Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ha a saját apám...

Normális ha a saját apám lakbért szed tőlünk?

Figyelt kérdés
Testvéremmel és a barátnőmmel lakunk a lakásban, azzal a különbséggel, hogy tőlünk rezsivel együtt elkér havi 130-160 körül, mert mi ketten vagyunk a nagyobb szobában, addig tesomtol 30-40 ezreket ker havonta, engem meg mindig tud cseszegetni, ha nem időben adom neki stb. Nagyon zavaró ez a kivételezése, de megnéztem a többi kiadó lakast is, sokkal szarabb helyekre lehetne költözni ugyannennyiert, kb mindenki 200 ért akarja kiadni az 50 négyzetméteres lakast amiből a nagymama 2 hete halt ki. Akkor már jobb itt, de ez a kivételezés nagyon zavaró. Alapból normális ha valakitől pénzt szednek ilyen módon a szülei? Nem ez a megélhetése, és ő maga nem albérletben lakik, csak simán elrakja magának mindig amit adok neki.

2023. júl. 31. 19:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/82 anonim ***** válasza:
7%
Igen normàlis a mai vilàgban
2023. júl. 31. 22:03
 42/82 anonim ***** válasza:
17%
Normális sajnos.
2023. júl. 31. 22:32
 43/82 anonim ***** válasza:
84%

Hát ha azelőtt is ilyen arányban fizettetek tesóddal, hogy a párod odacuccolt, akkor az tényleg nem túl fair. Ha csak azóta fizettek többet, mióta pároddal laksz ott, akkor nyilván azért mlkér többet, mert egy idegent is bepakoltál oda, és a közel piaci mértékű bérleti díjjal próbálja finoman jelezni számotokra, hogy papás-mamást saját kecóban kellene játszani, nem apuéknál.

Persze megtehetné, hogy nem kér pénzt vagy nem ennyit, de hiába tartja igazságtalannak a gyakori népe, akkor sem fog kevesebbet kérni. Ez van.

Amúgy te meg tesód kedvezménnyel laktok ott, pl fizetitek a rátok eső rezsit. Aki többet fizet, az a párod. Hogy ti ezt egymás között hogyan rendezitek, az a ti dolgotok. Fizethetsz te is annyit, mint tesód, a többit meg adja bele párod. Még mindig olcsóbb lra jön ki talán, mint egy albival.

2023. júl. 31. 22:37
 44/82 anonim ***** válasza:
87%
Ez nagyom abszurd. Én még egyetemre járok, nem tudnék teljes munkaidőben dolgozni, mert a szak, amire járok elég megterhelő. Szerintem még teljes munkaidő esetén sem tudnám kiperkálni ezt az összeget sajna.
2023. júl. 31. 22:43
 45/82 anonim ***** válasza:
91%

Sokféle választ látok, bár én magam nem vagyok még szülő, de lakbért szedni a saját gyerekeimtől szerintem a fillérb...ás csimborasszója...

Ha felnőtt gyerekeimnek van jövedelme, a rezsi teljes vagy részarányos fizetése teljesen normális elvárás (attól függ, hogy egy külön lakásról van-e szó vagy együtt laktok apáddal), de eszembe nem jutna lakbért szedni mint egy bérlőtől.

2023. júl. 31. 22:54
 46/82 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj,de itt te nem vagy a normális. Egy szobát bérelsz annyiért,amennyiért már egy komplett lakást kapnátok. És ott azt csinalnátok,amit akartok. Miert jobb nektek nyomorogni,es mérgelődni? Lehet nem egy palota lenne az első közös albitok,de nyugodtabbak lennétek egy saját lakásban.
2023. júl. 31. 23:01
 47/82 anonim ***** válasza:
79%

Anno néhány évig laktam egy anyukám által örökölt lakásában, amikor munka miatt be kellett költöznöm faluról a megyeszékhelyre.

Az egy teljesen különálló kis garzon volt.

A rezsit természetesen én fizettem, és a felújítás egy részét is, amikor elkötöztem onnan és kiadta, mint albérletet. A felújítás költségeihez való hozzájárulás amúgy nem volt elvárás, magamtól adtam.

De hogy lakbért szedjen tőlem, elképzelhetetlen lett volna.

2023. júl. 31. 23:03
 48/82 anonim ***** válasza:
93%
Várjunk, az apa máshol lakik, és tőle bérlik a gyerekek a lakást?
2023. júl. 31. 23:24
 49/82 anonim ***** válasza:
100%

"Persze lehet máshol is élni és napi 2+ óra oda vissza út dolgozni :)

Úgy érdemes élni ám!"

Javíts ki, ha tévedek, de én sehol nem látom, hiyg a kérdező Budapesten élne. A kommentem konkrétan arra probalt ravilagitani, hoyg a fővárosiak hiedelmevel ellentétben a világ nem csak Budapestből áll. Lehet hogy a kérdező Szegeden él, így budapesti albérletet felesleges belinkelni

2023. aug. 1. 07:55
 50/82 anonim ***** válasza:
100%
130-160 ezerért gyakorlatilag egy szobát bérletek. Szerintem biztosan tudtok máshol is bérelni ennyiért egy szobát. A helyedben a munkahely közelében bérelnék egy szobát.
2023. aug. 1. 09:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!