Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 24 éves egyetemista lány...

24 éves egyetemista lány vagyok, és még mindig anyukámékkal kell élnem. Ez konfliktusokat szül. Leírná a véleményét, aki átérzi ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Szóval, Egyetemre járok, már legfeljebb 1 évem van hátra. Azért tanulok még mindig itt, mert szakot váltottam 2 év után és egy betegség is közbejött. Lényeg az, hogy minden megnyilvánulásában érzem, hogy gyűlöli, amiért még mindig velük lakok, türelmetlen velem, folyton a hibát fürkészi bennem. Viszont! Ha erre rákérdezek, mindig azt mondja, hogy ugyan miért mennék bárhova is, hiszen nagyon sok egyetemista a szüleivel lakik még.

Munkát egyelőre nem tudok vállalni, mert baromi sok tárgyam és vizsgám van, illetve az otthoni házimunka.

Nincs senki más, akihez mehetnék, koliba nem vennének fel, mert épp abban a városban lakok, ahol az Egyetemem is van.

Nem tudom, hogyan csökkenthetném az ellenszenvét irántam, vagy mit tehetnék, hogy jobbra forduljon ez a helyzet. Van valami ötletetek?

2013. jan. 6. 18:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
41%

21 éves vagyok, idén kezdtem az egyetemet, még itthon lakok. Dolgozom nappali képzés mellett, a házimunka ugyanúgy rám is vonatkozik, hiszen egy háztartásban élünk anyummal. Neki sem az az álma, hogy még 3 év múlva is tákoljon, ezért kerestem munkát. (Szerencsémre sikerült olyan munkahelyet találnom, ahol hétvégén dolgozom 10 órát) Nyáron pedig az lesz az első, hogy több munkát fogok vállalni bármi áron, hogy legyen több pénz.

Nézd, ezzel nem azt mondom, hogy igaza van és nekem is konfliktusokat szül időnként a dolog, de gondolj bele kicsit az ő helyzetébe is.. Nem tudom a te anyud mennyi idős, az enyém 56 éves lesz az idén, érthető, hogy előbb-utóbb szeretné a saját életét élni és nem engem támogatni folyamatosan.

Eddig még én sem találtam túl sok megoldást, annyit, hogy az egyetem költségeit állom magamnak. /bár államin vagyok/ Ezen kívül vásárlok itthonra is időnként kaját, mert tudom hogy nehéz kitermelni. Ruházkodásom 15 éves korom óta megoldom magamnak és az egyéb járulékos költségeimet. Úgyhogy itthon a rezsi és a kaja ami terheli a szüleimet (szüleim elváltak, de rezsimet megegyezés alapján ő fizeti)

Szóval szerintem az a lényeg, hogy lássa hogy igyekszel. Ha ennek ellenére is van ellenszenv, akkor nem tudom mi a megoldás.. Remélem valamennyire segített hogy a tapasztalataimat leírtam.

2013. jan. 7. 21:07
 12/15 A kérdező kommentje:
Már megoldódott a probléma, de köszönöm a válaszaitokat, mindenkinek ment a zöld érintés. :)
2013. jan. 11. 13:26
 13/15 anonim ***** válasza:
92%
Mit sikerült? Mesélj.
2013. jan. 11. 13:36
 14/15 anonim ***** válasza:
40%

Én is kíváncsi vagyok, hogy mit sikerült megoldani, majd mesélj!

Még egy dologra lennék kíváncsi, ha te zöldet adtál, akkor ki pontozott le... Nem tom kinek volt annyira ellenszenves a válaszom (11-es voltam). Lehet az a baj, hogy diákként dolgozom, vagy hogy én saját tapasztalattal próbáltam rávilágítani a problémára. Vagy nem is értem :D

2013. jan. 13. 16:36
 15/15 A kérdező kommentje:

Utolsó: nem 1 meg nem 2 ember műve a pontozgatás, ha már a % is megjelenik a válasz mellett.

Először is abbahagytam ezt a rinyálást, és eldöntöttem, hogy nem ragadok le ezeknél a kis piti és ami a legfontosabb: átmeneti dolgoknál, hanem csak azokra koncentrálnak, amik továbbvisznek és túlmutatnak rajtuk. Sokat meséltem neki a céljaimról, a terveimről, és hogy azokért mit teszek, mit akarok megtenni. Most itt a vizsgaidőszak, tudok bizonyítani neki (és magamnak). Ő is jobban érzi magát és én is. Teljesen igaz a mondás, hogy fejben dől el minden. Közben kiderült, hogy B-vitamin hiányom volt rendesen, ezért voltam folyton levert, ami okot adott neki az aggódásra. Ez is orvosolva lett.

2013. jan. 15. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!