Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ha a saját apám...

Normális ha a saját apám lakbért szed tőlünk?

Figyelt kérdés
Testvéremmel és a barátnőmmel lakunk a lakásban, azzal a különbséggel, hogy tőlünk rezsivel együtt elkér havi 130-160 körül, mert mi ketten vagyunk a nagyobb szobában, addig tesomtol 30-40 ezreket ker havonta, engem meg mindig tud cseszegetni, ha nem időben adom neki stb. Nagyon zavaró ez a kivételezése, de megnéztem a többi kiadó lakast is, sokkal szarabb helyekre lehetne költözni ugyannennyiert, kb mindenki 200 ért akarja kiadni az 50 négyzetméteres lakast amiből a nagymama 2 hete halt ki. Akkor már jobb itt, de ez a kivételezés nagyon zavaró. Alapból normális ha valakitől pénzt szednek ilyen módon a szülei? Nem ez a megélhetése, és ő maga nem albérletben lakik, csak simán elrakja magának mindig amit adok neki.

2023. júl. 31. 19:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
6%
Igen normàlis
2023. júl. 31. 20:56
 32/82 anonim ***** válasza:
6%
Persze igen, normális
2023. júl. 31. 20:57
 33/82 anonim ***** válasza:
6%
Normális perszehogy
2023. júl. 31. 20:57
 34/82 anonim ***** válasza:
86%

Ilyenkor mindig eszembe jut, amikor ilyet látok, hogy volt egy igazi gyökér, defektes osztálytársam és a vállalkozó apja kb mindent alátolt, kocsit, lakást, munkahelyet… erre itt van ez, amikor a szülő lehúzza, kisemmizi a saját gyerekét… előtte meg írják, hogy nem ők egyáltalán nem bánták meg a gyerekvállalást.

Az egy dolog, hogy a rezsit mondjuk elkéri tőletek részarányosan, de hogy konkrét lakbért szedjen…. Én inkább lennék akkor albérletben, aztàn majd lesz valami.. az ilyen “szülő”-vel meg nem állnék szóba többet…

2023. júl. 31. 21:08
 35/82 anonim ***** válasza:
0%

HM. Lássuk csak..

Szóval ha valami tönkre megy, valamit javíttatni kell, akkor úgy gondolod azt csak is édesapádnak kell, nektek nem kell beleszállni?

Én is normálisnak tartom, az összeget mondjuk nem, de a helyzetet igen.

De tudod.. ha nem tetszik lehet cuccolni is..

2023. júl. 31. 21:14
 36/82 Darius- ***** válasza:
100%
Nem, költözz. Valami ok van, amiért kivételez a testvéreddel, ezt nem teszed közzé. Vagy amiatt, hogy van barátnőd és ő idegen neki, ezért az ő része nem 40 ezer, hanem több. De akkor is a gyerekeinkkel nem viselkedhetünk így, ez a legalja.
2023. júl. 31. 21:19
 37/82 anonim ***** válasza:
96%

Tőlem a szüleim elkérték a fizetésem, 95 ezret kerestem akkor, 5 ezret hagytak meg nekem, az elég volt a telefonszámlámra. Apám vállalkozó, jól álltak anyagilag, húgomtól meg nem kértek semmit.

Azóta haladok az életben amióta nincs velük kapcsolatom. Mert akkor is kértek pénzt amikor csak hétvégekre mentem haza. A férjem is azt vallja hogy aki a gyerekétől kér az szemét. Szerintem a rezsibe bele adni egy keveset az reális. De a legtöbb ismerősöm nem kér semmit a gyerekétől hogy ezzel segítse őt. Volt olyan barátnőm aki felépített egy szép házat a szülei udvarában és a szülei nem kértek semmibe, eltartották, hogy tudjon építkezni.

2023. júl. 31. 21:51
 38/82 anonim ***** válasza:
89%
Abnormális dolog lakbért szedni a saját gyerekétől. Én a helyedben hálából feldobnám a fatert a NAV-nál, mert ez után ugyebár adóznia kéne, és holtbiztos, hogy nem adózik.
2023. júl. 31. 21:51
 39/82 anonim ***** válasza:
69%

Sok ilyet ismerek, tehát van akinél normális. Változtatni ezen nem tudsz. Biztos nem fog eltekinteni a bérleti díjtól. Ahogy írtad is, máshol sz4rabb helyért kell többet fizetni.

Amúgy ha félre teszi, az is lehet hogy neked teszi félre. Egy ismerősömnek pl félretette az "albi pénzt" az anyja, és amikor elköltözött odaadta neki.

2023. júl. 31. 21:56
 40/82 anonim ***** válasza:
83%

Aki azt írja hogy igen, normális - ezt ugyanaz a hülye írja vagy többen vannak és egymás kezét fogják?

Kérdező, ha félrerakja nektek azt a pénzt, akkor oké, de ennyit elkérni a gyerekedtől... mire kéri el? Csak úgy?

2023. júl. 31. 22:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!