Mit tegyek? A lányomat kigúnyolják,de nincs pénzünk.
Figyelt kérdés
15 éves a lányom, egy törött mobilja van, se laptop se gép. Márkás ruhái sincsenek. Eléggé kinézzik, mert elitt suliba jár (állami, benne van a top 20 ban), nagyon okos. Kevés a keresete nekem és a férjemnek, ezért többet nem engedhetünk meg magunknak. De a suliban a többi osztálytársa jóval tehetősebb családból származik, eléggé látszik a többiek közt hogy ő nem. És emiatt nagyon kinézik. Mit tegyek? Diákmelózni jár, ammenyire tud a tanulás mellett.2023. márc. 13. 14:58
1/39 anonim válasza:
Menjen másik iskolába, ahol nem éri ilyen. Mit tudnál tenni. Ha jobb ruhákban kezd járni, az már mit sem változtat, nem vagytok pénzesek, és a telefonját sem kell emiatt cserélni, ha alapvetően működik. Nem jó a közeg. Mit tegyél? Vagy írasd olyan iskolába, ahol ilyen nem éri, vagy ez van.
2/39 anonim válasza:
"Diákmelózni jár, ammenyire tud a tanulás mellett."
. Ami ugye azt jelenti, hogy tanszünetben, szülői engedéllyel, ugye Kérdező? Figyeljünk oda a részletekre. 16 éves kortól lehet tanítási időszakban diákmunkázni.
Tegyük fel, hogy igaz a kérdés: vajon ebből mennyi csak a Te fejedben van?
3/39 anonim válasza:
Fura, nekem nagyon más tapasztalatom van elitgimivel. Nyolcosztba járt a lányom és hihetetlen módon segítettek a tehetősek minden gyereknek, aki kicsit is nehezebb körülmények között élt. Intelligens családok értelmes gyerekei, aki nem azt hozták otthonról, hogy lenézik a társukat.
4/39 anonim válasza:
5/39 anonim válasza:
"se laptop se gép"
. Én nem az osztálytársaktól félteném a gyerekemet.
Az a baj, hogy az igénytelenségetek a tanulmányaiban jelentenek hátrányt. Hogy ír meg pl. egy házi dolgozatot?
6/39 anonim válasza:
Kettes hsz, nekem az anno az egyik osztálytársam 14 évesen 16-17-nek nézett ki, és ismerőse által ment heti néhányszor koktélokat keverni, de egyéb más helyekre is ment, hogy pénzt keressen magának sminkekre, ruhákra, hogy ne a keményen dolgozó, keveset kereső anyjától kérjen ezekre. Másik volt osztálytársam, intézetes volt, még előbb is ment takarítani ide-oda, aztán később takarításon kívül szintén az ismerősök, barátok által különböző munkákat végzett, hogy félre tudjon tenni és havi szinten legyen is. Szóval nem lehetetlen dolog 16 alatt.
7/39 anonim válasza:
#6: nem lehetetlen 16 év alatt dolgozni feketén, szürkén stb.
De a kérdező diákmunkáról írt, az pedig egy konkrét, szabályozott foglalkoztatási forma.
8/39 anonim válasza:
Facebook ingyenes vagy csere csoport. Kerületenként/városonként van ilyen csoport.Ott leírhatod a történeted,hátha van valakinek talonban egy nem törött mobilja. én így sok hasznos holmit találtam.
9/39 anonim válasza:
Olcsó hasznalt de külsőleg jó állapotban elvő teló pl.
10/39 anonim válasza:
le lett pontozva a kettes, , pedig igaza van. 16 éve kortól van diákmunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!