Egy 10 éves fiúnak mennyire vannak már önálló gondolatai és saját véleménye?
Az én szüleim nem váltak el, apám szimplán egy bántalmazó féreg volt. És amikor elkezdtem meggyűlöli már egész kicsi koromban, ő is ezzel jött, hogy anya nevel minket ellene (engem és bátyám). Pedig épp ellenkezőleg történt: anya szerette volna, ha béke van otthon és tőlem is kérte, hogy legyek jóban apámmal - mintha rajtam múlt volna.
Kérdező: te b.sztad el. Már azzal, hogy nem ismered a saját gyerekedet, továbbá a felelősséget is másra próbálod tolni. Ha te szerető és szerethető apa lennél, a gyereked szeretne téged és ragaszkodna hozzád, nem lehetne szavakkal "lebeszélni" rólad, ellened fordítani őt.
Igazából egy kétévesnek is van önálló akarata, de egy felnőttet is lehet manipulálni (ld. a politikát).
Én is azt tanácsolom, ülj le beszélgetni a gyerekeddel erről.
Egyébként simán lehet, hogy próbálják manipulálni ellened a feleséged és az új párja. És ha kellően rafináltak, neked meg nem volt elegendően mély és bizalmas kapcsolatod vele, akkor ez sikerülhet is, ez a szomorú igazság.
Ezt a kérdést nagyjából úgy lehetne lefordítani, hogy "segítség, most vettem észre, hogy van egy 10 éves fiam, mit csináljak?!".
Tényleg, mit csináltál az elmúlt években, ha ennyire nem ismered a saját gyerekedet?
"A fiam olyanokat vág a fejemhez, hogy sosem szerettem és most már neki az új apukája az egyetlen"
Nem mondana ilyet, ha valaha szeretted volna a fiad.
"Szerintem egy 10 éves nem beszél ilyen dolgokról magától" - Szerinted?! Hiszen lett volna lehetőséged megtudni, hogy mikről beszél egy 10 éves, ha beszélgettél volna vele.
"Igen, töltöttünk együtt rengeteg időt, ráadásul akkor is kettesben töltöttük a napokat" - Na mesélj, miket csináltatok együtt? Mikről beszélgettetek?
"mostanában többször előfordult, hogy első nap még nálam van és másnap reggel már vinnem kell vissza az anyjához" - ennyire érzi jól magát nálad a gyerek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!