Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy 10 éves fiúnak mennyire...

Egy 10 éves fiúnak mennyire vannak már önálló gondolatai és saját véleménye?

Figyelt kérdés
Feleségemmel éppen válunk - neki már van új kapcsolata - és azt vettem észre a fiamon, hogy egyre inkább távolságtartó és szemtelen lett velem szemben. Valószínűnek tartom, hogy az anyja és esetleg az új párja is elkezdte a gyereket uszítani ellenem. Mit gondoltok, magától hirtelen fordulhatott benne valami, amiért ilyen ellenséges lett vagy tudjam be az anyja ellennevelésének?

2023. szept. 4. 14:13
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
15%

"mert amíg nem derült ki, hogy anyuka félremegy, addig folyton rajtam lógott"

Mit jelent, hogy rajtad lógott? Te maradtál otthon vele?

2023. szept. 5. 00:02
 32/43 anonim ***** válasza:
80%

Egy 10 éves fiúnak mennyire vannak már önálló gondolatai és saját véleménye?

10 évig hozzá se szóltál a fiadhoz, nem ismered, vagy mi? Mi az hogy nem tudod mennyire önálló gondolkodású?

Esetleg téged 18 évesen sz4rtak a világra? Nem voltál 10 éves soha? Amnéziád van és nem tudod milyen volt 10 évesnek lenni, te mennyire voltál ilyen idősen önálló gondolkodású?

Nekem 4 éves koromról is vannak emlékeim. Már akkor önálló gondolkodású voltam. 6 évesen mamám próbált anyám ellen nevelni, de nem jött össze, mert tudtam hogy mit csinál. Apámtól a szomszédomat is jobban szerettem amúgy. Miért? Mert foglalkozott velem. Ő tanított meg biciklizni, mutogatta a galambjait, stb.

Szerintem a puszta tény, hogy azt se tudod mennyire önálló 10 évesen a gyereked elég sokat mond. Lehet az anyja pasija többet foglalkozik vele, és most kezdi megtapasztalni milyen az igazi apa.

2023. szept. 5. 06:27
 33/43 anonim ***** válasza:
80%
Vannak önálló gondolatai, de borzasztoan manipulalhatoak ebben a korban (is), plane ha egy szerette teszi ezt. Ez a gyerek ossze van zavarodva, nyilván nem akarja latni, hogy az anyja cserben hagyta az egesz csaladot, hiszen megiscsak az anyja. Egyszerubb neki erzelmileg, ha teged okol mindenert. Biztos nem lesz egyszeru, de probalj meg kitartani es nornalis maradni vele. Elobb utóbb le fog neki esni, hogy milyen az anyja, es akkor a normalisabbik szulojehez fog huzni.
2023. szept. 5. 07:55
 34/43 A kérdező kommentje:
32 most biztos újat fogok mondani, de képzeld, ahogy nem minden ember, úgy egy gyerek sem egyforma! Én teljesen máshogy nőttem fel, ahogy most a fiam, nem lehet összehasonlítani a két esetet! Attól, hogy te 4 évesen már ilyen f*szagyerek voltál, attól nem mindenki lát át egyből az embereken. De lényeg, hogy te így látatlanban a telefonod túlsó végén teljesen biztos vagy abban, hogy úgy van minden, ahogy leírtad! 33 Neked köszönöm, bízom abban, hogy így lesz!
2023. szept. 5. 09:09
 35/43 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, ne hallgass a fröcsögőkre. Ilyenek szinte minden kérdésnél vannak, és legjobb nem reagálni rájuk.

33-as viszont nagyon fontos dolgokat írt le. A fiad nem akar ill. nem tud szembesülni azzal, hogy az anyja ilyen alávaló. Gondolj arra, hogy te is hogyan élnéd meg, ha az anyádról valami hasonló alávalóságot tudnál meg. Ezért számára egy érzelmi menekülés, hogy elfogadja az ő narratíváját a helyzetről. Aminek egyenes következménye, hogy ő is ugyanúgy téged tart felelősnek, mint az anyja.

Ez talán később oldódik. Legyél vele türelmes, ill. ha van rá lehetőséged, egyszer indulat nélkül mondd el neki, hogy te hogyan látod a kapcsolat megromlását.

2023. szept. 5. 09:24
 36/43 A kérdező kommentje:
36 köszönöm a pozitív szavakat, próbálok türelmes lenni, aztán csak alakul majd.
2023. szept. 5. 09:26
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Még a fiatalabbaknak is sokkal több van, mint a mostani felnőttek döntő többségének.

Sokkal jobb és értelmesebb beszélgetéseim vannak edzésen a gyerekekkel, mint bármelyik felnőttel.

2023. szept. 5. 09:30
 38/43 anonim ***** válasza:
32%

Persze, mindig az a szmét nő uszítja a pasi ellen. Véletlenül sem apuka a hibás, ő sohasem. :D

Tudnék mesélni ;) az én leszrom apámról. Persze, ha őt kérded, mintaapuka, hápersze.

2023. szept. 5. 10:33
 39/43 A kérdező kommentje:
39 mesélj kérlek...annyira véded a "szmét nőket", de azért azt se felejtsd el, hogy mindennek két oldala van. Attól még, hogy a te apád olyan volt amilyen, nem kéne általánosítani.
2023. szept. 5. 10:59
 40/43 anonim ***** válasza:
68%
Jaj, istenem ez a klasszikus férfiduma, hogy "ellenem neveli", sőt uszítja (!) a gyereket. Nem ám arról van szó, hogy eddig sem adtál érezhető szeretetet, figyelmet és törődést a gyereknek, de ez most már neki is leesik, mert érik és képes felfogni. Á, erről tuti nem lehet szó.
2023. szept. 5. 19:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!