Szülők ti nem engednètek 10èves gyerekednek Facebookja legyen?
Nem.
Ha valamit muszáj megnézni, amihez mindenképpen fb kell, akkor majd megnézheti az enyémen. De nem használhatja önállóan, és nem lehet fiókja.
Alapvetően nem.
Viszont, ha tud regisztrálni, úgyis megcsinálja, ha engedik neki ha nem. Ebben az esetben már akkor az a jobb, ha szülő tud róla így tiltani felesleges, mert nagyobb baj lehet belőle. Tehát a nem engedném alatt azt értem inkább, hogy beszélnék vele, hogy miért szeretne egyáltalán és ha belátja, hogy nincs is szüksége rá az szuper, ha nem akkor ahogy írtam tiltás ellenére is csinálna. Így inkább akkor már közösen.
Nehéz dolog ez a digitalizáció.
13 év a korhatár, tehát, ha engedném regisztrálni, akkor azzal szabályszegésre biztatnám vagy hallgatólagosan beleegyeznék ebbe.
A másik pedig az, hogy véleményem szerint a Fb károssága és rizikói jelentősen meghaladják a hasznosságát, ezért én töröltem is magamat pár éve. A gyerekem most 2 éves, egyelőre még nem aktuális, majd meglátjuk, mi lesz pár év múlva.
#7 szerinted hogyan tudna a tudtod nélkül regisztrálni?
Nálunk minden digitális készülék jelszóval avgy PIN kóddal védett amit nem ismer a gyerek.
Csakis a mi felügyeletünk alatt használhatja, nem fordulhat elő ilyen korban, hogy olyat csinál rajta, amit én nem tudok. Haver telefonján/számítógépén meg fb-re regisztrálni nem sok értelme lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!