Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nem tudom, hogy döntsek ebben...

Nem tudom, hogy döntsek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Egy unokánk van, most várja a dédunokánkat.

A párjával most vettek egy házat, elég jó áron hozzá jutottak de viszont fel kellene újítani.

Nekünk kettő lakásunk van, megkérdezte az unokám, hogy addig oda jöhetnek-e a babával míg tart a felújítás.

Természetesen igent mondtam.

Viszont egy hete a nagy fiam hívott fel, hogy felmondtak a munkahelyén és az albérletéből kirakták és igényt tartana a lakásra addig míg nem rendeződik a helyzete.

Az unokámnak már megígértem, egy hét és költöznek át, nem szeretném őt sem ennek kitenni egy pici babával.

De viszont a fiam is itt van.

Az sajnos kizárt, hogy együtt lakjanak ott. Egy szobás kis ház.

Ti mit tennétek?

2015. ápr. 22. 12:15
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a felújítás egy átmeneti ügy. Tehát amíg az unokádék a házban vannak, addig a fiad simán kibírhatja nálatok. Hiába nem tetszik neki. Aztán majd utána mehet ő a házba.

Meg ő egyedül van, az unokádék meg egy család.

Bár lehet, hogy az unokádnak jobb lenne, ha nálatok lennének és akkor tudnál neki segíteni. Mert ahogy írod a ház is egyszobás, tehát olyan sokkal több helyük ott sem lenne, mint nálatok.

Na mindegy. A lényeg, hogy a fiad ne válogasson ennyire. Legyen nálatok, aztán ha kész a felújítás, akkor ő mehet a házba.

2015. ápr. 22. 12:58
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs pénze, akkor azt a lakást miből akarja fenntartani? Vagy úgy gondolja ti álljátok a lakhatása költségeit? Ha nem felel meg neki, hogy hozzátok költözzön amíg rendezi a dolgait, akkor oldja meg ahogy akarja. Te megígérted az unokádnak, hogy odaköltözhet a családjával, ráadásul csak átmenetileg kérte, így ezen én nem variálnék, akár tetszik a fiadnak, akár nem.
2015. ápr. 22. 13:05
 13/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Megnyugodtam kicsit, hogy nem én vagyok a szívtelen.

Bízom benne, hogy el fogadja a helyzetet.

2015. ápr. 22. 13:08
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem vagy szívtelen, hiszen segíteni akarsz mindkettőjüknek. Nem értem a fiadnak miért nem felel meg nálatok ha ő egyedül van. Örülnie kellene, hogy segíteni próbáltok neki is, nem még ő heveskedik. Mennyi idős a fiad amúgy?
2015. ápr. 22. 13:10
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Fiad csak ne válogasson. Mibôl fizetne rezsit?
2015. ápr. 22. 13:15
 16/32 A kérdező kommentje:

A fiam 43 éves.

Persze én azt így fizettem volna. Az unokámnak sem engedtem volna, de ő erőszakoskodott, hogy fizeti maga után a költségeket.

2015. ápr. 22. 13:20
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
unokád felelősségteljesebb mint a fiad.
2015. ápr. 22. 13:32
 18/32 anonim ***** válasza:
77%
Es az epitkezesre nem mehetne ki aludni? legalabb mindig lenne kint valaki, ellenorizne a munkat, segiteni is tudna. Vagy annyira nincsenek joban?
2015. ápr. 22. 13:33
 19/32 A kérdező kommentje:

Hát a ház amit vettek, majdnem mindent le kell cserélni rajta.

Víz, csatorna. Sok a munka vele.

Hát igazából semmilyen kapcsolat nincs közöttük. Biztosan a fiamat, zavarja az is, hogy neki nincs gyereke így a lányom gyerekére van/volt mindig odafigyelve, hiszen ő is egyke.

2015. ápr. 22. 13:36
 20/32 anonim ***** válasza:
90%
A fiad tényleg elvárta volna, hogy odaadd neki a másik lakást, fizesd a rezsit (ha ennyire nincs pénze, talán még a kaját is?), és mindezek mellett még lázad, amiért ezt a kényelmet csak úgy kaphatná meg, ha lakótársakkal osztozik (vagyis nálatok lakik)? Ez még akkor is durva történet, ha nincs kisgyermekes unoka a képben..
2015. ápr. 22. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!