Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy 10 éves fiúnak mennyire...

Egy 10 éves fiúnak mennyire vannak már önálló gondolatai és saját véleménye?

Figyelt kérdés
Feleségemmel éppen válunk - neki már van új kapcsolata - és azt vettem észre a fiamon, hogy egyre inkább távolságtartó és szemtelen lett velem szemben. Valószínűnek tartom, hogy az anyja és esetleg az új párja is elkezdte a gyereket uszítani ellenem. Mit gondoltok, magától hirtelen fordulhatott benne valami, amiért ilyen ellenséges lett vagy tudjam be az anyja ellennevelésének?

2023. szept. 4. 14:13
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
19 Igen, én biztos vagyok benne, hogy az anyja folyamatosan ócsárol a fiamnak.
2023. szept. 4. 18:21
 22/43 anonim ***** válasza:
21%

21

Nem tudsz mit csinàlni. Majd ha kamaszodik akkor eszébe jut hogy van egy apja hogy pumpolhasson pénzzel aztán ha meg azt te megunod akkor megszakít minden kapcsolatot ezért is kár erőlködni.

2023. szept. 4. 18:29
 23/43 anonim ***** válasza:
83%

Hogy egy 10 éves fiúnak mióta vannak önálló gondolatai? Hát úgy nyolc és fél éve kezdődött a dackorszakkal. Szóval régóta! Szóval a szemtelenségét a saját viselkedéseddel vívtad ki szerintem is.

Mostanában sok gyermekét szerető szülőtől hallom, hogy megosztva nevelik a gyereket, ha ugyanabban a helységben maradnak a válás után a szülők. Azaz az egyik héten az egyik szülőnél lakik a gyerek és ő látja el, a másik héten meg a másik szülő. Erről beszéltél már a fiaddal? Akar veled lenni, veled lakni minden második héten? Ezzel a kérdéssel fejlesztettem tovább a #3-as kommentelő beszélgetését. Az ő tanácsait nagyon ajánlom figyyelmedbe.

24/43 anonim ***** válasza:
77%

Ha szoros érzelmi kötelék lenne köztetek, akkor főleg egy 50-50%-os a gyermekfelügyelet mellett nem tudná az anyja ellened hangolni őt. A gyerekeknek is van agyuk, van véleményük és főleg 10 évesen már át tudják látni, hogy mi jó nekik és mi nem.

De akkor mesélj a szoros érzelmi kötelékről, ami a 10 év alatt ki alakult, vagy nem alakult ki köztetek.

Ha kialakult, akkor miben nyilvánul ez meg? És hogy lehetett ezt ilyen könnyen lerombolni? Mesélj.

25/43 A kérdező kommentje:

24 kérdezd meg a drága édesanyját a gyereknek, hogy mit adott be neki, hogy hogyan rombolta le. Nem gondolom, hogy a gyakori népének kellene magyarázkodnom, szerintem annyi infó bőven elég, amit leírtam. De itt egyes emberek - nők - alig várják, hogy keresztre feszítsék a férfiakat. Kötözködj csak nyugodtan.

23 és mégis milyen viselkedésemmel vívtam ki? Ezek szerint szerinted sem léteznek ellennevelő és mérgező szülők, csak gonosz és szemét férfiak.

2023. szept. 4. 18:36
 26/43 anonim ***** válasza:
35%

#25 "kérdezd meg a drága édesanyját a gyereknek, hogy mit adott be neki, hogy hogyan rombolta le"

Örömmel. Megadod anyuka elérhetőségeit privátban?

2023. szept. 4. 18:48
 27/43 anonim ***** válasza:
81%
Hogy működik ez a heti váltás,ha 25 kilométerre laktok egymástól? Két iskolába jár a gyerek?
2023. szept. 4. 18:54
 28/43 A kérdező kommentje:
Már nem volt iskola a válás idején. Elviekben úgy működne, hogy egy hétig hozom-viszem az iskolába. Amivel nem lenne gond, mert abban a városban dolgozom, ahol az iskola van.
2023. szept. 4. 19:01
 29/43 anonim ***** válasza:
1%
Kérdező: ott rontottad el, hogy amikor kiderült a megcsalás, akkor nem állítottad választás elé a feleségedet. Vagy az új párja, vagy a fiatok. Ezt kellett volna tenned, akkor vagy veled maradt volna, és együtt lennétek, vagy ha az új férfit választotta volna, akkor te lennél nyerő helyzetben, csak hangsúlyozni kellene mindig a fiad előtt, hogy az anyja egy új férfit választott helyettetek.
2023. szept. 4. 19:02
 30/43 A kérdező kommentje:
29 én pont azon lennék, hogy ne szidjam, bántsam az anyját és nem akartam még emiatt is, hogy feszültség legyen benne. Eleinte nem értette, hogy mi miért történik, de csak szimplán elmondtam, hogy anya apa nem volt boldog, ezért külön utakon folytatják, de őt ugyanúgy szeretjük.
2023. szept. 4. 19:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!