Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem ez lenne a diákmunka lényege?

Nem ez lenne a diákmunka lényege?

Figyelt kérdés

Sziasztok! El vagyok keseredve, összevesztem anyukámmal.

Úgy kezdődött, hogy a nyáron diákmunkán voltam, és nem olyan régen kaptam meg a fizetésemet.

Eddig egy dolgot vettem belőle, egy drágább sampont (10.000 Ft volt). Egy fodrász ajánlotta többek között ezt,mivel én kérdezgettem,hogy mi lenne nekem jó,de nála nem is lehetett ilyet kapni, tehát nem akarta rám erőltetni.

Az egyik barátnőmnek is volt ilyen, amikor náluk aludtam megkérdeztem kipróbálhatom e,mondta hogy persze. És sosem volt még olyan szép a hajam,mint amikor azzal mostam.

Úgyhogy szerettem volna venni egyet. Aztán valamelyik nap anya meglátta a fürdőszobában, kérdezte,hogy milyen sampon ez,mikor vettem, stb. Aztán kérdezte az árát, én meg nem akartam hazudni. Kiakadt. Tudom nyilván,hogy ez nem olcsó, de én kerestem meg rá a pénzt, és a többit szeretném beosztani. Csak ezt olyan jó érzés volt megvenni úgy hogy tudtam,hogy ennek én kerestem meg az árát.

Nem ez lenne a diákmunka lényege? Hogy olyan dolgokra,amikre a szüleidtől nem szeretnél pénzt kérni,azt ebből megveszed magadnak?

2023. aug. 29. 08:26
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
97%
Felnőtt vagyok, néha veszek magamnak drágább antikvár könyveket. Ezen a család ki van akadva. Miért nem lakásra teszel félre meg hasonlók. Rakok félre arra is, de amíg 20 millió egy lakás, a teljes havi fizetésem sem lenne elég félretenni, hogy venni tudjak. A szülők sokszor ilyenek. Nekik nem voltak fontosak ezek a dolgok, nem értik, nekünk miért az, vagy miért akarunk drágább dolgokat vásárolni magunknak, mikor nekik az olcsóbb is jó. El kell engedni.
2023. aug. 29. 08:32
 2/59 anonim ***** válasza:
79%
Nehéz világot élünk, természetesen kiakadt anyukád, főleg ha nem keresnek valami jól és keveset kell beosztania. De egy sampon nem a világ vége. Ha tényleg ennyire szeretted volna és használ is, és még meg is kerested a rá valót akkor igazán elengedhetné ezt a dolgot. Esetleg le ülhetne veled megbeszélni, hogy miért akadt így ki.
2023. aug. 29. 08:40
 3/59 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom milyen anyukád de lehet én bezárnám a fiókba azt a sampont mielőtt " elhasználja" valaki
2023. aug. 29. 08:41
 4/59 anonim ***** válasza:
94%

Az a te pénzed, gyerek vagy, dolgoztál érte, erre vágytál. Váljék egészségedre!

Hogy ő felnőttként nehezen él, az nem a te bűnöd.

2023. aug. 29. 08:58
 5/59 anonim ***** válasza:
19%

Ha szegények vagytok és a szüleid megnézik a 100ft okat is keresik az akciòkat te meg 10ezres samponokat veszel....

Szerintem gondolkozz el ezen, semmi de semmi értelme.Legalàbb hasznos és maradandò dolgot vettèl volna. Persze ha milliomosok vagytok akkor ez érvénytelen amit írtam.

2023. aug. 29. 09:01
 6/59 anonim ***** válasza:
88%
Ez a gyerek mit tehet róla, hogy szegények? Ne adja le rögtön anyunak az egész diákfizuját?
2023. aug. 29. 09:02
 7/59 anonim ***** válasza:
22%

6 Nem azt írtam, hogy adja le hanem , hogy magàra költse el de okosan. A 10ezres samponok nem ez a kategòria.

Tapasztalatbòl írom ezt, énis szegény csalàdban nöttem fel. Volt sajàt kis diàkmelòm, eszembe nem jutott 10 ezres samponra költeni mikor anyu azért biciklizett àt màsik faluba 10kmt mert ott olcsòbb a kenyér.

El vannak csúszva a lànynàl a prioritàsok....

2023. aug. 29. 09:08
 8/59 anonim ***** válasza:
92%

Kinek mi az okos. Ő erre vágyott, nem telt rá nyilván, most lett saját pénze, megvalósította az álmát. 10 ezerről beszélünk, nem 100-ról. Szerintem okosan költötte el. Mossa wu2-vel és vegyen 1200 db bizbaszt a shein-ről vagy tényleg adja oda anyunak, hogy hozzájáruljon a rezsihez?

Nincsenek elcsúszva a prioritások. Egyszer kipróbálta és nagyon tetszett neki ez a sampon. Anyuék nyilván nem tudták megvenni, ő erre vágyott, megvette.

Biztos nem szúrnám le ezért a saját gyerekemet. Ő pénze, költse úgy, hogy boldog legyen tőle. Majd okosnak ráér lenni, ha felnőttként a fizuját osztja be.

2023. aug. 29. 09:12
 9/59 anonim ***** válasza:
11%
Miért nem jó a WU2? Én most azt vettem ezt is sokalltam pedig mintha jó lenne
2023. aug. 29. 09:16
 10/59 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Vidéken élünk, ahol a mi ötfős családunk anyagi helyzete átlagosnak számít. Nem fővárosi fizetés, de nem vagyunk egyébként szegények.

2023. aug. 29. 09:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!