Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem ez lenne a diákmunka lényege?

Nem ez lenne a diákmunka lényege?

Figyelt kérdés

Sziasztok! El vagyok keseredve, összevesztem anyukámmal.

Úgy kezdődött, hogy a nyáron diákmunkán voltam, és nem olyan régen kaptam meg a fizetésemet.

Eddig egy dolgot vettem belőle, egy drágább sampont (10.000 Ft volt). Egy fodrász ajánlotta többek között ezt,mivel én kérdezgettem,hogy mi lenne nekem jó,de nála nem is lehetett ilyet kapni, tehát nem akarta rám erőltetni.

Az egyik barátnőmnek is volt ilyen, amikor náluk aludtam megkérdeztem kipróbálhatom e,mondta hogy persze. És sosem volt még olyan szép a hajam,mint amikor azzal mostam.

Úgyhogy szerettem volna venni egyet. Aztán valamelyik nap anya meglátta a fürdőszobában, kérdezte,hogy milyen sampon ez,mikor vettem, stb. Aztán kérdezte az árát, én meg nem akartam hazudni. Kiakadt. Tudom nyilván,hogy ez nem olcsó, de én kerestem meg rá a pénzt, és a többit szeretném beosztani. Csak ezt olyan jó érzés volt megvenni úgy hogy tudtam,hogy ennek én kerestem meg az árát.

Nem ez lenne a diákmunka lényege? Hogy olyan dolgokra,amikre a szüleidtől nem szeretnél pénzt kérni,azt ebből megveszed magadnak?

2023. aug. 29. 08:26
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:
Egyébként szerintem túl sokat nem kell rám költeni, pl. az utóbbi években amikor kaptam zsebpénzt tőlük, vagy keresztszülőktől, azt eltettem és ha mondjuk új cipőt szerettem volna, akkor mindig abból vettem meg.
2023. aug. 29. 09:24
 12/59 anonim ***** válasza:
90%

Azért nem jó a wu2, mert a haját nem tudja tőle kifésülni. Egyrészt. Másrészt büdös. Harmadrészt ő erre a puha samponra vágyott. Neked megfelel, neki nem. Nekem sem.

Tényleg le kéne lőni a főtéren, hogy micsoda nagyratörő vágyai vannak. Felháborító. ÉLjen kenyéren és vizen, örüljön hogy van hol laknia. Egyéb?

2023. aug. 29. 09:26
 13/59 anonim ***** válasza:
23%

A wu2 és 10 ezres sampon között is böven vannak opciòk, mint ahogy a kenyér és víz is túlzò...

Meg fogyòeszköz,vagyis termék amiröl beszèlünk most havonta/2 havonta erre fogsz keresni kérdezö? Valòban ez az ami legfontosabb?

2023. aug. 29. 09:31
 14/59 anonim ***** válasza:
92%

De ez a diákmunka lényege. Nyilván önmagához képest is nagyon drága volt ez a sampon, de ki akartad próbálni, ok.

Az én lányom egyik nap elment a barátnőivel a plázába fagyizni, és hazajott 12 ezer forint értékű bizsu fülbevalokkal. Én is megjegyzést tettem, mert minimum 100 pár fülbevaló van itthon, ráadásul olyan egyformak, hogy meg se tudtam különböztetni melyiket vette most, és melyek voltak itthon.

Egyszer én is vettem ilyen drága hajkondicionalot magamnak, akkor meg kicsi volt a lányom. Mire észrevettem, az egészet belenyomta a fürdővizebe... Hát van ilyen.

2023. aug. 29. 09:31
 15/59 anonim ***** válasza:
90%

Anyukád a a saját normáit próbálja beléd nevelni, eszerint ez a drága sampon felesleges. Addig, amíg nem zárja el a megkeresett pénzed, nem baj, ha helyteleníti a döntésedet. Abban igazad van, hogy ezért dolgoztál, hogy megtapasztald a munka és pénz értékét.

Beszélj anyukáddal, hogy mit szeretne tanítani, látni tőled és mik a te terveid.

Anyukádnak azt is el kell engednie, hogy formálhat még téged, ez nehéz lesz, de tiszta beszéddel ez is menni fog majd.

Én is dolgoztam és hétvégente lovasversenyre költöttem, alkalmanként kb 30e volt az indulási díj, szállás, felszerelés, kaja, de nekem nagyon megérte. Engem nem korholtak szerencsére, de ehhez a szüleimnek hátra kellett egyet lépni és elismerni, hogy efelett már nem rendelkeznek.

2023. aug. 29. 09:38
 16/59 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem meg ha megkeresi rá a pénzt vegye meg. Emberek ez csak egy sampon!!!!! Bezzeg ha drogoz venne saját pénzből azt annyira tudnátok támogatni... Majd ha elköltözik és már nem lesz pénze 10 ezer ftért samponz venni majd nem veszi meg, vagy 2 szelet kenyérrel kevesebbet eszik vagy egy héten egyszer bent marad + 2 órát. Te jó isten...

Eszem megáll a sok gyökértől

2023. aug. 29. 09:42
 17/59 anonim ***** válasza:
40%

Ha szegények vagytok és a szüleid megnézik a 100ft okat is keresik az akciòkat te meg 10ezres samponokat veszel - ehhez a gyereknek pont semmi köze.

Anyuka-apuka is elmehet melózni jobb fizuért, és akkor nem lesznek szegények.

2023. aug. 29. 09:47
 18/59 anonim ***** válasza:
31%

17

Nem tűnt fel hogy orbáni infláció van? Kb aki nem keres egymaga havi fél milliót, nem tud megélni normálisan. És igenis, köze van a gyereknek ahhoz ha nincs pénz. Mert meg kell vele értetni hogy sajnos most nincs rá pénz.

A kérdező meg a saját pénzén vette a sampont. Értelmes gyerek egyébként megérti ha valamire nem telik, a normális szülő viszont sosem kérne pénzt a saját gyerekétől, legfelejebb ha visszaadja neki.

2023. aug. 29. 09:51
 19/59 anonim ***** válasza:
80%

Tehát, mert orbáni ifláció van 16 éves kortól menjen el minden gyerek akár suli helyett is melózni mert x meg y okok miatt. Keverném ide azt h a sok birka ezt szavazta meg de hagyjuk.

Vélhetően nem fog mindem hónapban ennyiért sampont venni, szerintem is drága de egyszer megveszi kipróbálja ennyi.

Mert aki 2 hetente jár pilláshoz stb az nem baj?

2023. aug. 29. 10:08
 20/59 anonim ***** válasza:
23%
19 ki mondta ezt a hülyeséget, hogy minden gyerek menjen 16 éves kortól melózni? :D Hol olvastál ilyet?
2023. aug. 29. 10:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!