Normális ha a saját apám lakbért szed tőlünk?
Hát ha azelőtt is ilyen arányban fizettetek tesóddal, hogy a párod odacuccolt, akkor az tényleg nem túl fair. Ha csak azóta fizettek többet, mióta pároddal laksz ott, akkor nyilván azért mlkér többet, mert egy idegent is bepakoltál oda, és a közel piaci mértékű bérleti díjjal próbálja finoman jelezni számotokra, hogy papás-mamást saját kecóban kellene játszani, nem apuéknál.
Persze megtehetné, hogy nem kér pénzt vagy nem ennyit, de hiába tartja igazságtalannak a gyakori népe, akkor sem fog kevesebbet kérni. Ez van.
Amúgy te meg tesód kedvezménnyel laktok ott, pl fizetitek a rátok eső rezsit. Aki többet fizet, az a párod. Hogy ti ezt egymás között hogyan rendezitek, az a ti dolgotok. Fizethetsz te is annyit, mint tesód, a többit meg adja bele párod. Még mindig olcsóbb lra jön ki talán, mint egy albival.
Sokféle választ látok, bár én magam nem vagyok még szülő, de lakbért szedni a saját gyerekeimtől szerintem a fillérb...ás csimborasszója...
Ha felnőtt gyerekeimnek van jövedelme, a rezsi teljes vagy részarányos fizetése teljesen normális elvárás (attól függ, hogy egy külön lakásról van-e szó vagy együtt laktok apáddal), de eszembe nem jutna lakbért szedni mint egy bérlőtől.
Anno néhány évig laktam egy anyukám által örökölt lakásában, amikor munka miatt be kellett költöznöm faluról a megyeszékhelyre.
Az egy teljesen különálló kis garzon volt.
A rezsit természetesen én fizettem, és a felújítás egy részét is, amikor elkötöztem onnan és kiadta, mint albérletet. A felújítás költségeihez való hozzájárulás amúgy nem volt elvárás, magamtól adtam.
De hogy lakbért szedjen tőlem, elképzelhetetlen lett volna.
"Persze lehet máshol is élni és napi 2+ óra oda vissza út dolgozni :)
Úgy érdemes élni ám!"
Javíts ki, ha tévedek, de én sehol nem látom, hiyg a kérdező Budapesten élne. A kommentem konkrétan arra probalt ravilagitani, hoyg a fővárosiak hiedelmevel ellentétben a világ nem csak Budapestből áll. Lehet hogy a kérdező Szegeden él, így budapesti albérletet felesleges belinkelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!