Hogy döntsek ebben a helyzetben?
22 éves lány vagyok. Édesanyám alkoholista, olyan aki agresszívvé válik ha iszik. Nagyon sok keserűséget okozott már nekem.
Albérletben lakunk régóta, amit egyedül fizetek mert ő nem dolgozik 1 éve.
Mostanra össze tudtam gyűjteni annyi pénzt, hogy külön tudjak költözni egy olcsóbb, kisebb albérletbe. Októberben mehetnék is, viszont akkor édesanyám egyedül maradna itt, és rövid időn belül utcára kerülne.
Állítólag jövő héten megy dolgozni valahova, de nekem a héten kéne eldöntenem hogy kiveszem-e a másik albérletet vagy sem.
Nem tudom mitévő legyek, mert mindig reménykedek hogy megváltozik…de ha most nem lépek és ő mégsem változik, akkor kitudja mennyi idő mire újra találok egy megfelelő lakást magamnak. Szerintetek hogy döntsek? Most az egyszer az eszemre kéne hallgatnom, de nem megy.:(
Talán most rátudnád kényszeríteni, hogy önként menjen kórházba, elvonóra a saját érdekében, ha nem akarja az utcán végezni, mert otthagyod.
De mindenképpen vedd ki az albérletet, ne is mondd meg neki, hova költözöl, nehogy megszánd később.
Ha nem megy elvonóra, a saját döntése lesz, ne legyen majd lelkifurdalásod miatta.
Én ezen egy percig sem gondolkodnék.
Anyám nevelőapámmal csinálja ezt. Nevelőapám iszik, olyankor eljar a keze is. Anya 27.éve várja, hogy megváltozzon.
Annyit értek el ez a 27év alatt, hogy a megyeszékhelyen lévő kb 40milliós házunkat (amit anya és megboldogult apám épített) eladták, leköltöztek vidékre nevelőapám szülői házába. A 40 millió mint a kámfor 5 év alatt.
Anyának konkrétan így semmilye nincs. Élete se. 50 éves, de ránézésre 65-70nek simán kinéz.
De neki így jó....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!