Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem ez lenne a diákmunka lényege?

Nem ez lenne a diákmunka lényege?

Figyelt kérdés

Sziasztok! El vagyok keseredve, összevesztem anyukámmal.

Úgy kezdődött, hogy a nyáron diákmunkán voltam, és nem olyan régen kaptam meg a fizetésemet.

Eddig egy dolgot vettem belőle, egy drágább sampont (10.000 Ft volt). Egy fodrász ajánlotta többek között ezt,mivel én kérdezgettem,hogy mi lenne nekem jó,de nála nem is lehetett ilyet kapni, tehát nem akarta rám erőltetni.

Az egyik barátnőmnek is volt ilyen, amikor náluk aludtam megkérdeztem kipróbálhatom e,mondta hogy persze. És sosem volt még olyan szép a hajam,mint amikor azzal mostam.

Úgyhogy szerettem volna venni egyet. Aztán valamelyik nap anya meglátta a fürdőszobában, kérdezte,hogy milyen sampon ez,mikor vettem, stb. Aztán kérdezte az árát, én meg nem akartam hazudni. Kiakadt. Tudom nyilván,hogy ez nem olcsó, de én kerestem meg rá a pénzt, és a többit szeretném beosztani. Csak ezt olyan jó érzés volt megvenni úgy hogy tudtam,hogy ennek én kerestem meg az árát.

Nem ez lenne a diákmunka lényege? Hogy olyan dolgokra,amikre a szüleidtől nem szeretnél pénzt kérni,azt ebből megveszed magadnak?

2023. aug. 29. 08:26
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
14%
És a többi sampont mégis ki veszi majd? Mert egy nem lesz elég...
2023. aug. 29. 13:59
 42/59 anonim ***** válasza:
93%
14 évesen az első diákmunkás fizetésemből (elmentem valami ismerőshöz füvet nyírni) egy doboz 1000 forintos müzlit vettem... Ez még 2008-ban volt, tehát elég nagy pénznek számított. Akkor lecseszést kaptam, de azóta is ezen röhög a család. Szerintem ne figyelj rá, mindenki a saját hibáiból tanul. A diákmunkás fizu meg erre való, hogy próbálgasd magad, mire nem kéne elcseszni stb. Én pl buliztam belőle, az semmivel nem jobb, mint a 10 ezres sampon. 😂
2023. aug. 29. 14:04
 43/59 anonim ***** válasza:
68%

#41 Kit érdekel ez?

Anyuka nyilván nem fogja. Kérdező meg eldönti, hogy beéri azzal, ami az anyuka szerint okés, vagy félreteszi samponra a fizut.

Ennyi. De ettől miért ne lehetne kipróbálni, hogy milyen az a nyomorult sampon hosszabb távon, mint egy alkalom?

2023. aug. 29. 14:06
 44/59 anonim ***** válasza:
85%

Azért milyen érdekes, hogy a Kérdező által preferált sampon a magyar Notino-nál 150ml 10760,-Ft Ausztriában meg a 300ml 21EUR (tehát 8e Ft-ért kétszer annyit kap, mint nálunk majd 11e-ért)

[link]

2023. aug. 29. 14:12
 45/59 anonim ***** válasza:
17%
43, de ez így valóban nettó pénzkidobás volt, ha a továbbiakban nem lesz rá pénz.
2023. aug. 29. 14:12
 46/59 anonim ***** válasza:
84%

#45 De ez így fszság, amit írsz. Ha én szeretnék valamit megkóstolni mondjuk, de drága, akkor pénzkidobás ha egyszer megveszem, ízlik, aztán mégsem eszek olyat egy jó darabig, mert drága? Nyilván nem.

Meg nem anyuka baja, ha a kérdező utána nem engedheti meg magának, semmi joga(morálisan) ezen vergődni. Majd akkor kiabáljon, ha a kérdezőnek nem telik rá, anyukától követeli úgy, hogy nem érti a nemet. Azon, hogy most telt rá és élt a lehetőséggel, nincs mit kiabálni.

2023. aug. 29. 14:19
 47/59 anonim ***** válasza:
92%
45-ös mindenki arra költi a saját maga által megkeresett pénzt, amire szeretné. Én meg azt találom pénzkidobásnak, hogy rengetegen vesznek egy használtautó áráért telefont (Iphone-t) akár hitelre. De egészségükre, amennyiben a saját pénzükből veszik. Más meg elcigizik havi 60 ezret vagy épp eliszik. Mindenki arra költ, amire szeretné.
2023. aug. 29. 15:25
 48/59 anonim ***** válasza:
87%
Míg a saját pénzét költi addig nincs gond....
2023. aug. 29. 16:09
 49/59 anonim ***** válasza:
73%
#39 bocsi az off miatt, de ez melyik LL könyvben volt? Olyan ismerős :D
2023. aug. 29. 16:11
 50/59 anonim ***** válasza:
90%
Én szeretek videójatékokkal játszani, és állandóan megkapom, hogy penzkidobás az egész, minek veszek 2 havonta új játekot, miert nem elég egy, stb. Pedig még a fizum 10% is a szülőkhöz megy, így tényleg nem értem minek kell beleszólniuk
2023. aug. 29. 17:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!