Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy döntsek ebben a helyzetben?

Hogy döntsek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok. Édesanyám alkoholista, olyan aki agresszívvé válik ha iszik. Nagyon sok keserűséget okozott már nekem.

Albérletben lakunk régóta, amit egyedül fizetek mert ő nem dolgozik 1 éve.

Mostanra össze tudtam gyűjteni annyi pénzt, hogy külön tudjak költözni egy olcsóbb, kisebb albérletbe. Októberben mehetnék is, viszont akkor édesanyám egyedül maradna itt, és rövid időn belül utcára kerülne.

Állítólag jövő héten megy dolgozni valahova, de nekem a héten kéne eldöntenem hogy kiveszem-e a másik albérletet vagy sem.

Nem tudom mitévő legyek, mert mindig reménykedek hogy megváltozik…de ha most nem lépek és ő mégsem változik, akkor kitudja mennyi idő mire újra találok egy megfelelő lakást magamnak. Szerintetek hogy döntsek? Most az egyszer az eszemre kéne hallgatnom, de nem megy.:(

2023. szept. 4. 18:15
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
63%
Ha neked ez kérdés, akkor tökmindegy, mert úgysem mersz lépni...
2023. szept. 4. 22:50
 22/37 anonim ***** válasza:
94%
Soha nem a gyerek kötelessége a szülő életét rendezni, óvni. Válaszút elé értél ez a te nagy lehetőséged. Ha nem léped meg,öröķé bánni fogod! Menekülj! S ne hagyd magad zsarolással befolyásolni.
2023. szept. 4. 22:51
 23/37 anonim ***** válasza:
93%
Egyet érts meg végre, anyukádat te nem tudod megmenteni. Nem az a kérdés, hogy ő az utcára kerül-e, hanem, hogy ebbe téged is magával ránt-e tönkretéve a te életedet is. Komolyan ezt akarod? Mert ő láthatóan nem akar változni.
2023. szept. 4. 23:07
 24/37 anonim ***** válasza:
82%
Menj lépj le egy életed van azt kell szépen és rendben boldogságban élni több életre nincs lehetőség!!! Anyukád felnőtt ember az ő döntése volt az alkoholizmus ezt választotta mikor elkezdte tudta mivel jár az alkoholizálás mert ha egy tizenpár éves gyerek tudja akkor mindenki tudja akinek az IQ-ja legalább átlagos! Majd utcára kerül ott kéregetni fog meg inni aztán meghal az alkohol miatt szinte minden alkesz így jár előbb utóbb.. De te nem tartozol felelősséggel iránta!!! Nem te vetted rá hogy igyon és alkoholista legyen!
2023. szept. 4. 23:25
 25/37 anonim ***** válasza:
91%

Nem akar és nem is tud változtatni. Kellene neki egy az élettől egy büdösnagy pofon ami talán a hajléktalanság réme lesz.

De gyanitom hogy viszonylag gyorsan túlteszimagát rajta az alkeszeknek ez jól megy...ha más nem is.

Te csak úgy tudod fokozni a pofon hatásat ha az új címed nem adodmeg anyádnak,nehogy a nyakadra járjon. És az újhelyen is fennáljon a régi probléma amiböl aztán képtelen leszel szabadulni.

Hagyd anyád,nem érdemelmeg téged,te már megtetted amit lehetett de már ver is...ez csak rosszabb lesz.

2023. szept. 4. 23:32
 26/37 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, tudom, könnyen beszélek, de ideje anyádat ott megdögleni, ahol van,mert mást nem érdemel. Hidd el, nincs az a szülő,aki miatt megérdemeld, hogy ember ne akarjon összeköltözni veled, mert nem akarja veled a donorodat istápolni.
2023. szept. 5. 00:33
 27/37 Darius- ***** válasza:
8%
Nem lenne jobb kertes ház apartman helyett ? Ezért én azt írom maradj ott, anyád pedig vitesd elvonóba. Majd kiderül mi lesz az eredmény. Ezeken túl a 13. véleményével értek egyet.
2023. szept. 5. 01:05
 28/37 anonim ***** válasza:
87%

" ha csak nem egy 70 éves tehetetlen néni." - aki piálni tud, az nem tehetetlen.

Utolsó te meg milyen apartmanról beszélsz? :D

2023. szept. 5. 04:39
 29/37 anonim ***** válasza:
89%
Darius, te hol élsz??? Mi az, hogy "vitesd elvonóra"? Kivel vitesse? Szerinted ez így működik? Ennyire nem lehetsz szavazóképes állampolgárként jogilag analfabéta!
2023. szept. 5. 07:38
 30/37 anonim ***** válasza:
89%

Miféle kertes ház? Honnan lett ~30millioja hirtelen?

Milyen apartman?

Egy albérletről van szó. Vagyis 2ről. Az egyikből menne a másikba.

2023. szept. 5. 08:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!