Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem ez lenne a diákmunka lényege?

Nem ez lenne a diákmunka lényege?

Figyelt kérdés

Sziasztok! El vagyok keseredve, összevesztem anyukámmal.

Úgy kezdődött, hogy a nyáron diákmunkán voltam, és nem olyan régen kaptam meg a fizetésemet.

Eddig egy dolgot vettem belőle, egy drágább sampont (10.000 Ft volt). Egy fodrász ajánlotta többek között ezt,mivel én kérdezgettem,hogy mi lenne nekem jó,de nála nem is lehetett ilyet kapni, tehát nem akarta rám erőltetni.

Az egyik barátnőmnek is volt ilyen, amikor náluk aludtam megkérdeztem kipróbálhatom e,mondta hogy persze. És sosem volt még olyan szép a hajam,mint amikor azzal mostam.

Úgyhogy szerettem volna venni egyet. Aztán valamelyik nap anya meglátta a fürdőszobában, kérdezte,hogy milyen sampon ez,mikor vettem, stb. Aztán kérdezte az árát, én meg nem akartam hazudni. Kiakadt. Tudom nyilván,hogy ez nem olcsó, de én kerestem meg rá a pénzt, és a többit szeretném beosztani. Csak ezt olyan jó érzés volt megvenni úgy hogy tudtam,hogy ennek én kerestem meg az árát.

Nem ez lenne a diákmunka lényege? Hogy olyan dolgokra,amikre a szüleidtől nem szeretnél pénzt kérni,azt ebből megveszed magadnak?

2023. aug. 29. 08:26
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
86%
Az én anyukám is ilyen. Már rég nem lakom velük, de még mindig hazudok, hogy mi mennyibe került. Egyszer mondtam meg, hogy szeretnék egy márkás szoknyát, ami 30.000 ft, ki is akadt, hogy minek, a H&M-ben is ugyanolyan jók vannak. Na azóta harmadolom az árakat... A te pénzed, arra költöd, amire akarod, de, ha ilyen akkor sajnos hazudnod kell legközelebb, ha nem akarsz konfliktust.
2023. aug. 29. 10:42
 22/59 anonim ***** válasza:
93%
44 éves vagyok, de a mai napig emlékszem, Mikor lecsesztek, hogy valami drága sz.rt vettem, pedig nem voltunk szegények. Ha a gyerekeimnek adok pénzt, arra költik, amire akarják. Nekik abban a pillanatban az a fontos. Megtanulni úgy is csak a saját hibáikból tanulnak.
2023. aug. 29. 10:47
 23/59 anonim ***** válasza:
91%

Igen, az a diákmunka lényege, hogyha a gyereknek valami extrább igénye van, amire tökéletes példa ez a sampon, akkor azt a saját pénzéből fedezi. Sem a diákmunkán megkeresett pénz, sem a zsebpénz beosztását nem szabadna szülőnek véleményezni. Tök mindegy, a szülő mennyiből él, a gyerek így tanulja meg a pénz értékét. Akár a saját kárán.

Undorító ez a bűntudat keltő magatartás, hogy bár nem kell a gyerek pénze, de azért meg akarom mondani, mire költse vagy ne költse. És akkor azt hiszik, ezzel jót tesznek. Épp ellenkező hatást érik el.

2023. aug. 29. 11:01
 24/59 anonim ***** válasza:
89%

Amúgy ez nálunk is rendszeresen probléma. Még most is, hogy egyetemistaként nagyobb részt diákmunkából és ösztöndíjból élek. A szüleim nem kérnek pénzt, ha otthon lakom mondjuk nyáron, évközben meg anyagilag támogatnak(picit több, mint a kolidíjjal, de az se lenne muszáj), amíg a koliban vagyok.

Ha veszek valami drága cuccot, akkor a szemre van hányva. Pedig én kerestem meg a rávalót, nem várják, hogy szálljak be a közösbe, nem akarják a tanév közbeni tánogatásom beszüntetni, akkor is elutalják a pénzt, ha kérem, hogy NE. Csak ne vegyék drága dolgokat, mert csak. "Nem fér bele nekik." Holott az én pénzem, nem tartanak rá igényt.

Én igazából elengedem a fülem mellett, mert nem tennék tönkre a cuccaimat. Meg kamuzok az árról, a reális kereteken belül, de sokszor az se elég a békéhez...

2023. aug. 29. 11:05
 25/59 anonim ***** válasza:
81%
Milyen sampon kerül 10 rongyba? :O a drágának titulált Body Shop kb a töredéké e kerül,amit használok. Bár ha gyógyszertárból kell sampont venned, annyi mindenre vagy allergiás,az más.
2023. aug. 29. 11:30
 26/59 anonim ***** válasza:
96%
Tényleg jó professzionális samponok általában 10 körül vannak, például a Kérastase. Elkérik az árát, de cserébe tényleg működik.
2023. aug. 29. 11:45
 27/59 anonim ***** válasza:
26%
Gyógyszertári a varga gyógysampon is, 700 forint körül van, hajhullás ellen jobb, mint bármelyik másik.
2023. aug. 29. 11:53
 28/59 A kérdező kommentje:

27-es

Szíved joga azt venni, ha te azt szeretnéd

2023. aug. 29. 11:55
 29/59 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező, a 27-es nem volt veled bunkó szerintem.
2023. aug. 29. 11:59
 30/59 anonim ***** válasza:
93%

16 évesen az első diákmunkás fizum kb 30.000 Ft volt. Egy tornacipőt és egy pulcsit vettem abból a pénzből. Kellettek nekem mint egy falat kenyér... Mai fejjel már 5.000 Ft felett nem veszek ilyesmiket. De akkor nyilván nekem is jó érzés volt a tudat, hogy azt én kerestem meg. 😄

27N

2023. aug. 29. 12:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!