Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy 10 éves fiúnak mennyire...

Egy 10 éves fiúnak mennyire vannak már önálló gondolatai és saját véleménye?

Figyelt kérdés
Feleségemmel éppen válunk - neki már van új kapcsolata - és azt vettem észre a fiamon, hogy egyre inkább távolságtartó és szemtelen lett velem szemben. Valószínűnek tartom, hogy az anyja és esetleg az új párja is elkezdte a gyereket uszítani ellenem. Mit gondoltok, magától hirtelen fordulhatott benne valami, amiért ilyen ellenséges lett vagy tudjam be az anyja ellennevelésének?

2023. szept. 4. 14:13
1 2 3 4 5
 41/43 A kérdező kommentje:
Te aztán csak tudod...nyugodtan olvasgass a gyakorin, ahogy elnéztem nem egyedi az esetem. De csak nyugodtan sipákolj magadban és mondjad hangosan, hogy "a klasszikus férfiduma".
2023. szept. 5. 19:47
 42/43 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy egy tíz éves gyerek már elég régóta tud beszélni, tehát már régóta van saját véleménye. Persze bizonyos mértékig mindenki befolyásolható, gyerek is, felnőtt is. Egyesek jobban, mások kevésbé, de ez nem kor kérdése.

A konkrét esetben mi nem tudhatjuk, hogy milyen arányban keveredik a kisfiú saját véleménye és az anyja befolyása, ezt nem itt kell megkérdezni, nem tudunk rá érdemben válaszolni.

2023. szept. 5. 20:07
 43/43 anonim ***** válasza:
100%

42. és 29. vagyok, és kb egyetértek azzal, amit itt a többiek írtak, hogy nem csodálkozni, ha egy gyereknek saját véleménye van.

Könnyebb, ha tényleg a gyereknek van rossz véleménye rólad, mert akkor tudsz vele beszélni és tudsz változtatni. A nehezebb eset, ha tényleg az anyja hangolja ellened, azt csak megelőzni lehetett volna, a 29-es válaszban leírt módon.

2023. szept. 5. 20:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!