Hogy döntsek ebben a helyzetben?
22 éves lány vagyok. Édesanyám alkoholista, olyan aki agresszívvé válik ha iszik. Nagyon sok keserűséget okozott már nekem.
Albérletben lakunk régóta, amit egyedül fizetek mert ő nem dolgozik 1 éve.
Mostanra össze tudtam gyűjteni annyi pénzt, hogy külön tudjak költözni egy olcsóbb, kisebb albérletbe. Októberben mehetnék is, viszont akkor édesanyám egyedül maradna itt, és rövid időn belül utcára kerülne.
Állítólag jövő héten megy dolgozni valahova, de nekem a héten kéne eldöntenem hogy kiveszem-e a másik albérletet vagy sem.
Nem tudom mitévő legyek, mert mindig reménykedek hogy megváltozik…de ha most nem lépek és ő mégsem változik, akkor kitudja mennyi idő mire újra találok egy megfelelő lakást magamnak. Szerintetek hogy döntsek? Most az egyszer az eszemre kéne hallgatnom, de nem megy.:(
Kedves 3.válaszoló!
A mamád jelmondata nem igaz mindig, de az emberek többségére igaz sajnos. :) Sok-sok év után is képes az ember változni, ha végre tudja a helyes sorrendet. ;)
Kérdező: viszont ebben az esetben sajnos pont ez a helyzet. :( volt egy alkoholista barátom. Én egyetemista voltam, kaptam ösztöndíjat, ami nem volt kevés. Gyűjtöttem pénzt korábban, hogy legyen pénzem. Őt, mint kiderült az anyja tartotta el. Ő küldött pénzt neki mindig. Nem dolgozott. Amikor nem volt pénzünk és otthon voltunk, akkor nagyon rendes volt. Okos, művelt volt, kifejezetten szerethető. Miattam próbált változni, nem ivott már egy ideje, talált munkát. Megérkezett az albérletre szánt pénz, kifizettük. Aztán maradt 10 ezer Forintunk ételre. Ez akkor többet ért, mint ma. Elment ügyet intézni, kértem, hogy ne igyon. Nem fog. Napokig nem láttam, amíg volt a pénzből. Konkrétan kórházakat hívtam fel, rendőrséget. Nem akartam elhinni. Hazajött 3 nap múlva hajnalban egy "miafasztbámulsz" kíséretében. Munkáját elvesztette, bent is ivott. Nem foglalkozott semmivel. 1 héten belül elköltöztem, pénzem nem maradt, az egyetemet is otthagytam. Sajnos ismerek/ismertem alkoholistákat. Nagymamám is az volt. Ők segítség nélkül nem tudnak változni. És elviszi őket ez a betegség, ha ott vagy, ha nem. 22 évesen tönkreteszi az életedet és nem fogsz tudni kilépni ebből. Le fog húzni anyagilag. Amíg van kit, addig megteszik. :( Sok erőt és kitartást kívánok! Majd írd meg hogy döntöttél.
Nálunk félig meddig hasonló eset volt.
Apám volt alkoholista, anya őt visszaküldte az anyjához. Ekkor voltam 3 éves kb. Nagyjából 10-11 éves koromig hellyel kozzel láttunk őt, de 11 éves korom után egyáltalán nem(idén töltöttem a 31-et). 15 éve biztos az utcán van, ha még él.
Valószínűleg anyukád is hasonló eset lehet. Soha nem fog megváltozni és téged fog tönkretenni.
Mihamarabb szabadulj ki ebből a közegből. Vele meg lesz ami lesz. Nem tartozol semmivel neki(nem kell azzal se mentegetozni, hogy szereted, ha egyébként utálod). Ő elvileg ugyanúgy felnőtt ember és van választási lehetősége, hogy milyen életet szeretne élni.
Lépjle. Ha nem is ránt magával,magához láncol,és akarva/akaratlanúl de megnyomoritja az életed.
Csak a leg egyszerübb példát említsem:párkapcsolat?
Hozzád nem mehettek.
Anyádat meddig hagyhatod egyedül bűntudat nélkül?
Ha nincs munkája ott lesz 3.nak?
Ne adj isten teherbe esel az alkoholista nagyi melett?
A pasi meddig tűr?
Mind kardinális kérdés és a válaszok origoja ugyanaz. Valami kis albi amiben 3en vagy 4an szorongtok nagyi meg vedel.
Lépjle, 22 évesen éld a saját életed ha van!
Ez nagyon nehéz döntés lesz. Valószínűleg, már eldöntöted és nem fogod ott hagyni. Sajnos, a szived erősebb mint az eszed.
Legalábbis ez jön le az írásodból.
Az anyukád nem fog megváltozni, de te nem vagy érte felelős, ha csak nem egy 70 éves tehetetlen néni.
Valahogy, ott kell hagynod,mert tönkre megy a te életed is. Lehet ha egyedül marad, akkor megváltozik, mert most kihasznál.Ő szült téged és nem te őt. Esetleg segíteni nem lehet az alkohol problémáján?
Anyám meghalt. Apám midig is ivott, s ilyenkor szadista volt. Kifizettem anyám temetését és elköltöztem otthonról.
Mikor legközelebb mentem -talán egy hónap múlva- már eladta a lakást és elköltözött valahová vidékre a hasonszőrű rokonokhoz. Nekem nem adta meg a címét.
Soha többet nem kerestem. Szerencsére ő sem engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!