Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nem tudom, hogy döntsek ebben...

Nem tudom, hogy döntsek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Egy unokánk van, most várja a dédunokánkat.

A párjával most vettek egy házat, elég jó áron hozzá jutottak de viszont fel kellene újítani.

Nekünk kettő lakásunk van, megkérdezte az unokám, hogy addig oda jöhetnek-e a babával míg tart a felújítás.

Természetesen igent mondtam.

Viszont egy hete a nagy fiam hívott fel, hogy felmondtak a munkahelyén és az albérletéből kirakták és igényt tartana a lakásra addig míg nem rendeződik a helyzete.

Az unokámnak már megígértem, egy hét és költöznek át, nem szeretném őt sem ennek kitenni egy pici babával.

De viszont a fiam is itt van.

Az sajnos kizárt, hogy együtt lakjanak ott. Egy szobás kis ház.

Ti mit tennétek?

2015. ápr. 22. 12:15
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
Nalatok nincs hely?
2015. ápr. 22. 12:20
 2/32 A kérdező kommentje:
Egyik az, hogy nincs. A másik, hogy ide nem is szeretne jönni.
2015. ápr. 22. 12:23
 3/32 Girgoy ***** válasza:
93%
Ha már előbb megígérted az unokának, akkor azt tartsd is, mert erre számítanak. Pláne ha ők hárman vannak, és nem is maradnak ott örökre. Igazából akkor csak 1 személynek kell lakást szerezni addig, amíg a felújítás tart. Szerintem ez nem lehetetlen. Vagy Nálatok húzza meg magát arra az időre, amíg nem talál mást vagy nem ér véget a felújítás, vagy szétnézhet a baráti körében is, hátha valaki ideiglenesen el tudja szállásolni. Szerintem megoldódik ez. Sok sikert!
2015. ápr. 22. 12:28
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Hogyha a fiadnak nincs hol aludni, akkor egyértelmű, hogy nem küldeném ki a híd alá. Amúgy nehéz helyzet...
2015. ápr. 22. 12:28
 5/32 Girgoy ***** válasza:
100%
A 2-est csak később láttam. Akkor marad a baráti kör. Igazából ez csak ideiglenes megoldás, szerintem valahogy meg lehet oldani, ha végigggondoljátok ki az, aki befogadná vagy van egy plussz kéglije.
2015. ápr. 22. 12:29
 6/32 A kérdező kommentje:

Sajnos elég erőszakosan lépett fel, mikor mondtam neki, hogy már megígértem az unokámnak

Azt mondja, hogy nem tudja befogadni senki.

De neki az sem jó ha odajön hozzánk, pedig ez volt még amit fel tudtam ajánlani neki.

2015. ápr. 22. 12:35
 7/32 anonim ***** válasza:
100%

Mar bocsanat, de a fiad mar csak ne valogasson ilyen helyzetben. Ha nem jo neki a megoldas, amit ajanlasz, akkor oldja meg maga a helyzetet.

En az unokamat segitenem a helyesben, plane pici babaval.. ugy plane nem konnyu alberletet talalni, plusz meg is lett igerve.

2015. ápr. 22. 12:43
 8/32 anonim ***** válasza:
*helyedben, elnezest (elozo voltam)
2015. ápr. 22. 12:43
 9/32 anonim ***** válasza:
83%
Már megígérted az unokádnak, ezért neki van elsőbbsége. Ha a fiad ennyire erőszakos és egyik lehetőséggel sem él, amit te felajánlottál neki, akkor így járt. Nem értem, hogy miért nem tudja nálad meghúzni magát 1-2 hétig, amíg nem talál egy albérletet. Annyira azért nem nehéz albérletet találni. Vagy menjnen hotelbe vagy motelbe.
2015. ápr. 22. 12:45
 10/32 A kérdező kommentje:

Mert nincsen pénze.

Én viszont már pénzzel nem tudom őt segíteni.

Nem értem, hogy neki miért csak az a megoldás, hogy oda menjen. Mikor itt nálunk lenne külön szoba stb.

Csak engem meg az unokámat szidja. Persze megértem, nem hagyom hogy az utcára kerüljön. De nem érti, hogy már megígértem.

2015. ápr. 22. 12:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!