Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleimmel hogyan közöljem...

Szüleimmel hogyan közöljem hogy teherbe estem és elhagyom az egyetemet?

Figyelt kérdés

Az egyetemen másodévesig jutottam el viszont abbahagyom a terhességem érdekében.

A szüleimtől félek inkább apámtól mit fog szólni.

Jó tanuló voltam és még vagyok, nagyon kedveltek/kedvelnek, milyen határozott és pályasikeres leszek meg minden, rám a legbükszék mesélik is másoknak. Erre az egészre úgy gondoljanak , az életemet tettem tönkre és "lecseréltem" az unokmámért, így rossz fényben tűnne fel nekik, az unájuk és nem szeretnék őt.

Próbáltam már többször elmagyarázni, ma is, de sosem sikerült. Annyira békét szeretnék és túl akarok ezen esni.

2023. aug. 22. 12:33
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
96%

Nem világos, most akkor elmondtad már vagy sem? "Próbáltam már többször elmagyarázni, ma is, de sosem sikerült." Ezt hogy? Azon, hogy "terhes vagyok, megtartjuk a babát és abbahagyom az egyetemet" mit nem sikerül "elmagyarázni"?

Egyébként butaság, a baba születéséig még egy plusz félévet el tudsz végezni, utána tudsz halasztani, passziváltatni, egyéni tanrenddel haladni stb., sok lehetőség van. Nagyon kitolsz magaddal, mert nem csak hogy semmi munkatapasztalatod nem lesz, de diplomád sem, ez sokat fog számítani amikor majd mész munkát keresni.

És egyébként hol és miből fogtok élni? Nem lehet, hogy emiatt félsz elsősorban elmondani, mert tudod, hogy a szüleitek segítségére vagytok szorulva?

2023. aug. 22. 12:46
 12/44 anonim ***** válasza:
90%
"anya, apa, most baszom el az életem, mert babóca 😍😍😍"
2023. aug. 22. 12:47
 13/44 anonim ***** válasza:
97%

Az utolsó pár mondatodban az van, hogy próbáltad többször elmagyarázni nekik.

Akkor most mivan???

2023. aug. 22. 12:51
 14/44 anonim ***** válasza:
89%
Nem értem a kérdést....
2023. aug. 22. 13:00
 15/44 anonim ***** válasza:
95%
De miért kéne otthagyni az egyetemet?? Nekem volt több csoporttársam is, aki terhes volt, vagy pici baba volt otthon. Ők direkt örültek, hogy pont a babázás alatt végzik az egyetemet. Legalább nem golyóztak be, volt értelmes elfoglaltságuk a baba mellett is.
2023. aug. 22. 13:03
 16/44 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem először tanulj meg írni... az mindig jól jön😆
2023. aug. 22. 13:03
 17/44 anonim ***** válasza:
92%
Milyen szakra vesznek fel ilyen írással? Én is jelentkeznék...😂
2023. aug. 22. 13:07
 18/44 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem kezdd ott a bejelentést a szüleidnek, hogy elgondolkozol a többi válaszoló kérdéseire adandó válaszaidon, mert a szüleid is fel fogják ezeket tenni az első sokk után.
2023. aug. 22. 13:18
 19/44 anonim ***** válasza:
89%
Nem is egy orvost ismerek,akik terhesek lettek az egyetem mellett, és szültek is.Nem hagyták ott az egyetemet.Te se tedd.Szüleidnek nagy csalódás lenne,ha lemondanál a tanulásról, lehet el fogadják, hogy babát vársz.
2023. aug. 22. 13:20
 20/44 anonim ***** válasza:
90%

Nem láttam vagy nincs is semmi részlet?

Házas vagy, vagy párod, együtt fogjátok nevelni? Vagy majd a szüleiddel? Hazaköltözöl?

Ha nem hagyod abba az iskolát az nagyon jó időspórolás is ahhoz, hogy elkezd a saját életedet majd. Nem "esik ki" 2x jó pár év.

2023. aug. 22. 13:21
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!