Szerintetek kéne zsebpénzt kapniuk a gyerekeknek?
Igen! Én adnék zsebpénzt, már csak azért is, hogy megtanulják kezelni, beosztani, takarékoskodni!
Sokkal szerencsésebb kis összeggel elkezdeni ezt, mint amikor elmennek dolgozni, hirtelen lesz 200-300 ezer forintja és azt se tudja mit kezdjen vele, hirtelen azt hiszi övé a világ és majd jönnek a problémák...
Apuka neveli őket és nem gondoskodik róluk? Lyukas zokniban, rongyokban járnak?
De gondolom az anyánál lettek elhelyezve (gondolom pont te vagy az) és fizeti a gyerektartást. Vagy ki akarsz még préselni belőle a gyerekeknek zsebpénzt és ez nem tetszik neki?
Van egy jó ötletem, a 19 éves már nagykorú, neki utalja az apa a rokontartást és egy év múlva a kisebbiknek is, akkor lesz módjuk mekizni és hasonlók.
22 évesen azt mondom, hogy kapjanak egy havi összeget. Nagyon kell a rendszer, tanulják meg beosztani.
Nálunk az a rendszer, hogy kapok a számlámra 100.000 forintot, ha elfogy, szólok. Fogalmam sincs mit engedhetek meg magamnak, mit nem, az a fajta vagyok, aki mindenre sajnálja a pénzt, így költekezésbe nem kezdek, de sokszor ott állok, hogy na ezt vajon megvegyem-e? Ér e annyit? Érdemlek-e én ennyit? stb.
Nagyon örülök hogy úgymond nehézségek nélkül, mindenben tudnak támogatni a szüleim, de úgy érzem, hogy ebből még nem igen tanultam semmit.
35!
Együtt élnek a szülők- első és utolsó mondata a kérdések erre utal- a kérdező pedig egészen biztosan az egyik gyerek.
Akkor ez hogy jön ide:
"...apuka nem vesz nekik semmit. A “semmi” alatt ruhára, cipőre gondolok meg ilyen más dolgokra, pedig jól keres. Semmit nem vesz a gyerekeknek, pedig fontos lenne, hogy kapjanak alapvető dolgokat. Mert itt említettétek a zokni esetet, de az a gond, hogy apuka se nem ad zsebpénzt, hogy vehessen magának a gyerek, se nem veszi meg a zoknit."
Mindenütt a nők vásárolnak a családnak, mert a férfiak még maguknak sem vesznek. Egyszerűen nincs hozzá érzékük, türelmük.
Tartom a véleményem, hogy a Kérdező az exasszony.
38.
Egyetemen ülni. Nyáron diákmelózni.
38!
"Nagyon jól viselkedő, rendes két otthon szüleivel lakó tinédzserről van szó."
Szüleivel- többes szám, apa, anya.
"Szerintetek kéne kapniuk azért zsebpénzt a szüleiktől?"
Szüleik- többes szám, apa, anya.
Tehát apuka sóher, anyuka meg nyamnyila
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!