Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 24 éves egyetemista lány...

24 éves egyetemista lány vagyok, és még mindig anyukámékkal kell élnem. Ez konfliktusokat szül. Leírná a véleményét, aki átérzi ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Szóval, Egyetemre járok, már legfeljebb 1 évem van hátra. Azért tanulok még mindig itt, mert szakot váltottam 2 év után és egy betegség is közbejött. Lényeg az, hogy minden megnyilvánulásában érzem, hogy gyűlöli, amiért még mindig velük lakok, türelmetlen velem, folyton a hibát fürkészi bennem. Viszont! Ha erre rákérdezek, mindig azt mondja, hogy ugyan miért mennék bárhova is, hiszen nagyon sok egyetemista a szüleivel lakik még.

Munkát egyelőre nem tudok vállalni, mert baromi sok tárgyam és vizsgám van, illetve az otthoni házimunka.

Nincs senki más, akihez mehetnék, koliba nem vennének fel, mert épp abban a városban lakok, ahol az Egyetemem is van.

Nem tudom, hogyan csökkenthetném az ellenszenvét irántam, vagy mit tehetnék, hogy jobbra forduljon ez a helyzet. Van valami ötletetek?

2013. jan. 6. 18:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
1 évet még ki lehet bírni, vizsgaidőszakban nem kötelező otthon ülni, létezik könyvtár, ahol zárásig nyugiban tanulhatsz. Ez csak egy példa. Otthon végezd el a házimunkát, aztán menj el jó időben parkba, kávézóba, csoporttárshoz, baráthoz, barátnőhöz tanulni vagy csak ellenni, nem kel lotthon ülni. Ha látja anyád, hogy a házimunka kész van, akkor is nagy eséllyel fog találni valamit, annak alapján, amit írtál, de el kell engedni a füled mellett. Vagy újíts be egy pasit és költözz hozzá.
2013. jan. 6. 18:07
 2/15 anonim ***** válasza:
72%
Csak az hoz majd enyhülést, ha lesz munkád. Nehéz ez a szülőknek is, neked is, de azt az 1 évet már ki kell húznod. Sok sikert, átérzem a problémád!
2013. jan. 6. 18:07
 3/15 anonim ***** válasza:
35%
albérlet... nagyon sok helyre keresnek 1-1 lakótársat maguk mellé :)
2013. jan. 6. 18:08
 4/15 A kérdező kommentje:

Albérletre sajnos fogalmam sincs, honnan kaparhatnám elő a pénzt. Ők egész biztosan nem adnának, tudom, hiszen, ezt is felvetettem már korábban.

Barátom van, de ő vagy 140 km-rel messzebb lakik.

2013. jan. 6. 18:13
 5/15 anonim ***** válasza:
62%
Ugyanez, csak engem dolgozni küldenek egy nehéz szak mellett. Ott élek ahol az egyetem van, így bejárok órára, otthon tanulok. Mindig jönnek azzal, hogy váltsak levelezőre, és járjak el dolgozni, mert már illő lenne munkába állni. Nem vagyunk szegények, mindenre telik amire szükség van, itthon megcsinálok mindent, de tényleg eljön az az idő amikor már nem egészséges a szülővel élni. Én osztatlan képzésben tanulok, 21 évesen kezdtem szóval van még. Itthon is rengeteg a konfliktus, nem tudom mi volna a megoldás. Albérletre nem kapnék pénzt, mondván minek ha itthon is lakhatok, de a fejemhez vannak vágva a jegyzet-bérlet és társai dolgok, hogy miért nem finanszírozom magamnak, hisz már nagy vagyok, keressek pénzt. Jól tanulok, nem bulizok, éjszakákon át is csak tanulok, fogalmam sincs mi a megoldás.
2013. jan. 6. 18:20
 6/15 anonim ***** válasza:
82%
Arról nem te tehetsz, hogy faxkalapok az őseid és semmi nem jó nekik. Fogcsikorgatva kihúzod, amíg lehet, aztán átköltözöl az ország másik felébe. Jobb lesz úgy mindenkinek, de főleg a te nyugalmadnak.
2013. jan. 6. 18:27
 7/15 A kérdező kommentje:

Hát, igen ezek a távlati tervek. Ha sikerül a szakmámban elhelyezkedni (jó esély van rá), bár ha nem, akkor is vagy az ország másik szegletébe, vagy legalábbis 2 utcával odébb is cuccolok.

Furcsa, most hogy leírtam, mik a terveim, máris kevésbé tűnik vészesnek a helyzet. Lehet, hogy csak erre kell most koncentrálni és semmi másra. Sőt, tuti.

Köszönöm a válaszaitokat! Gondolatébresztőek voltak.

2013. jan. 6. 18:35
 8/15 anonim ***** válasza:
52%
Van olyan 30 éves pasi ismerősöm, aki most kezdett el nappali tagozaton suliba járni. Elsős! Szüleivel él és tartatja el magát, mert nappali mellett nem nagyon lehet dolgozni, na az a gáz. A te szüleid inkább örülnének, hogy még otthon is segítesz.
2013. jan. 6. 18:45
 9/15 anonim ***** válasza:
76%
Felettem lakik egy asszony. Gimiből vette ki a lányát és zavarta el dolgozni. A fiát detto. Egyik sem látogatja. Gyakorlatilag egy megkeseredett, magányos asszony. Az utcán is úgy megy, hogy csak néz előre és menetel. Ráköszönök, akkor köszön, de nem néz rám, csak maga elé.
2013. jan. 6. 19:43
 10/15 anonim ***** válasza:
81%
Velem is itthon él a 25 éves fiam. Egy féléve van hátra még. Csak a tanulmányaira kell koncentrálnia, én mindent megcsinálok. Mifelénk diákmunka kevés akad, tanítványokat szokott vállalni. Bennünket ez nem zavar, sok társa szülőkkel lakik.
2013. jan. 6. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!