Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Amikor 10 éves voltam, miért...

Amikor 10 éves voltam, miért fogtam ezt fel ilyen tragikusan?

Figyelt kérdés

Nemrég láttam a Gyakorin egy hasonló és szintén ezzel a témával kapcsolatos kérdést és arról jutott eszembe.

Régen történt.

Érdekes módon akkor nagy hatással volt rám és évek múlva is féltem amikor eszembe jutott de mostanra nem vált ki belőlem negatív érzéseket, ha eszembe jut és ez érdekes. Mármint a kamaszkoromban tényleg féltem és ideges voltam amikor ez az emlék eszembe jutott és érdekes, hogy így felnőtt fejjel már nem.

Egyszer amúgy már kérdeztem ezzel kapcsolatban valami mást, de akkor kicsit átköltve, mert nem akartam hogy rám ismerjenek és mert akkor másra voltam kíváncsi. De most nem költöm át, mert hátha így sem ismernek rám. Remélem nem fognak.

Na és akkor a hosszú bevezető után jöjjön a lényeg. :D

Röviden a sztori, hogy negyedikben tanév elején elmentünk a múzeumba és amikor jöttek értem a szüleim, kérdezték, hogy mi tetszett benne a legjobban én meg őszintén elmondtam, hogy a WC.

Nem csak azért, mert nagyon tiszta volt, hanem gyönyörű volt a csempéje, tágas volt és olyan volt mintha egy palotában lennék.

A szüleim erre nevettek és elindultunk hazafelé és közben beszélgettünk. Amikor hazaértünk apukám elkezdte nekünk mondani, hogy tényleg milyen vicces az, hogy elmegy valaki a múzeumba és ami a legjobban tetszik neki az a WC és hogy ez olyan mintha elmenne koncertre és azt mondaná hogy a színházban ami legjobban tetszett neki az a WC vagy a moziban ami a legjobban tetszett neki az a WC.

Közben anyukám ahogy hazaértünk a mosdóba ment, sietős volt neki úgyhogy az ajtót se csukta be és amíg hallgattam apukámat, láttam, hogy mintha nem sikerülne anyukámnak kigombolni a nadrágját. Leeresztette a kezeit és mondta apukámnak nyöszörgő hangon, hogy "Fogd be!".

Apukám csöndben maradt és csendben néztük őt és én nagyon féltem. Úgy éreztem, hogy baj van és rettegni kezdtem. Közben anyukám kihasználta a csendet, gyorsan kigombolta a nadrágját és nem pisilt be. Ahogy pisilt, a szüleim beszélgettek tovább és én még mindig a sokk hatása alatt voltam és sírva fakadtam.

A szüleim megkérdezték, hogy miért sírok és azt hazudtam, hogy fáj a fejem, amit elhittek, a szobámba küldtek és ott sírtam tovább.

Utána évekig ha valamelyik szülőmnek pisilnie kellett, ideges lettem és volt hogy kiabáltam is velük, hogy miért nem mentek el indulás előtt. Ha eszembe jutott ez az emlék, akkor ideges lettem vagy féltem.

Viszont felnőtt fejjel már nincs hatással rám ez az emlék.

Nem tudom, hogy 10 évesen miért fogtam fel ezt ennyire tragikusan. Mi lehetett az, ami miatt én ennyire megijedtem és sírtam és évekkel később is rettegést váltott ki belőlem?

2022. jún. 19. 20:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
71%

12-13-as. Igazad van, tuti hogy ugyanaz a kérdező.

A stílus, tagolás is egyezik.

Elég ciki még olvasni is...szerencsétlen, beteg.

2022. jún. 19. 22:28
 12/23 anonim ***** válasza:
70%
Igen, ennek a kérdezőnek hugyfétise van, vagy nagyon szeret hugyozni.
2022. jún. 19. 22:32
 13/23 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem nem ugyanaz, még a téma is más. Vannak eltérések az írásban plusz amit kimkeltetek abban valami fétis volt. Ebben nem. Amúgy nem értem miért kell ennyire túlelemezni egy kérdést.
2022. jún. 19. 22:36
 14/23 anonim ***** válasza:
16%

16!

Te vagy a kérdező?

2022. jún. 19. 22:40
 15/23 anonim ***** válasza:
70%

Talán a belinkelt első nem az. De a második elég gyanús.

Érdekes, ugyanaz a tagolás stb.

Nem elemezzük túl, csak számomra megdöbbentőek ezek a baromságok.

Én felnőtt vagyok, nem régóta olvasom a "gyakorit" de nem gondoltam hogy ilyen félnótás, hosszan kifejtett értelmetlen kérdésekkel van tele a gyakori.

Nem irigylem a kérdező családját.

2022. jún. 19. 22:43
 16/23 anonim ***** válasza:
57%

Tippelek: 9-1₩ evesen va egy olyan hatar a gyerekek szellemi fejlodeseben, hogy akkor fogjak fel valoban meg lehet halni, hogy a szulok is csak emberek stb. De ez se hirtelen tortenik vagy nem nagy megvilagosodas formajaban hanem aprankent, de neha ezek az aprosagok is lehetnek kiabranditoak, ijesztoek. Esetedben talan arrol.van szo, hogy valoban megijedte, még az edesanyad is be tudna pisilni, ha nem gombolna ki a nadragjat. Es te mint gyerek, aki alig 8 evnyre lehettel akkor a szobatisztasagtol es az is lehet ovodaba is egyszer ketszer meg bepisiltel es elenken elt belul, hogy bepisilni nem szabad. Meg az is, hogy anyu az isten, o sose pisil.be...na szoval erre szembesultel vele, hogy nem o nem isten es hiaba nem pisilt be eddig, de be tudna, mert o sem mindenhato, o is esenso.

Na ez 10 evesen tud feusztralo leni es tud csalodast okozni. Ertheto, ha elsirtad magad. Ebbe belevegyulhetett az is, hogy apad meg gunyolodptt, hogy nwked a wc tetszett a legjobban. Ez az erzelmi kavalkad meg mar biztos sirast valt ki.

2022. jún. 19. 23:16
 17/23 anonim ***** válasza:
88%

Lehet felidézett egy elfojtott emléket, pl oviban bepisiltél, mert ugyanígy gondot okozott levenni a nadrágodat és nagyon leszídtak érte, most meg az arcodba köszön a rossz emlék, kívülről nézed, hogy valaki nem tudja letolni a nadrágját.

Nézd, én pl pár éve bef.ostam egy feltehetően agyonhasznált olajban sütött hekk miatt. Felnőtt voltam akkor is, most is, szóval nem hagyott bennem akkora nyomot (maximum annyit, hogy azóta nem eszek hekket és millió km körzetben kerülöm azt az éttermet), de 6-7 éves koromban, amikor még csak néhány éve voltam szobatiszta, lehet ezt rosszul éltem volna meg és utána ha 10 évesen látom, hogy valaki hasgörcsök közepette mászik a wcre, lehet én is úgy reagáltam volna, ahogy te, mert kívülről láttam volna, hogy valaki ugyanazt éli meg, amit egyszer én megéltem és amitől egyszer én megszégyenültem/le lettem szídva.

Továbbá nyilván frusztráló volt, hogy mondtál valamit, amin nevettetek és kicsivel ugyanez a téma előidézett valami negatívat. Egyszer előadva a sztorit nevettek, másodszorra előkerült a sztori és valaki nyöszörgött. Úgy érezted, hogy a te sztorid miatt majdnem bepisilt egy felnőtt és lehet ahogy láttad anyukádat szenvedni a wcn az volt benned, hogy most ő miattad szenved és ha nem mesélted volna el akkor nem kérte volna most apádat nyöszörögve, hogy fogja be és nem szenvedne.

2022. jún. 19. 23:53
 18/23 anonim ***** válasza:
29%
Ami a többit illeti: azért lehet hogy végig kísértett a tinikorod alatt, de felnőttként már nem fáj, mert felnőttként megérted, hogy nem a sztoriddal volt a gond, hanem az előadásának az időzítésével és az előadásmóddal míg a tinik a hormonok miatt gyakran alakítják úgy a gondolataikat, hogy az ő hibájuk minden és nem képesek tisztán látni. Ha jól értem, apukád erre akkor kezdett rá, amikor anyukád wcre ment + meglehetősen sokat használta a wc szót. 10 évesen valószínűleg nem értetted, hogy direkt ugratásból kezdte el pont akkor és ilyen részletekbe menően felidézni a sztoridat. Van aki szeret ezzel viccelni, valószínűleg ő is. Látta hogy anyukádnak nagyon kell pisilnie és felhozta ezt a témát, hogy nehezebb legyen visszatartania amíg végre odajut hogy elkezdhet pisilni és tudta milyen zavaró hogy áll valaki a wc előtt, már alig bírja visszatartani és közben a háttérben azt hallja hogy wc wc wc amitől még nehezebben tartja vissza és ezért bukott ki anyukádból az a bizonyos fogd be felkiáltás. Szóval megérted, hogy anyukádat nem a sztori zavarta, hanem ideges lett hogy nem akar kigombolódni a nadrágja pedig nagyon sürgősen le kéne tolnia máskülönben összepisili magát az egész családja szeme láttára, közben minden erején azon van hogy ne pisiljen be és a háttérben meg valaki direkt ugratja amitől nehezebben tartja vissza amikor lehet már fáj is neki. És hogy így látod érett felnőtt fejjel, már nem is rakod bele az egész "tetszett a wc" sztoridat bele a történtekbe.
2022. jún. 20. 00:25
 19/23 anonim ***** válasza:
36%
Akkor most a napokban ez lesz a téma?
2022. jún. 20. 00:25
 20/23 anonim ***** válasza:
57%
Úgy tűnik, mert sokan bedőltek neki.
2022. jún. 20. 01:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!