Nagyon jól viselkedő, rendes két otthon szüleivel lakó tinédzserről van szó. Egyik 17 éves, másik 19. Még sosem kaptak zsebpénzt. Nincsenek nagy igényeik, nem járnak koncertekre, bulikra, fesztiválokra, nem járnak drága helyekre. Abszolút semmi rosszat nem csinálnak, nem tékozolnak. Apuka nem akar nekik zsebpénzt adni, mondván minek azt. Szerintetek kéne kapniuk azért zsebpénzt a szüleiktől?
Aki itt lepontoz mindenkit az még 30 éves korában is zsebpénzt kapott vagy micsoda? 😂😂
2023. júl. 18. 14:39
12/47 anonim válasza:
A gyerekek kaphatnak zsebpénzt, hogy megtanulják kezelni és értékelni a gyűjtögetést. A szóban forgó 17 és 19 éves viszont már nem gyerek. Szülőként minden kiadásukat állnám és hozzásegíteném az extra dolgokhoz is az alapon felül. Ruhát, tisztálkodó szereket, sminket, ilyesmit vennék nekik én. Ha meg PS5 vagy a huszadik márkás magassarkú a cél, arra még nekem sincs keretem, a gyerekemnek sem tudnék adni. Itt mindketten már munkaképesek, így ezeket rájuk hagynám, dolgozzanak meg érte.
2023. júl. 18. 14:53
13/47 anonim válasza:
Na, már megint az "eriggy dógózni ingyenélő" horda.
Dolgozzatok ti sztahonivista bolsevik agyúak. :D
2023. júl. 18. 15:02
14/47 anonim válasza:
Mert mit kéne egy 19 évesnek csinálni drága 13-as?
2023. júl. 18. 15:05
15/47 anonim válasza:
Én adtam anno a gyerekemnek zsebpénzt, normális mértékben.
Azért gondoljunk már bele, ha a szülő állja is minden költségét, mi van, ha megkíván egy fagyit, szomjas lesz, vagy pl. nyilvános, fizetős wc-t kell használnia? Mindig nincs ott a szülő, gondolom.
Szóval én adnék. Főleg ha diákok, akik mondjuk másik városban tanulnak, mint ahol laknak és naponta utazniuk kell.
2023. júl. 18. 15:24
16/47 anonim válasza:
Én iskolás koromban nem kaptam, mert a szüleim úgy gondolták, hogy úgyis mindenem megvan. De én szerettem volna olyan dolgokat, amiket nekem nem vettek meg, másoknak meg igen pl. Bravo újságot meg efféléket, ami az én tinikoromban népszerű volt. Mivel nem kaptam pénzt, ezért az ebédpénzemet költöttem ezekre titokban, és akkor kezdődtek az étkezési zavaraim, amelyeknek köszönhetően ma 120 kg vagyok. Talán egy pár száz Ft zsebpénzzel ez megelőzhető lett volna. De hát megéri ezen spórolni...
2023. júl. 18. 15:55
17/47 anonim válasza:
#16 annak egyéb okai is kellett, hogy legyenek, sokan költik másra az ebédpénzüket, mégse lesznek 120 kilósak...
2023. júl. 18. 16:00
18/47 anonim válasza:
Nálunk nem volt kifejezett zsebpénz, mert amikortól már igényelhette volna, akkor minden ünnepére pénzt kapott a rokonságtól. Kimagasló iskolai eredményei és sport sikerei voltak, rendszerint arra is.
Ez nyilván az övé volt a passzióira, nem zoknit kellett magának vennie belőle. Ha fagyizni akart, vagy kellett valami, arra kapott pénzt és megvette.
Mindezt úgy, hogy 8 hónapos korától özvegyen, egyedül neveltem és annak is örültem, hogy a tanulmányait tudtam finanszírozni. Természetesen a luxusnak minősülő igényeire munkával kereste meg a pénzt.
2023. júl. 18. 16:02
19/47 anonim válasza:
Ennyi idősen havi 50.000 ft kaptam.
Az meg undorító, akik azt mondják menjenek el diákmunkára és keressenek ott pénzt. Süt belőlük a rosszindulat és keserű életük.
2023. júl. 18. 16:23
20/47 anonim válasza:
Minek? 19 éves, felnőtt. A másik is az lassan. El is mehetnek diák munkázni vagy dolgozni. Elég öregek már hozzá. Nem gyerekek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!