanem a jövője ,az élete .Megannyi idejük van még...Bizony most a jövőt kell alapozni értem ugyanúgy a párjára.Gondolom nem ki tudja.hány éve vannak együtt ... 28-30evesen ír ráérnek mindenre .Nyilván Nem fognak engedélyt kérni.,és ha úgy alakul mégis vállalnak babát akkor ez esetben örömmel fogadnám ..De a véleményem elmondanám szépen.es nyugodtan.
2023. szept. 11. 09:07
 20/82 anonim ***** válasza:
40%
11-es komolyan??Régen valóban így volt ....de mai világban azért .Igenis tanuljon, élvezze az életet,utazzon... ezeknek van itt az ideje a mai fiatal felnőtteknek .Nem azt mondom gyermekkel ássa el magát....de azért van különbség gondtalanul élvezni az életet ,befejezni az egyetemet önfeledten élni utána gondolkodni további család gyarapításban
2023. szept. 11. 09:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!