Szerintetek kéne zsebpénzt kapniuk a gyerekeknek?
Hogy szerintünk kell e, nem számít, mert ha apuka szerint nem kell, akkor itt mindenki fejre is állhat, akkor se kapnak.
Az én gyerekem 6 éves korától 16ig kapott, akkor elkezdett diakmunkazni, azóta nincs tőlünk zsebpenze. Itt a 17 éves is mehetne, a 19 éves meg pláne
Azért az komoly 2es. Elmegy a gyerek diákmunkára, te meg azzal bünteted, hogy megvonod a zsebpénzét...
Amúgy szerintem jó dolog a zsebpénz, ha megfelelően van kommunikálva. Megtanul a gyerek bánni a pénzzel. Mondjuk 17-19 évesen már azért kicsit késő nekikezdeni pénzügyi tudatosságra nevelni, de persze jobb később, mint soha. Legyen tiszta, hogy mire van. Mondjuk ezentúl nem anyu kíséri őket zoknit venni, hanem a zsebpénzből vesznek maguknak amilyen tetszik. Ha meg elverik hülyeségre, akkor nem lesz új zoknijuk. Nyilván az összeg is attól függ, hogy miket kell nekik fizetni belőle. Ha ruhát, tisztálkodó szereket is maguknak kell venni akkor nyilván jóval több kell, mintha csak arra van, hogy 1-2x beüljenek a haverokkal a mekibe.
"Azért az komoly 2es. Elmegy a gyerek diákmunkára, te meg azzal bünteted, hogy megvonod a zsebpénzét..."
Hja, büntetem. Volt x összegű zsebpénze, ahelyett diakmunkaval keresett mondjuk 5x-et. A diakmunkaja keresetét arra költi, amire akarja, a fix költségeit mi álljuk. Persze nyilván úgy lenne jó szerinted, ha továbbra is kapná az x zsebpénzt, ellenben fizethetné magának az összes fix kiadását, ami mondjuk kétszer, háromszor annyi. Ugye, így jónak tartanad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!