Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kéne zsebpénzt...

Szerintetek kéne zsebpénzt kapniuk a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Nagyon jól viselkedő, rendes két otthon szüleivel lakó tinédzserről van szó. Egyik 17 éves, másik 19. Még sosem kaptak zsebpénzt. Nincsenek nagy igényeik, nem járnak koncertekre, bulikra, fesztiválokra, nem járnak drága helyekre. Abszolút semmi rosszat nem csinálnak, nem tékozolnak. Apuka nem akar nekik zsebpénzt adni, mondván minek azt. Szerintetek kéne kapniuk azért zsebpénzt a szüleiktől?
2023. júl. 18. 14:03
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%
Akkor adj nekik, ez nem agysebeszet
2023. júl. 18. 17:13
 32/47 anonim ***** válasza:
11%
Ne haragudj de 17 meg 19 évesek nem gyerekek. Már bocs ha nem kapnak semmire sem pénzt meg iskolába járnak akkor van diákmunka iskola mellet.
2023. júl. 18. 17:14
 33/47 anonim ***** válasza:
67%
Ha ennyire sziveden viseled a sorsukat akkor adj nekik te. Mi itt ebben nem tudunk segíteni. Apuka ilyen apuka olyan az én legjobb barátnőm is 16éves és az apja neki sem vessz meg semmit egyhetet iskolába jár egy hetet dolgozik mint én és mindent magának vesz meg szó szerint mindent.
2023. júl. 18. 17:18
 34/47 anonim ***** válasza:
75%

Igen! Én adnék zsebpénzt, már csak azért is, hogy megtanulják kezelni, beosztani, takarékoskodni!

Sokkal szerencsésebb kis összeggel elkezdeni ezt, mint amikor elmennek dolgozni, hirtelen lesz 200-300 ezer forintja és azt se tudja mit kezdjen vele, hirtelen azt hiszi övé a világ és majd jönnek a problémák...

2023. júl. 18. 17:20
 35/47 anonim ***** válasza:
22%

Apuka neveli őket és nem gondoskodik róluk? Lyukas zokniban, rongyokban járnak?

De gondolom az anyánál lettek elhelyezve (gondolom pont te vagy az) és fizeti a gyerektartást. Vagy ki akarsz még préselni belőle a gyerekeknek zsebpénzt és ez nem tetszik neki?

Van egy jó ötletem, a 19 éves már nagykorú, neki utalja az apa a rokontartást és egy év múlva a kisebbiknek is, akkor lesz módjuk mekizni és hasonlók.

2023. júl. 18. 17:20
 36/47 anonim ***** válasza:
31%

22 évesen azt mondom, hogy kapjanak egy havi összeget. Nagyon kell a rendszer, tanulják meg beosztani.

Nálunk az a rendszer, hogy kapok a számlámra 100.000 forintot, ha elfogy, szólok. Fogalmam sincs mit engedhetek meg magamnak, mit nem, az a fajta vagyok, aki mindenre sajnálja a pénzt, így költekezésbe nem kezdek, de sokszor ott állok, hogy na ezt vajon megvegyem-e? Ér e annyit? Érdemlek-e én ennyit? stb.

Nagyon örülök hogy úgymond nehézségek nélkül, mindenben tudnak támogatni a szüleim, de úgy érzem, hogy ebből még nem igen tanultam semmit.

2023. júl. 18. 17:22
 37/47 anonim ***** válasza:
22%

35!

Együtt élnek a szülők- első és utolsó mondata a kérdések erre utal- a kérdező pedig egészen biztosan az egyik gyerek.

2023. júl. 18. 17:30
 38/47 anonim ***** válasza:
66%

Akkor ez hogy jön ide:

"...apuka nem vesz nekik semmit. A “semmi” alatt ruhára, cipőre gondolok meg ilyen más dolgokra, pedig jól keres. Semmit nem vesz a gyerekeknek, pedig fontos lenne, hogy kapjanak alapvető dolgokat. Mert itt említettétek a zokni esetet, de az a gond, hogy apuka se nem ad zsebpénzt, hogy vehessen magának a gyerek, se nem veszi meg a zoknit."

Mindenütt a nők vásárolnak a családnak, mert a férfiak még maguknak sem vesznek. Egyszerűen nincs hozzá érzékük, türelmük.

Tartom a véleményem, hogy a Kérdező az exasszony.

2023. júl. 18. 18:14
 39/47 anonim ***** válasza:
89%

38.

Egyetemen ülni. Nyáron diákmelózni.

2023. júl. 18. 18:17
 40/47 anonim ***** válasza:
22%

38!

"Nagyon jól viselkedő, rendes két otthon szüleivel lakó tinédzserről van szó."

Szüleivel- többes szám, apa, anya.

"Szerintetek kéne kapniuk azért zsebpénzt a szüleiktől?"

Szüleik- többes szám, apa, anya.

Tehát apuka sóher, anyuka meg nyamnyila

2023. júl. 18. 18:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!