Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kéne zsebpénzt...

Szerintetek kéne zsebpénzt kapniuk a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Nagyon jól viselkedő, rendes két otthon szüleivel lakó tinédzserről van szó. Egyik 17 éves, másik 19. Még sosem kaptak zsebpénzt. Nincsenek nagy igényeik, nem járnak koncertekre, bulikra, fesztiválokra, nem járnak drága helyekre. Abszolút semmi rosszat nem csinálnak, nem tékozolnak. Apuka nem akar nekik zsebpénzt adni, mondván minek azt. Szerintetek kéne kapniuk azért zsebpénzt a szüleiktől?
2023. júl. 18. 14:03
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
44%

19!

Az én életem nem keserű és rosszindulatú se vagyok. Ettől függetlenül vallom, hogy pénzt munkáért kapunk. Nekem dolgozom kell azért, hogy bevételek legyen és azt be kell osztanom. Átlagos szülőnek tartom magam és mint ilyen, nekem egyértelmű hogy a gyerekem alap dolgait én fedezem. Az extrákat miért nekem kellene? Ha ő 13 pár Air Jordant akar, akkor miért nekem kellene megszakadni a munkában, hogy még tudjam neki venni, miért ne kellene neki megdolgoznia erte? Nem az ételt, mososzert, fűtést kell fizetnie, nem azért kell diakmunkazni, hanem az extrákért. Ha én akarok magamnak valami extrát, én is vállalok plusz munkát, hogy meg tudjam venni. Egy 16 év körüli már tisztában kellene hogy legyen vele, hogy a pénz nem fán terem, azért bizony dolgozni kell.

2023. júl. 18. 16:29
 22/47 anonim ***** válasza:
64%

Amúgy megrohadt megterhelő munka pl fürdőben a karszalag felragasztása meg hasonlók. 2 agysejt se kell hozzá. Fizikailag se megterhelő.

Ilyet is csinálhat az élet alól felmentett "kisgyerek".

23/47 anonim ***** válasza:
64%
Én kaptam az egyetem alatt is pénzt, 40+40ezer forintot, összesen 80, abból 20 volt a koli, a többiből ki kellett jönnöm, ha nem sikerült, kipótolták egy kevéssel. Nem hiszem, hogy egy 17 évest a saját lábára kellene állítani egyszer csak.
 24/47 anonim ***** válasza:
61%

"Nem hiszem, hogy egy 17 évest a saját lábára kellene állítani egyszer csak."

Ki az aki azt írta, azt kellene? Diakmunkarol volt szó.

2023. júl. 18. 16:39
 25/47 anonim ***** válasza:
70%
Persze hogy kéne zseppénzt kapniuk. Én is kaptam 14éves koromig azután már gyakorlatra jártam egy hés suli egy hét gyakorlat ott már volt fizetésem és azóta magamat látom el 16 vagyok és saját pénzemből veszek meg magamnak mindent anyáék is meg veszik nekem ami kell. De azért jó a van mihez nyulni és nem anyátol kel kerni. 17 19 evesek mit csinálnak? Dolgoznak vagy iskolába járnak?
2023. júl. 18. 16:51
 26/47 anonim ***** válasza:
76%
de most ez neked honnnan ugrott be, kedves kérdező? ez tíz évvel fiatalabb gyerekeknél feljövő kérdés, mostanra optimális esetben már régen túl vagytok a pénzügyi nevelésen. vagy nem, de akkor meg veszett fejsze nyele, vagy van eszük és rájönnek majd maguktól, vagy nem.
 27/47 anonim ***** válasza:
74%
Ha eddig nem kaptak,nem adnék. Tudnak diákmunkát vállalni ösztöndíjat is kaphatnak.
 28/47 anonim ***** válasza:
17%

Eddig kellett volna zsebpénz, felnőtteknél fura már.

De amúgy, nem akarok akármi most trendi borzalom lenni, de fagyit kíván? Oviban megszokta, hogy nem kap meg mindent, amit megkíván; szomjas? akkor ő is az a lúzer, aki nem tud magával vizet vinni, hanem osztogatni kell, hogy ne dögöljön meg?; pisilni meg plázában tud ingyen.

Ettől függetlenül szerintem eddig kaphattak volna zsebpénzt, de ez a kívánós indok olyan...

2023. júl. 18. 17:08
 29/47 anonim ***** válasza:
81%
28 ez duvra volt. Te nem vagy nórmális. Szerintem lapozz
2023. júl. 18. 17:11
 30/47 A kérdező kommentje:
Iskolába járnak mindketten. Spórolós gyerekek, na de azért lenne olyan, hogy elmennének barátokkal fagyizni vagy akár beülnének egy mekibe. Na de ha nincs miből, akkor honnan fizesse magának?! És azt gondolom, hogy a gyerek, amíg nem fejezte be a sulit és nincs diákmunkája, igen, is kapjon zsebpénzt. Alapból úgy kell elképzelni, hogy apuka nem vesz nekik semmit. A “semmi” alatt ruhára, cipőre gondolok meg ilyen más dolgokra, pedig jól keres. Semmit nem vesz a gyerekeknek, pedig fontos lenne, hogy kapjanak alapvető dolgokat. Mert itt említettétek a zokni esetet, de az a gond, hogy apuka se nem ad zsebpénzt, hogy vehessen magának a gyerek, se nem veszi meg a zoknit.
2023. júl. 18. 17:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!