Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy döntsek ebben a helyzetben?

Hogy döntsek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok. Édesanyám alkoholista, olyan aki agresszívvé válik ha iszik. Nagyon sok keserűséget okozott már nekem.

Albérletben lakunk régóta, amit egyedül fizetek mert ő nem dolgozik 1 éve.

Mostanra össze tudtam gyűjteni annyi pénzt, hogy külön tudjak költözni egy olcsóbb, kisebb albérletbe. Októberben mehetnék is, viszont akkor édesanyám egyedül maradna itt, és rövid időn belül utcára kerülne.

Állítólag jövő héten megy dolgozni valahova, de nekem a héten kéne eldöntenem hogy kiveszem-e a másik albérletet vagy sem.

Nem tudom mitévő legyek, mert mindig reménykedek hogy megváltozik…de ha most nem lépek és ő mégsem változik, akkor kitudja mennyi idő mire újra találok egy megfelelő lakást magamnak. Szerintetek hogy döntsek? Most az egyszer az eszemre kéne hallgatnom, de nem megy.:(

2023. szept. 4. 18:15
1 2 3 4
 1/37 A kérdező kommentje:
(Keserűség alatt azt értem, hogy pl én folyamatos műszakban dolgozom, ő pedig este részegen hangoskodik, bejön hozzám, felkelt és órákig mondja a magáét…volt hogy nekem támadott mert nem adtam neki pénzt italra)
2023. szept. 4. 18:20
 2/37 anonim ***** válasza:
97%
Menj, menekülj. Egy alkoholista sose fog megváltozni. Ha el is kezd dolgozni most, hamarosan kirúgják, neked magadra kell gondolnod.
2023. szept. 4. 18:22
 3/37 anonim ***** válasza:
95%
Jézusom. Nem kellene vele sodródnod az örvénybe. Vedd ki azt a lakást és menekülj . Különben lehúz magához és tönkretesz. Neked is csak 1 életed van. Rabolja az idődet, energiádat, pénzedet. Senki nem tud segíteni rajta, csakis ő saját maga, de még ő is nehezen. Ugyhogy halgass az eszedre és menj. Ha egyedül hagyod, talán lesz annyi esze, hogy kezeltetni kezdi magát és dolgozni fog.De ha vele maradsz, tuti, hogy nem változik, inni fog tovább. Nagymamám jelmondata volt, hogy :gyerekem, jegyezd meg, senki nem változik.
2023. szept. 4. 18:23
 4/37 anonim ***** válasza:
96%
Ebben a helyzetben még ha nem lenne agresszív, akkor is azt mondanám, költözz!!!! A saját életedet tedd rendbe, képezz megtakarítást és ne a lecsúszott anyádat cipeld a hátadon. Így még egy normális párkapcsolatra sem lesz esélyes, mert nincs az a férfi, aki elvisel maga körül egy ilyen rokont.
2023. szept. 4. 18:28
 5/37 anonim ***** válasza:
97%
Csoda, hogy eddig is kibírtad. Menj és meg se add a címedet.
2023. szept. 4. 18:38
 6/37 anonim ***** válasza:
96%

Talán most rátudnád kényszeríteni, hogy önként menjen kórházba, elvonóra a saját érdekében, ha nem akarja az utcán végezni, mert otthagyod.

De mindenképpen vedd ki az albérletet, ne is mondd meg neki, hova költözöl, nehogy megszánd később.

Ha nem megy elvonóra, a saját döntése lesz, ne legyen majd lelkifurdalásod miatta.

2023. szept. 4. 18:40
 7/37 anonim ***** válasza:
97%
Mondj igent az albérletre mindenképpen. Anyukad sose fogja összeszedni magát, ha mindig lesz, aki helyette megildja a gondjait. Neki is jót teszel, ha most eltávolodsz.
2023. szept. 4. 18:58
 8/37 anonim ***** válasza:
97%

Én ezen egy percig sem gondolkodnék.

Anyám nevelőapámmal csinálja ezt. Nevelőapám iszik, olyankor eljar a keze is. Anya 27.éve várja, hogy megváltozzon.

Annyit értek el ez a 27év alatt, hogy a megyeszékhelyen lévő kb 40milliós házunkat (amit anya és megboldogult apám épített) eladták, leköltöztek vidékre nevelőapám szülői házába. A 40 millió mint a kámfor 5 év alatt.

Anyának konkrétan így semmilye nincs. Élete se. 50 éves, de ránézésre 65-70nek simán kinéz.

De neki így jó....

2023. szept. 4. 19:15
 9/37 anonim ***** válasza:
90%
Menj! Mielőtt valaki lecsapja a kezedről!
2023. szept. 4. 19:16
 10/37 anonim válasza:
97%
Menj mindenkeppen!!!!ne tedd tonkre a sajat eleted….o kezdjen az ovevel amit akar attol segithetsz neki
2023. szept. 4. 19:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!