Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek közölni szüleimmel hogy...

Félek közölni szüleimmel hogy teherbe estem. Mit tegyek? Dönthetek úgy hogy nem?

Figyelt kérdés

Elmúltam 18 így én rendelkezek a megtartás felett most már.

Nem tartom meg, úgy döntöttem. - Ez olyan téma, amit nem osztok meg evangéliumként az ismerettségi körömben vagy bárkivel.

Viszont félek egy nagyon fontos dologtól. Bátyámék a feleségével már lassan 2 éve próbálják de nem jött össze még. Szorongok attól ha hirtelen a testvérem nekiállna szidna engem - anyun keresztül megtudva a történteket. Múltkor is természetesen anyámnak elégtelenkedett és meglehetősen kiborult ő is, mert álma hogy unokája legyen.

Egyébként minden jót és rosszat meg szoktunk beszélni, de ehhez, hogy hogyan fog viszonyulni, fogalmam sincs.

2023. aug. 26. 16:57
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
88%
Nyilván nagyon fiatal vagy még, ezért függsz ennyire a családodtól, de adnék eg ytanácsot, amit vagy megfoadsz vagy nem: nem véletlen hívják magánéletnek a magánéletet. Attól magán, hogy rajtad kívül senkire nem tartozik, ideje szoktatnod magad a gondolathoz, hogy nem vagy már gyerek, és nem kell mindent kiteregetned anyádéknak, meg a tágabb családodnak! Vannak dolgok, amkiket igenis megtartunk magunknak, na, ez most pont ilyen. Nem tartozik másra! Ha már eleve érzed, hogy bajos a közeg, ami egy ilyen hírt fogadna (megosztó, félsz elmondani, mert durva kimente is lehet), akkor nem fogod nekik elmondani, és kész! Nem kell mindent családilag kibeszélni, és a jövőre nézve ez egyre inkább így lesz (anyagi helyzet, múltbeli döntések, stb.).
2023. aug. 27. 07:16
 42/47 anonim ***** válasza:
85%

Az nem opció, hogy anyádnak elmondod, a többieknek nem?

Oké h unokát szeretne, de valószínűleg nem arra gondolt, hogy olyan módon, hogy egyedülálló anyaként élsz egy gyereket egy olyan pasitól, akit jelenleg már nem szeretsz és aki valószínűleg sosem fog apai szerepet betölteni a gyerek életében.

De egyébként ha nem vagy benne biztos, hogy érzelmileg tud támogatni, akkor inkább ne mondd el.

Van egyébként a családodon kívül olyan, akivel tudsz beszélgetni erről?

2023. aug. 27. 08:11
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondanám el egyébként sem, mert ez nem rájuk tartozik.

Kizárólag az én döntésem, kihordom-e az embriót vagy abortáltatom, esetleg örökbe adom.

2023. aug. 27. 09:16
 44/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyukádnak elmondod a testvérednek miért kell megtudnia? A férjem hugának is volt még nagyon régen, mikor 17 éves volt egy abortusza, az anyós segített neki, de a párom nem is tudott akkor róla, mert nem osztották meg a fiútesókkal
2023. aug. 27. 10:26
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
Én azt javaslom , ne mondjad el . Csak feszültséget gerjesztene ez a családban , hogy te csak úgy “eldobod” magadtól ők meg hiába szeretnék nem jön össze . Nyilván ez a te magad dolga hogy megakarod e tartani vagy sem . De ők ezt nem tudnák jól kezelni pont emiatt. Ha mindenképp ezt a nem egyszerű helyzetet valakivel megakarod beszélni legyen ebben a helyzetben az egy barát .
2023. aug. 27. 13:34
 46/47 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ha normális a testvéred akkor nem hiszem, hogy emiatt feszültség lenne. Nálunk lassan 3 éve nem jön a baba, ennek ellenére még mindig azt mondom ha 18 évesen vagy akár 25 évesen egy futó kapcsolatból teherbe estem volna nem tartottam volna meg, még akkor se ha tudom, hogy esetleg később nehezen vagy egyáltalán nem fog összejönni
2023. aug. 27. 13:49
 47/47 Darius- ***** válasza:
63%
Én azt írom mondd el. Gyáva népnek nincs hazája. EmelLEtt tanácsolom az abortuszt, mivel nem akarod megtartani. A szüleid is megértenék, ha jó szülők. Nem bűn, ami történt.
2023. aug. 27. 16:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!