Egy 10 éves fiúnak mennyire vannak már önálló gondolatai és saját véleménye?
"mert amíg nem derült ki, hogy anyuka félremegy, addig folyton rajtam lógott"
Mit jelent, hogy rajtad lógott? Te maradtál otthon vele?
Egy 10 éves fiúnak mennyire vannak már önálló gondolatai és saját véleménye?
10 évig hozzá se szóltál a fiadhoz, nem ismered, vagy mi? Mi az hogy nem tudod mennyire önálló gondolkodású?
Esetleg téged 18 évesen sz4rtak a világra? Nem voltál 10 éves soha? Amnéziád van és nem tudod milyen volt 10 évesnek lenni, te mennyire voltál ilyen idősen önálló gondolkodású?
Nekem 4 éves koromról is vannak emlékeim. Már akkor önálló gondolkodású voltam. 6 évesen mamám próbált anyám ellen nevelni, de nem jött össze, mert tudtam hogy mit csinál. Apámtól a szomszédomat is jobban szerettem amúgy. Miért? Mert foglalkozott velem. Ő tanított meg biciklizni, mutogatta a galambjait, stb.
Szerintem a puszta tény, hogy azt se tudod mennyire önálló 10 évesen a gyereked elég sokat mond. Lehet az anyja pasija többet foglalkozik vele, és most kezdi megtapasztalni milyen az igazi apa.
Kérdező, ne hallgass a fröcsögőkre. Ilyenek szinte minden kérdésnél vannak, és legjobb nem reagálni rájuk.
33-as viszont nagyon fontos dolgokat írt le. A fiad nem akar ill. nem tud szembesülni azzal, hogy az anyja ilyen alávaló. Gondolj arra, hogy te is hogyan élnéd meg, ha az anyádról valami hasonló alávalóságot tudnál meg. Ezért számára egy érzelmi menekülés, hogy elfogadja az ő narratíváját a helyzetről. Aminek egyenes következménye, hogy ő is ugyanúgy téged tart felelősnek, mint az anyja.
Ez talán később oldódik. Legyél vele türelmes, ill. ha van rá lehetőséged, egyszer indulat nélkül mondd el neki, hogy te hogyan látod a kapcsolat megromlását.
Még a fiatalabbaknak is sokkal több van, mint a mostani felnőttek döntő többségének.
Sokkal jobb és értelmesebb beszélgetéseim vannak edzésen a gyerekekkel, mint bármelyik felnőttel.
Persze, mindig az a szmét nő uszítja a pasi ellen. Véletlenül sem apuka a hibás, ő sohasem. :D
Tudnék mesélni ;) az én leszrom apámról. Persze, ha őt kérded, mintaapuka, hápersze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!