Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Amikor 10 éves voltam, miért...

Amikor 10 éves voltam, miért fogtam ezt fel ilyen tragikusan?

Figyelt kérdés

Nemrég láttam a Gyakorin egy hasonló és szintén ezzel a témával kapcsolatos kérdést és arról jutott eszembe.

Régen történt.

Érdekes módon akkor nagy hatással volt rám és évek múlva is féltem amikor eszembe jutott de mostanra nem vált ki belőlem negatív érzéseket, ha eszembe jut és ez érdekes. Mármint a kamaszkoromban tényleg féltem és ideges voltam amikor ez az emlék eszembe jutott és érdekes, hogy így felnőtt fejjel már nem.

Egyszer amúgy már kérdeztem ezzel kapcsolatban valami mást, de akkor kicsit átköltve, mert nem akartam hogy rám ismerjenek és mert akkor másra voltam kíváncsi. De most nem költöm át, mert hátha így sem ismernek rám. Remélem nem fognak.

Na és akkor a hosszú bevezető után jöjjön a lényeg. :D

Röviden a sztori, hogy negyedikben tanév elején elmentünk a múzeumba és amikor jöttek értem a szüleim, kérdezték, hogy mi tetszett benne a legjobban én meg őszintén elmondtam, hogy a WC.

Nem csak azért, mert nagyon tiszta volt, hanem gyönyörű volt a csempéje, tágas volt és olyan volt mintha egy palotában lennék.

A szüleim erre nevettek és elindultunk hazafelé és közben beszélgettünk. Amikor hazaértünk apukám elkezdte nekünk mondani, hogy tényleg milyen vicces az, hogy elmegy valaki a múzeumba és ami a legjobban tetszik neki az a WC és hogy ez olyan mintha elmenne koncertre és azt mondaná hogy a színházban ami legjobban tetszett neki az a WC vagy a moziban ami a legjobban tetszett neki az a WC.

Közben anyukám ahogy hazaértünk a mosdóba ment, sietős volt neki úgyhogy az ajtót se csukta be és amíg hallgattam apukámat, láttam, hogy mintha nem sikerülne anyukámnak kigombolni a nadrágját. Leeresztette a kezeit és mondta apukámnak nyöszörgő hangon, hogy "Fogd be!".

Apukám csöndben maradt és csendben néztük őt és én nagyon féltem. Úgy éreztem, hogy baj van és rettegni kezdtem. Közben anyukám kihasználta a csendet, gyorsan kigombolta a nadrágját és nem pisilt be. Ahogy pisilt, a szüleim beszélgettek tovább és én még mindig a sokk hatása alatt voltam és sírva fakadtam.

A szüleim megkérdezték, hogy miért sírok és azt hazudtam, hogy fáj a fejem, amit elhittek, a szobámba küldtek és ott sírtam tovább.

Utána évekig ha valamelyik szülőmnek pisilnie kellett, ideges lettem és volt hogy kiabáltam is velük, hogy miért nem mentek el indulás előtt. Ha eszembe jutott ez az emlék, akkor ideges lettem vagy féltem.

Viszont felnőtt fejjel már nincs hatással rám ez az emlék.

Nem tudom, hogy 10 évesen miért fogtam fel ezt ennyire tragikusan. Mi lehetett az, ami miatt én ennyire megijedtem és sírtam és évekkel később is rettegést váltott ki belőlem?

2022. jún. 19. 20:23
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
87%
Azt nem teljesen értem, hogy neked ebben mi volt a traumatikus, de kisgyerekként sokkal nagyobbnak tűnhetek az apró problémák és kellemetlenségek is. Emlékszem, volt olyan, hogy a tanár felszólított és én meg valami hülyeséget válaszoltam, az osztálytársaim pedig nevettek rajta. Később egyáltalán nem piszkáltak vele, szerintem egyértelmű volt, hogy csak figyelmetlenségből mondtam rosszat és valószínűleg az óra végére már mindenki el is felejtette, én mégis napokig kellemetlenül éreztem magam miatta. Ha most történne hasonló, nem is foglalkoznék vele, mert tudom, hogy ez apróság és bárki hibázhat, biztosan nem emészteném magam rajta napokig. A példám teljesen más, mint a tiéd, de az elv ugyanaz, valamiért ezt akkor komoly dolognak élted meg, ma pedig már tudod, hogy semmiség volt, ezért nem vált ki belőled semmi hatást.
2022. jún. 19. 20:43
 2/23 anonim ***** válasza:
58%
Talán arról van szó, hogy rád tényleg nagy hatással volt az elegáns, csempézett WC (amilyen feltehetően nem volt otthon), nagyszerű, sőt felemelő élményt jelentett és amikor otthon a szüleid közti feszültség az anyád által kimondott "fogd be" kimondásával kisült, akkor benned is kirobbant az a feszültség, ami az apád hozzáállásából keletkezett.
2022. jún. 19. 20:45
 3/23 anonim ***** válasza:
23%

Valószínűleg több és traumatikusabb történt akkor és ott és azért nem emlékszel a részletekre, mert gyerekként még nem is értetted, hogy mi történik körülötted és eltemetted a tudatalattidba. Egy jó pszichológussal kellene ennek utánamenni és feltárni mindent.

Az 1-es válaszolót sz.rd le, tudatlan, tájékozatlan, 1 bites lény, akinek már ebből a kicsiny válaszából kiderül az, hogy fingja sincs arról, melyik oldalon írogat éppen. Jelentettem is.

2022. jún. 19. 20:50
 4/23 anonim ***** válasza:
17%
Megértelek egyszer velem is volt ilyen első osztály végén kaptam csokifagyit de csöpögött így leettem blúzom fehér blúzom foltos lett és nagyon sírtam azt hittem leszidnak mert fehér blúzom csokifagyifoltos lett de megöleltek és megpusziltak és utána mindig jól tanultam hogy büszkék legyenek rám és most dicséretes ötös lettem bioszból.
2022. jún. 19. 20:52
 5/23 anonim ***** válasza:
96%
Mártisszimá menjél már a gyakoriról, hogy te mindenhova oda böfögöd a hülyeségeidet.
2022. jún. 19. 20:54
 6/23 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat!

Viszont aki trollkodni jött ide, megkérhetem, hogy ne itt tegye? Éppen egy feltárási folyamatban vagyok és azért is méltányolnám, ha a beküldött üzenetek tartalma releváns lenne, hogy annak a segítségével megértsem a múltamat és könnyebben fejlesszem magamat emberileg.

Tudom, hogy a konkrét kérdésem érthetetlen, túlírt, zavaros, de nem írtam volna ki, ha nem lenne konkrét célom a válaszokkal.

És tényleg nagyon szépen köszönöm azokat, akik idáig segítettek!

2022. jún. 19. 21:01
 7/23 anonim ***** válasza:
67%
Kamu, de még szar is.
2022. jún. 19. 21:18
 8/23 anonim ***** válasza:
27%
A wc nyilván tetszett mert nektek nem volt szép. Jó vicc volt amíg nem lett csend. Az a csend megtörte nálad a jókedvet és feszült lettél. A félelem nem tudom honnan jött, talán az általános lelkiállapotod is benne volt. Lehet hogy valamiért alapból stresszes voltál.
2022. jún. 19. 21:49
 9/23 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem ez ugyanaz a kérdező, gyártja a kis értelmetlen pisis sztorijait:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__baratok-baratsagok__..

Budifétis.

Volt egy harmadik kérdés is ami tőle volt, de azt szerintem törölték mert már nem találom. Ott arról írt hogy gyerekkorában valami trauma érte mert pisilnie kellett (már nem emlékszem, pontosan mi) és utána sokévig azzal szórakozott hogy kínozta az embereket a vécével, és az izgatta ha valakinek nagyon kellett pisilnie.

2022. jún. 19. 22:20
 10/23 anonim ***** válasza:
2022. jún. 19. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!