Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nem tudom, hogy döntsek ebben...

Nem tudom, hogy döntsek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Egy unokánk van, most várja a dédunokánkat.

A párjával most vettek egy házat, elég jó áron hozzá jutottak de viszont fel kellene újítani.

Nekünk kettő lakásunk van, megkérdezte az unokám, hogy addig oda jöhetnek-e a babával míg tart a felújítás.

Természetesen igent mondtam.

Viszont egy hete a nagy fiam hívott fel, hogy felmondtak a munkahelyén és az albérletéből kirakták és igényt tartana a lakásra addig míg nem rendeződik a helyzete.

Az unokámnak már megígértem, egy hét és költöznek át, nem szeretném őt sem ennek kitenni egy pici babával.

De viszont a fiam is itt van.

Az sajnos kizárt, hogy együtt lakjanak ott. Egy szobás kis ház.

Ti mit tennétek?

2015. ápr. 22. 12:15
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
12%
Végső megoldásként, ha az unoka költözne hozzátok, hisz azt mondtad külön szoba van?
2015. ápr. 22. 13:48
 22/32 anonim ***** válasza:
83%

21: na kérlek

és akkor tartsa el a 43éves fiát csak jószándékból?

a fiatalok fizetnének is az albiért, fia meg egy ingyenélő

2015. ápr. 22. 13:49
 23/32 A kérdező kommentje:

Hát ez is megfordult a fejemben, de a másik szoba picike, na most oda hárman beköltözni.

Ne kerüljetek soha ilyen helyzetbe.

Nem is azzal van a gond, hogy fizetve van-e vagy sem, az a legkevesebb.

Nem értem a fiamnak miért nem jó az, hogy ide jön addig hozzánk. Kb két hónap a felújítás addig igazán kibírhatná itt, aztán tőlem mehet oda.

De nem akarom a kisunokám ilyen helyzetbe hozni, hogy megígértem neki, és most közlöm hogy mégse.

2015. ápr. 22. 13:54
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Fiad szálljon le a magas lóról és köszönje meg a szobát ahova beköltözhet.
2015. ápr. 22. 14:02
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

"Nem értem a fiamnak miért nem jó az, hogy ide jön addig hozzánk. Kb két hónap a felújítás addig igazán kibírhatná itt, aztán tőlem mehet oda."

Ez a megoldás, ha nem tetszik a fiadnak akkor ez ennyi.

Szerintem ennél rugalmasabban nem lehet megoldani/kezelni a problémát.

De te segítséget nyújtasz (konkrétan ingyen lakhat nálad) akkor ne várjon el többet (ráadásul kb. 2 hónap múlva ez is megoldódik).

Mit vár felnőtt ember létére, vegyél ki neki egy hotelszobát, vagy egy albérletet.

Én elhiszem, hogy bárki alól kicsúszhat a talaj, de akkor ne követelőzzön, de 43 évesen egy ilyen "problémát" akár egyedül is meg kellene tudnia oldani.

Más.

Ha a fiadnak felmondtak és már "ki is rakták" az albérletből akkor ott már korábbi és nagyobb a probléma.

2015. ápr. 22. 14:06
 26/32 A kérdező kommentje:

Sajnos voltak az életével problémák. Mi amennyire tudtunk mindig segítettünk.

Soha nem tettem különbséget a gyerekeim között, de mindig ő volt aki több segítségre szorult. Szerencsére a lányom ezt nem élte meg rosszul, sőt ő is sokszor segített.

Egy hét kiköltözési időt kapott.

2015. ápr. 22. 14:55
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Az természetes, hogy segíted, de ne tedd ezt erőn felül.
2015. ápr. 22. 15:18
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Tudom részletkérdés a történetben, de akkor most várja a dédunokát vagy pici babája van, mert azért szerintem költözködés szempontjából ez sem mindegy.

De légy határozott. A fiad most hozzád költözhet a külön szobába és kb két hónap múlva mehet a lakásba.

2015. ápr. 22. 16:34
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha neki nem jó az alternatív megoldás, akkor oldja meg arra a kis időre amíg a felújítás tart ahogy akarja. Felnőtt, férfi.
2015. ápr. 22. 16:54
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp az unoka menjen a kis házba a kisbaba miatt is,ott jobban elférnek,ti se lesztek zsúfolva.A fiad meg vagy elfogadja az egy szobát,vagy mehet amerre akar.
2015. ápr. 22. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!