Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudom a 10 éves fiamat...

Hogyan tudom a 10 éves fiamat elszakítani egy borzasztó baráttól?

Figyelt kérdés
Lassan 1 éve költöztünk vidékről Bp-re. (100km) Volt ott egy kis barátja, egy borzasztó kölyök, aki nagyon rossz hatással volt a fiamra. Szemtelen lett, teljesen kifordult magából ha náluk volt. Osztálytársak voltak sajnos, de gondoltam a költözés majd ezt is megoldja. A netnek hála nem így lett, ha videochatel ezzel a gyerekkel, ugyanúgy bekattan, eszetlenkedik, szemtelen lesz. Ha lemegy a szüleimhez és találkozik a kölyökkel, kifordul magából. Nem tudom hogy lehetne kiiktatni a srácot, vagy hatni a fiamra hogy ne barátkozzon vele? Ha erről beszélek meg se akar hallgatni. Nem akarok a gonosz szülő lenni, de ez így nem állapot :/
2022. dec. 29. 12:58
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%
Nevelni kell, pl így viselkedik, oké egy napra eltiltva a nettől, következő alkalommal 2 napra és nincs olyan hogy pár óra után engedem mert megsajnaltam, különben ugyanott lesz, hogy semmi hatasa mert tudni fogja, hogy ugy is kikönyörögheti magának.
2022. dec. 29. 13:01
 2/21 anonim ***** válasza:
29%
Ne találkozzon és ne chateljen vele.
2022. dec. 29. 13:02
 3/21 anonim ***** válasza:
93%
Nem a gyerektől kell tiltani, hanem a viselkedését büntetni/ jutalmazni. Fontos hogy ha jól viselkedik, azt ne vedd természetesnek. Jutalmazás sokkal hatásosabb.
2022. dec. 29. 13:03
 4/21 anonim ***** válasza:
44%
Van az a kategória, akivel érdemes megszakítani a kapcsolatot. Ezt a szülőnek kell tudni.
2022. dec. 29. 13:05
 5/21 anonim ***** válasza:
94%

"bekattan, eszetlenkedik, szemtelen lesz. "

Írnál erre egy példát? Így nehéz válaszolni.

2022. dec. 29. 13:07
 6/21 A kérdező kommentje:
#5 Azzal kezd szórakozni hogy szétüt valamit a szobájában, (műanyagpalackot egy könyvvel pl) mert annak a gyereknek ez a játék. Vagy hallottam hogy este 10kor megy nála a gép és vele dumál, rászóltam hogy kapcsolja ki és irány aludni, erre visszaszólt hogy húzzak ki a szobájából, a kölyök meg röhögött a háttérbeb. Soha nem csinál vagy mond ilyet, kivéve ha ezzel a kölyökkel lóg.
2022. dec. 29. 13:13
 7/21 anonim ***** válasza:
94%

A srácnak - jó esetben - vannak szülei. Én velük IS beszélnék, mert lehet, hogy egy kiadós szülői fejmosás rendet tesz a "borzasztó barát" gyermek fejében.

Meg persze nemcsak a másik háza táján kell a másik embert sepregetésre felszólítani, körül kell nézni a saját házunk táján is: vagyis igen,ha az én gyermekemről lenne szó, akkor én igenis leülnék a gyerekemmel, és elbeszélgetnék vele, hogy meghülyültél kisfiam? Miért csinálod azt, amit csinálsz?

2022. dec. 29. 13:13
 8/21 anonim ***** válasza:
81%
Végső esetben el kell tiltani tőle, akár a nettől is egy időre.
2022. dec. 29. 13:15
 9/21 anonim ***** válasza:
78%
Ha eltiltod, azzal csak azt éred el, hogy innentől kezdve hazudni is fog neked. Beszélj a szüleivel, dolgozzatok ki együtt egy stratégiát erre.
2022. dec. 29. 13:19
 10/21 anonim ***** válasza:
93%

A másik gyerek szüleivel lehet beszélned kellene, mert előfordulhat az is, hogy te így gondolkodsz, viszont mi van, ha ők ezt fordítva látják és pont azt gondolják, hogy a te gyereked van rossz hatással az övékre ?

Természetesen nem azt mondom, hogy ez így van, csak a másik ember szempontja sokszor teljesen ellentétes a miénkkel.

2022. dec. 29. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!